Θεραπείες Προσώπου για Άνδρες - Μάτια

ΜΑΤΙΑ

Κατά κανόνα για τους άνδρες η χαλάρωση στο άνω και το κάτω βλέφαρο, οι έντονες σακούλες κάτω από τα μάτια και οι ρυτίδες στο πόδι της χήνας είναι από τα πρώτα πράγματα που αρχίζουν να τους ενοχλούν στο πρόσωπό τους καθώς μεγαλώνουν, γι’ αυτό και η βλεφαροπλαστική είναι μία από τις επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής που στατιστικά έχει παγκοσμίως σχεδόν ίση ζήτηση μεταξύ ανδρών και γυναικών. Στους άνδρες το σχήμα των ματιών και τα ζητούμενα τόσο από τις επεμβατικές όσο και από τις μη επεμβατικές διαδικασίες της αισθητικής χειρουργικής δεν είναι τα ίδια με αυτά των γυναικών. Καταρχάς τα αποτελέσματα κάθε αισθητικής παρέμβασης στα ανδρικά μάτια πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο διακριτικά, καθώς, ακόμη περισσότερο από ό,τι στις γυναίκες, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαθεί η φυσικότητα από το ανδρικό βλέμμα και να αλλοιωθούν οι εκφράσεις. Επίσης, το άνω βλέφαρο πρέπει να μην ανορθωθεί υπερβολικά, καθώς αυτό είναι γυναικείο χαρακτηριστικό, όπως επίσης και τα φρύδια πρέπει να παραμείνουν σε χαμηλή θέση. Τέλος τα μάτια των ανδρών κατά κανόνα είναι πιο στενά και πιο αμυγδαλωτά από ότι των γυναικών, στις οποίες τα πιο στρογγυλά μάτια δεν αποτελούν πρόβλημα, άρα θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στο να μην αλλοιωθεί το φυσικό ανδρικό σχήμα του ματιού κατά την αισθητική παρέμβαση. Όλα τα παραπάνω δείχνουν πόσο σημαντικό είναι να τηρηθούν για άλλη μία φορά οι κανόνες της Χρυσής Τομής, ώστε το αποτέλεσμα να είναι απόλυτα προβλεπόμενο και απολύτως εναρμονισμένο με τα φυσικά χαρακτηριστικά του εν λόγω ανδρικού προσώπου αλλά και του γενικού αρρενωπού προτύπου. Η απόσταση μεταξύ των ματιών πρέπει να ισούται με το πλάτος που καταλαμβάνει το κάθε μάτι μεμονωμένα και η απόσταση από το άνω μέχρι στο κάτω βλέφαρο πρέπει να είναι η μισή από την απόσταση από την κορυφή του φρυδιού μέχρι την κορυφή του άνω βλεφάρου, ενώ η συνολική απόσταση από το κάτω βλέφαρο μέχρι την κορυφή του φρυδιού πρέπει να παραμένει η μισή της απόστασης από το φρύδι μέχρι το τέλος του μετώπου.

ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΒΛΕΦΑΡΑ

Επεμβατικες Λυσεις

1.Βλεφαροπλαστική

 

Η Βλεφαροπλαστική παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις ανδρών και γυναικών σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς είναι η πρώτη επέμβαση που μπορεί να αφαιρέσει χρόνια από το πρόσωπο, άμεσα και με πολύ εύκολη αποθεραπεία. Η βλεφαροπλαστική αντιμετωπίζει την χαλάρωση στο άνω και το κάτω βλέφαρο, τις σακούλες κάτω από τα μάτια, αλλά και βοηθά στη βελτίωση των ρυτίδων στο γνωστό «πόδι της χήνας». Η ανδρική βλεφαροπλαστική απαιτεί πολύ λεπτούς χειρισμούς από πλευράς πλαστικού χειρουργού, καθώς πρέπει να αντιμετωπίσει τα σημάδια του χρόνου, χωρίς σε καμία περίπτωση να αλλοιώσει το αδρό αρρενωπό πρόσωπο. Επίσης, οι τομές είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο στην περίπτωση των ανδρών, καθώς η έλλειψη κάλυψης με μακιγιάζ του όποιου σημαδιού απαιτεί την πραγματοποίηση όσο το δυνατών πιο «αόρατων» τομών.

