Θεραπείες Προσώπου για Άνδρες - Γωνίες Προσώπου

ΓΩΝΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Διαχρονικά η αρχέτυπη ανδρική εικόνα χαρακτηρίζεται από το τετραγωνισμένο πρόσωπο και τις έντονες γωνίες. Από τον James Dean και τον Steve McQueen μέχρι τον Brad Pit και τον Ryan Gosling αρρενωπό και κουλ είναι το έντονο πηγούνι, οι δυνατοί κρόταφοι, τα σμιλευμένα ζυγωματικά, η τετράγωνη εικόνα, καθώς αισθητικά ένα τετραγωνισμένο πρόσωπο με αδρές γραμμές συνοδεύει το alpha male, τον δυνατό άνδρα, την έντονη προσωπικότητα. Τα λεπτά χαρακτηριστικά είναι κατεξοχήν γυναικείο χαρακτηριστικό, γι’ αυτό και συχνά βλέπουμε μοντέλα ή ηθοποιούς με πιο οβάλ εικόνα προσώπου να χαρακτηρίζονται ως «άνδρες με γυναικεία ομορφιά». Η δομή του προσώπου καθορίζεται από τα γονίδια μας και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, αυτό όμως που σήμερα μπορεί να αλλάξει είναι το αποτέλεσμα της ανδρικής εικόνας, καθώς η σύγχρονη πλαστική χειρουργική και οι πιο εξελιγμένες τεχνικές της αισθητικής ιατρικής είναι σε θέση να δώσουν στο ανδρικό πρόσωπο τη στιβαρότητα που πιθανώς του στέρησε η φύση. Με σύμμαχο τους κανόνες αρμονίας και τις αναλογίες της Χρυσής Τομής, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να σχεδιάσει και να πλάσει ένα τετράγωνο ανδρικό πρόσωπο που συνάδει με τα αρχέτυπα πρότυπα αρρενωπότητας.

Επεμβατικη Λυση

1.Χειρουργικά Ενθέματα

 

Τα Χειρουργικά Ενθέματα είναι η λύση σε οποιαδήποτε περιοχή είτε του προσώπου είτε και του σώματος, όταν το ζητούμενο είναι η αύξηση όγκου. Τα σύγχρονα ενθέματα, που είναι ίδια σε σύνθεση με τα ενθέματα που χρησιμοποιούνται στην αυξητική στήθους, διατίθενται σε τεράστια γκάμα μεγεθών και πυκνοτήτων, ανάλογα με τις ανάγκες και την ανατομία της περιοχής στην οποία θα τοποθετηθούν, καθώς ένα ένθεμα που θα χρησιμοποιηθεί στο σαγόνι επί παραδείγματι έχει διαφορετικό σχήμα και είναι διαφορετικής πυκνότητας από αυτό που θα χρησιμοποιηθεί στους κροτάφους και ούτω καθ’ εξής. Τα ενθέματα νέας τεχνολογίας προσφέρουν απόλυτη ασφάλεια, πάντοτε στα χέρια ενός εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού. Στην περίπτωση που το ζητούμενο είναι ένα συνολικά πιο αρρενωπό και τετραγωνισμένο πρόσωπο, ο γιατρός μπορεί να το επιτύχει με την προσθήκη όγκου στα ζυγωματικά, στους κροτάφους και στο πηγούνι, ώστε να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Πώς γίνεται η διαδικασία;

 

Ο πλαστικός χειρουργός, εφαρμόζοντας τους κανόνες της Χρυσής Τομής στο δικό μας πρόσωπο, σχεδιάζει το επιθυμητό αποτέλεσμα ψηφιακά και μας δείχνει ακριβώς πως θα είναι το αποτέλεσμα στην οθόνη του υπολογιστή. Η τοποθέτηση ενθεμάτων είναι χειρουργική διαδικασία που πραγματοποιείται σε περιβάλλον νοσοκομείου, αλλά δεν απαιτεί διανυκτέρευση στην κλινική συνήθως. Ο χειρουργός προχωρά σε μικρές τομές, όσο γίνεται περισσότερο αφανείς, καθώς επιλέγονται σημεία με φυσικές πτυχές και κάλυψη, μέσα από τις οποίες δημιουργεί στις «θήκες» για την τοποθέτηση των ενθεμάτων. Η θήκη τοποθέτησης του ενθέματος πρέπει να έχει ακριβώς το κατάλληλο μέγεθος για το συγκεκριμένο ένθεμα, καθώς πρέπει να «κουμπώνει» τέλεια για να είναι σταθερό και να μην μετακινείται μέσα στη θήκη, αλλά και να μην είναι μεγαλύτερο από τη θήκη, ώστε να μην δημιουργηθεί παραπάνω τραυματισμός κατά την εισαγωγή. Μετά την επέμβαση θα χρειαστεί προληπτικά αντιβιοτική αγωγή για λίγες ημέρες, ενώ η όποια ενόχληση αντιμετωπίζεται με απλά αναλγητικά. Η επιστροφή στην εργασία μπορεί να γίνει μετά από 5-7 ημέρες περίπου, οπότε και σταδιακά υποχωρεί και το όποιο οίδημα ή οι εκχυμώσεις. Τις πρώτες ημέρες χρειάζονται λίγη προσοχή οι περιοχές στις οποίες έχουν τοποθετηθεί τα ενθέματα και ο γιατρός δίνει συγκεκριμένες οδηγίες για την ομαλή αποθεραπεία.

