Θεραπείες Προσώπου για Άνδρες - Lower face

LOWER FACE

Η περιοχή που είναι γνωστή ως «κάτω πρόσωπο», δηλαδή η περιοχή από τη βάση της μύτης και κάτω, αργεί περισσότερο από άλλες, όπως επί παραδείγματι τα μάτια, να δείξει τα σημάδια του χρόνου. Όμως και εκεί κάποια στιγμή χάνεται η νομοτελειακή ισορροπία και εμφανίζονται έντονες ρινοπαρειακές αύλακες, καθώς και οι γνωστές «ρυτίδες της λύπης» (οι ρυτίδες που ξεκινούν από τις γωνίες του στόματος και κατευθύνονται προς το σαγόνι), που ιδίως στους άνδρες σύντομα μετά την εμφάνισή τους γίνονται ιδιαίτερα βαθιές. Αυτές οι «χαρακιές» αντιστρέφουν τη νεανική εικόνα και αντίκεινται στους κανόνες της Χρυσής Τομής, που θέλουν το μήκος του στόματος να ισούται με το μισό της απόστασης από τη γραμμή του κάτω χείλους μέχρι τη βάση του πηγουνιού. Η πτώση και οι αύλακες χαλούν την όψη του ανδρικού προσώπου, κάνοντας να μοιάζει συνολικά βαρύ και γερασμένο, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει τρόπος να αντιστραφεί αυτή η εικόνα και να επανέλθει η νεανική αύρα και φρεσκάδα σε κάθε ανδρικό πρόσωπο. Η πλαστική χειρουργική και η αισθητική ιατρική διαθέτουν όλα τα απαραίτητα μέσα για να ξαναβρεί το ανδρικό πρόσωπο τη νομοτέλειακή γοητεία του, εύκολα και χωρίς ταλαιπωρία.

Επεμβατικη Λυση

1.Face Lifting

 

Όταν μιλάμε για μία δραστική απάντηση στο πέρασμα του χρόνου, τότε το Face Lift είναι η επέμβαση εκλογής. Πρόκειται για το χειρουργείο εκείνο που πραγματοποιεί ανόρθωση προσώπου και εξαφανίζει ρυτίδες και χαλάρωση, αφήνοντας το πρόσωπο έως και 10 χρόνια νεότερο. Είναι μία από πλέον δημοφιλείς επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής παγκοσμίως και απευθύνεται συνήθως σε ανθρώπους άνω των 50 ετών. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες τεχνικές, καθώς μέσα στο χρόνο η ιατρική επιστήμη εξελίσσεται και διεκδικεί όλο και καλύτερο αποτέλεσμα με όλο και λιγότερη ταλαιπωρία για τους ασθενείς. Σήμερα, που το ζητούμενο είναι πάντοτε το όσο το δυνατόν πιο φυσικό αποτέλεσμα, η τεχνική που χρησιμοποιείται περισσότερο είναι η SMAS (Superficial Musculo Aponeurotic System), η οποία δεν «τραβά» απλώς ώστε να τεντώσει το χαλαρωμένο δέρμα, αλλά ανασηκώνει το πτωτικό πρόσωπο από τη βάση του, δηλαδή φτάνει στο επιδερμικό μυο-απονευρωτικό σύστημα και επανατοποθετεί τους μύες στη νεανική τους θέση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολύ μεγαλύτερη διάρκεια της νεανικής εικόνας, αλλά και ένα συνολικά καλύτερο αποτέλεσμα. Αφού ο χειρουργός ολοκληρώσει τη διαδικασία της εκ των έσω ανόρθωσης των ιστών, αφαιρεί την περίσσεια δέρματος και προχωρεί στη συρραφή των τομών, που συνήθως βρίσκονται κρυμμένες πίσω από τα αυτιά και μέσα στο τριχωτό της κεφαλής. Το χειρουργείο αυτό αναστρέφει πλήρως τη βαριά εικόνα του γήρατος σε όλο το πρόσωπο, εξαφανίζει τη χαλάρωση και βελτιώνει θεαματικά τις βαθιές ρινοπαρειακές αύλακες και τις ρυτίδες της λύπης, που κάνουν το πρόσωπο να μοιάζει μόνιμα σκυθρωπό και κουρασμένο.

