Θεραπείες Προσώπου για Άνδρες - Λαιμός

ΛΑΙΜΟΣ

Ο ανδρικός λαιμός δεν «υποφέρει» στο χρόνο εξίσου με το γυναικείο, όμως από κάποια ηλικία και μετά και αυτός αρχίζει να δείχνει τα σημάδια των ετών, και μάλιστα πιο έντονα και από το γυναικείο. Ένας σημαντικός λόγος είναι ίσως πως οι άνδρες δεν φροντίζουν με την ίδια επιμέλεια την περιοχή του λαιμού όσο οι γυναίκες. Η χαλάρωση και οι αντιαισθητικές χορδές, που συχνά μπορεί να αρχίσουν να φαίνονται και από νεαρή ηλικία, κυρίως λόγω κληρονομικότητας, κάνουν τη συνολική εμφάνιση να μοιάζει μεγαλύτερη, κάτι που κανείς δεν επιθυμεί. Ο λαιμός σε μήκος εκτείνεται σχεδόν στο μισό του μήκους του κεφαλιού, ώστε να θεωρείται αρμονικός, αν και το ανδρικό φύλο συνήθως παρουσιάζει πιο «κοντό» λαιμό από ότι το γυναικείο. Η ανόρθωση λαιμού πραγματοποιείται χειρουργικά αλλά και με νήματα, ώστε να βελτιωθεί η χαλάρωση και να απαλυνθούν σημαντικά ρυτίδες και χορδές.

Επεμβατικες Λυσεις

1.Neck Lift

 

Η Χειρουργική Ανόρθωση Λαιμού (Neck Lift) είναι η επέμβαση εκλογής, όταν το ζητούμενο είναι η δραστική αντιμετώπιση της χαλάρωσης, της πτώσης και των έντονων ρυτίδων στο λαιμό. Συχνά το Neck Lift γίνεται στα πλαίσια ενός πλήρους Face Lift, όμως υπάρχει και η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί μεμονωμένα. Σε αυτήν την περίπτωση οι τομές κρύβονται στην περιοχή πίσω από το αυτί, καθώς από εκεί παρεμβαίνει ο πλαστικός για να τραβήξει το δέρμα του λαιμού και να εξαφανίσει το γνωστό «turkey neck», να απαλύνει σημαντικά χορδές και ρυτίδες, να επαναφέρει τους μύες στη νεανική τους θέση και φυσικά να αφαιρέσει την περίσσεια δέρματος. Υπάρχει η δυνατότητα το neck lift να συνδυαστεί και με mini lipo, ώστε να αντιμετωπιστεί παράλληλα και το διπλοσάγονο, για ένα πλήρες και αρμονικό αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα του εν λόγω χειρουργείου μπορούν να φτάσουν και τα 12 χρόνια με μία καλή συντήρηση και σωστή φροντίδα.

 

Μετεγχειρητικά τι να περιμένω;

 

Η αποθεραπεία της ανόρθωσης λαιμού δεν θεωρείται δύσκολη για τον ασθενή. Για τις πρώτες μετεγχειρητικές ημέρες χορηγείται προληπτικά αντιβίωση και απλά αναλγητικά (εάν υπάρξει πόνος, που δεν είναι απαραίτητο), ενώ για τις πρώτες 24 ώρες τοποθετείται ένας επίδεσμος κεφαλής, για να προληφθεί το πρήξιμο στην περιοχή. Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα υποχωρήσει σταδιακά το όποιο οίδημα και οι όποιες εκχυμώσεις μπορεί να έχουν παρουσιαστεί, ενώ η πλήρης επιστροφή στην καθημερινότητα γίνεται μετά από 1-2 εβδομάδες. Η επιστροφή στην εργασία μπορεί να γίνει και νωρίτερα, πάντα σε συνεννόηση με τον χειρουργό και ανάλογα με τη φύση της εργασίας.

 

Υπάρχουν κίνδυνοι;

 

Εφόσον η επέμβαση πραγματοποιείται από ειδικευμένο πλαστικό χειρουργό σε περιβάλλον νοσοκομείου δεν παρατηρούνται επιπλοκές. Παρόλα αυτά δεν παύει να αποτελεί χειρουργική επέμβαση, με ότι αυτό συνεπάγεται, και γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να ακολουθούνται πιστά τόσο οι προεγχειρητικές όσο και οι μετεγχειρητικές οδηγίες του χειρουργού για μία ήπια ανάρρωση και ένα καλό αποτέλεσμα.

 

Μη Επεμβατικες Λυσεις

1.Νήματα Ανόρθωσης

 

Η Ανόρθωση Λαιμού με Νήματα αποτελεί μία πολύ δημοφιλή εναλλακτική στο χειρουργείο, καθώς τα νήματα έχουν γενικά αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο της αισθητικής ιατρικής και τείνουν να αποτελέσουν ένα δυνατό όπλο σε κάθε απαίτηση για ανόρθωση. Δεν χρειάζεται καν να ειπωθεί φυσικά πως τα νήματα δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν μία πολύ έντονη χαλάρωση και μία μεγάλη πτώση, όμως είναι εξαιρετική λύση για ανθρώπους με μικρού ή μετρίου βαθμού πτώση, που δεν θέλουν να μπουν στη διαδικασία ενός χειρουργείου με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Άλλωστε αυτή η μη επεμβατική λύση μπορεί να αναβάλλει το χειρουργείο για αρκετά χρόνια. Η σύγχρονη αισθητική ιατρική έχει στη διάθεσή της νήματα νέας γενιάς που προσφέρουν μεγάλη αντοχή στο χρόνο και τεράστια ασφάλεια. Τα νέα νήματα λέγονται APTOS Threads και φέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των προηγουμένων νημάτων, καθώς προσφέρουν μία ευρύτατη γκάμα επιλογών, που επιτρέπει στον πλαστικό χειρουργό να έχει ακριβώς το νήμα που χρειάζεται για την κάθε ξεχωριστή περίπτωση και περιοχή. Έτσι θα επιλέξει ένα πιο σταθερό νήμα για ένα σημείο που δεν υφίσταται τεράστια ταλάντωση και ένα πιο ελαστικό νήμα για μία περιοχή που υφίσταται έντονη πίεση. Επίσης, μπορούν να προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια αποτελέσματος, που ξεπερνά και τα 2 χρόνια.

 

Ποια είναι η διαδικασία;

 

Η ανόρθωση με νήματα δεν χρειάζεται εισαγωγή σε κλινική, καθώς πραγματοποιείται στο ιατρείο με τοπική αναισθησία και δεν διαρκεί περισσότερο από μία ώρα, γι’ αυτό και κατατάσσεται συχνά στις λεγόμενες «lunch-break therapies». Ο πλαστικός χειρουργός προχωρά στην εισαγωγή ενός διπλού νήματος από κάθε πλευρά του λαιμού (στην περιοχή κάτω από το αυτί), το οποίο και εισάγει με φορά πλαγίως και ελαφρώς προς τα κάτω, ώστε τα δύο νήματα να «συναντηθούν» ακριβώς στο μέσο του λαιμού και εκεί να δημιουργηθεί το πλέγμα ανόρθωσης. Τα νήματα, χάρη στους ειδικούς κώνους που διαθέτουν, «αγκιστρώνονται» στον υποδόριο ιστό και συμπαρασύρουν το δέρμα κατά το τράβηγμά τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την άμεση ανόρθωση με διάρκεια στο χρόνο, ενώ παράλληλα κινητοποιείται ο οργανισμός για παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα τη συνεχή βελτίωση του αποτελέσματος για καιρό μετά την εισαγωγή.