 

Μη Επεμβατικες Λυσεις

1.Fillers

 

Τα Fillers είναι η κατεξοχήν θεραπεία επιλογής στην επίτευξη των Χρυσών Αναλογιών στο πρόσωπο και μία εξαιρετική εναλλακτική στη χειρουργική αύξηση όγκου. Λόγω της αμεσότητας του αποτελέσματος, της ευκολίας στη διαδικασία και της απουσίας αποθεραπείας και ταλαιπωρίας, τα fillers κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στη σύγχρονη αισθητική ιατρική. Τα πιο δημοφιλή και πολυδοκιμασμένα fillers είναι το Υαλουρονικό Οξύ, ο Υδροξυαπατίτης και το Αυτόλογο Λίπος. Κανένα από τα υλικά αυτά φυσικά δεν μπορεί να προσφέρει ούτε τη μονιμότητα ούτε τη δραματική αλλαγή που επιτυγχάνει το νυστέρι, όμως αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις είναι και το πλεονέκτημά τους, πως δηλαδή προσφέρουν πολύ φυσικό αποτέλεσμα, που μπορείς να επιλέξεις να διατηρήσεις ή να μην επαναλάβεις σε βάθος χρόνου. Ο πλαστικός χειρουργός είναι ο πλέον κατάλληλος για την εφαρμογή των fillers, καθώς γνωρίζει όσο καμία άλλη ειδικότητα την ανατομία του προσώπου, λόγω της χειρουργικής του ιδιότητας, ενώ είναι και αυτός που μπορεί να συνδυάσει μία επεμβατική με μία μη επεμβατική θεραπεία για την επίτευξη ενός ιδανικού αποτελέσματος.

 

Τι χαρακτηριστικά έχουν τα ετερόλογα fillers;

 

Ετερόλογα λέγονται τα υλικά εκείνα που δεν προέρχονται από το σώμα μας, σε αντίθεση με τα αυτόλογα, όπως το λίπος, που λαμβάνονται από τον οργανισμό μας. Βέβαια τόσο το υαλουρονικό οξύ όσο και ο υδροξυαπατίτης υπάρχουν στο σώμα μας, το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του οργανισμούς μας, που μεταξύ πολλών άλλων χρησιμεύει στη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα μας, ενώ υδροξυαπατίτης είναι μία ουσία που υπάρχει κυρίως στο σμάλτο των δοντιών μας. Και τα δύο παραπάνω υλικά χρησιμοποιούνται με μεγάλη επιτυχία στην αισθητική ιατρική για την αύξηση όγκου, αλλά και για αρκετές άλλες χρήσεις, όπως η ενυδάτωση, η ενίσχυση του τόνου του δέρματος κλπ. Το υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του όγκου και την σμίλευση του σχήματος του προσώπου είναι αυξημένης πυκνότητας και εγχέεται με ειδικές βελόνες στις περιοχές που παρουσιάζουν έλλειμα. Ο γιατρός, μετά την έγχυση, «δουλεύει» τις περιοχές με ειδικό μασάζ, ώστε να επιτευχθεί ακριβώς το σχήμα που επιθυμεί τόσο στους κροτάφους και τα ζυγωματικά, όσο και στο πηγούνι και το περίγραμμα του προσώπου. Ο υδροξυαπατίτης είναι ένα ελαφρώς πιο πυκνό υλικό, που προσδίδει όγκο κατά την έγχυση, αλλά ταυτόχρονα τα μόρια του δημιουργούν ένα πλέγμα με τις ίνες του κολλαγόνου, προωθώντας τον σχηματισμό νέου κολλαγόνου. Η διάρκεια του υαλουρονικού οξέος φτάνει τους 12 μήνες, ενώ του υδροξυαπατίτη μπορεί να αγγίξει και τα 2 χρόνια.

 

Πώς λαμβάνεται το αυτόλογο λίπος;

 

Το filler που προέρχεται από το ίδιο μας το σώμα είναι το αυτόλογο λίπος, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσδώσει όγκο εκεί που υπάρχει έλλειψη ή για να τονίσει τις γραμμές και τις γωνίες του ανδρικού προσώπου. Η έγχυση λίπους εξελίσσεται δυναμικά σε μία πολύ δημοφιλή θεραπεία, καθώς το γεγονός πως το υλικό έγχυσης προέρχεται από το ίδιο το σώμα του ασθενούς είναι πολύ ελκυστικό για τους ανθρώπους που δεν θέλουν να βάζουν ξένες ουσίες στον οργανισμό τους. Το λίπος στα χέρια ενός εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού δίνει πολύ αρμονικά και φυσικά αποτελέσματα, ενώ συνήθως δεν χρησιμοποιείται για πολύ μεγάλες αλλαγές. Λαμβάνεται από περιοχές του σώματος, όπου συναντάται σε περίσσεια -συνήθως από την κοιλιά-, και ο γιατρός το επεξεργάζεται κατάλληλα, ώστε στη συνέχεια να το τοποθετήσει εκεί που είναι απαραίτητο, για να τονίσει τα σημεία που επιθυμεί. Η όλη διαδικασία γίνεται σε περιβάλλον ιατρείου και σε μία συνεδρία, που διαρκεί περίπου 1 ώρα. Μέρος του λίπους απορροφάται το πρώτο διάστημα μετά την έγχυση, αλλά το υπόλοιπο παραμένει για πάντα.