 

Τι πρέπει να γνωρίζω;

 

Η διάρκεια της επέμβασης είναι 3-4 ώρες και πραγματοποιείται με γενική αναισθησία σε περιβάλλον νοσοκομείου. Κάποιες φορές πραγματοποιείται συνδυαστικά και με κάποιες άλλες μικρο-επεμβάσεις, όπως η λιποαναρρόφηση στο προγούλι, ώστε το αποτέλεσμα να είναι σφαιρικά ολοκληρωμένο, μόνο που σε αυτήν την περίπτωση αυξάνεται λίγο ο χειρουργικός χρόνος. Τα αποτελέσματα μπορούν να έχουν διάρκεια έως και 15 χρόνια. Η αποθεραπεία είναι πολύ πιο ήπια από ότι στο παρελθόν, παρόλα αυτά θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά οι οδηγίες του πλαστικού χειρουργού για απόλυτη ασφάλεια και εγγύηση αποτελέσματος. Μετά την επέμβαση εμφανίζονται συνήθως εκχυμώσεις και οίδημα για ένα διάστημα περίπου 10 ημερών, που σταδιακά υποχωρούν, ενώ χορηγείται προληπτικά αντιβιοτική αγωγή. Για το διάστημα αυτό απαιτείται παραμονή στο σπίτι και κατανάλωση μαλακών τροφών, αποφυγή άρσης βάρους, απότομων κινήσεων κλπ. Το πρόσωπο επανέρχεται πλήρως σε δύο μήνες περίπου, οπότε και αρχίζει να φαίνεται και η πλήρως ανανεωμένη εικόνα του.

 

Μη Επεμβατικη Λυση

1.Υαλουρονικό Οξύ

 

Η εικόνα πτώσης του κάτω προσώπου διορθώνεται εξαιρετικά με την έγχυση Υαλουρονικού Οξέος. Το filler με τις άπειρες εφαρμογές μπορεί να έχει άριστα αποτελέσματα στο γέμισμα των βαθιών ρυτίδων που σχηματίζονται στην περιοχή. Καθώς ο νόμος της βαρύτητας, η κληρονομικότητα, οι εκφράσεις του προσώπου μας και ο τρόπος ζωής μας αφήνουν τα σημάδια τους στο πρόσωπό μας, οι φυσικές γραμμές που οδηγούν από τη μύτη προς τα χείλη (ρινοπαρειακές αύλακες) και εκείνες που οδηγούν από τις γωνίες του στόματος στο πηγούνι (ρυτίδες της λύπης ή της μαριονέτας) βαθαίνουν και δημιουργούνται μόνιμες ρυτίδες. Στους άνδρες αυτές οι ρυτίδες συνήθως είναι πιο έντονες και γι’ αυτό χρειάζεται υαλουρονικό οξύ αυξημένης πυκνότητας για το γέμισμά τους. Συχνά ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα υαλουρονικό οξύ μεγάλου μοριακού βάρους για τη βάση της ρυτίδας και εν συνεχεία να εφαρμόσει ένα πιο λεπτόρρευστο όσο ανεβαίνει προς την επιφάνεια, ώστε να έχει ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Στους άνδρες όμως ο σκοπός δεν είναι ποτέ να εξαφανιστεί εντελώς η ρυτίδα, αλλά απλώς να απαλυνθεί σημαντικά, ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι ξένο προς το πρόσωπο.

 

Γιατί να κάνω υαλουρονικό οξύ;

 

Η έγχυση filler βοηθά σημαντικά στην καθυστέρηση ενός χειρουργείου. Το υαλουρονικό οξύ προσφέρει θεαματικό αποτέλεσμα που μπορεί να φτάσει σε διάρκεια και τους 12 μήνες, οπότε και χρειάζεται επανάληψη. Είναι απόλυτα ασφαλές και συμβατό με τον οργανισμό, ενώ δεν υπάρχει ουσιαστικά χρόνος αποθεραπείας και επιστρέφεις κανονικά στο πρόγραμμά σου μετά τη συνεδρία με το γιατρό.