 

Υπάρχει μία τεχνική για όλους;

 

Η βλεφαροπλαστική χωρίζεται στην Βλεφαροπλαστική Άνω Βλεφάρου και στην Βλεφαροπλαστική Κάτω Βλεφάρου, που μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα ή μεμονωμένα, στο ένα μάτι ή και στα δύο, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ξεχωριστής περίπτωσης. Η επέμβαση του κάτω βλεφάρου γίνεται για να αναστραφεί η χαλάρωση στο κάτω βλέφαρο, να αφαιρεθεί ή να ανακατανεμηθεί το λίπος που έχει συσσωρευτεί στην περιοχή και ευθύνεται για την εικόνα του πεσμένου και κουρασμένου βλέμματος, καθώς και για να αφαιρεθεί η περίσσεια δέρματος αν υπάρχει. Σε περίπτωση που το πρόβλημα είναι μόνο το πλεόνασμα λίπους και αυτό είναι πολύ μικρό, τότε η τομή μπορεί να πραγματοποιηθεί, όχι κάτω από τις βλεφαρίδες, όπου κανονικά γίνεται, αλλά μέσα από το κάτω βλέφαρο, οπότε είναι και τελείως αόρατη. Η επέμβαση του άνω βλεφάρου γίνεται για να αντιμετωπιστεί το άνω πτωτικό βλέφαρο και η χαλάρωση που το προκαλεί, καθώς και για να αφαιρεθεί το πλεονάζον λίπος, εφόσον υπάρχει. Η τομή γίνεται αναγκαστικά στη φυσική πτυχή του βλεφάρου και, όπως είναι κατανοητό, είναι αρκετά καλά καμουφλαρισμένη. Τόσο η άνω όσο και η κάτω βλεφαροπλαστική, είτε γίνουν συνδυαστικά είτε μεμονωμένα, είναι το χειρουργείο που θα χαρίσει ένα σαφώς πιο νεανικό και ξεκούραστο βλέμμα, ενώ θα βελτιώσει σημαντικά συνολικά την εικόνα του προσώπου, που άμεσα θα φαίνεται πιο φρέσκο και αναζωογονημένο.

 

Τι πρέπει να ξέρω;

 

Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής συγκαταλέγεται πάντοτε στις πρώτες επεμβάσεις που αναζητούν οι άνδρες, καθώς δίνει πολύ καλό και φυσικό αποτέλεσμα με πολύ μικρή ταλαιπωρία. Η όλη διαδικασία γίνεται σε περιβάλλον νοσοκομείου, συνήθως με τοπική αναισθησία ή και σε συνδυασμό με μέθη, ενώ δεν απαιτείται διανυκτέρευση. Η επιστροφή στην εργασία μπορεί να γίνει ακόμη και μετά από 2-3 ημέρες, φορώντας ίσως μαύρα γυαλιά ηλίου μέχρι να εξαφανιστούν εντελώς το όποιο οίδημα και εκχυμώσεις.

 

2.Υποπεριοριστικό Lifting

 

Ειδικά στην περίπτωση που το θέμα είναι η Ανδρική Βλεφαροπλαστική και οι Σακούλες κάτω από τα μάτια, υπάρχει και η τεχνική του Υποπεριοριστικού Lifting. Πρόκειται για μία επέμβαση με καθαρά «ανδρικό» πρόσημο, καθώς απευθύνεται σε άνδρες που παρουσιάζουν τεράστια χαλάρωση και πτώση στο κάτω βλέφαρο με αποτέλεσμα πολύ μεγάλες σακούλες που κατεβαίνουν πολύ χαμηλά στο πρόσωπο. Για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο, ο πλαστικός χειρουργός προχωρά σε τομή μέσα από το στόμα, από όπου και αφαιρεί το συσσωρευμένο λίπος, εξαφανίζοντας έτσι τις πολύ έντονες σακούλες, ενώ με μία τομή κάτω από τις βλεφαρίδες αφαιρεί την περίσσεια δέρματος. Το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό, αφού οι σακούλες εξαφανίζονται και το πρόσωπο παίρνει συνολικά μία πολύ πιο νεανική όψη. Τα ράμματα μέσα στο στόμα είναι συνήθως απορροφήσιμα και θα πρέπει να προσέξει κανείς να μην τα πειράζει με τη γλώσσα του για τις πρώτες ημέρες. Κατά τα άλλα η αποθεραπεία είναι ίδια με αυτή της βλεφαροπλαστικής.

 

Μη Επεμβατικες Λυσεις

1.Βλεφαροπλαστική Χωρίς Νυστέρι

 

Η θεραπεία Plasma Blepharoplasty αποτελεί τη λύση για Βλεφαροπλαστική Χωρίς Νυστέρι. Πρόκειται για μία τεχνική που απευθύνεται σε ανθρώπους με μικρού ή μετρίου βαθμού χαλάρωση και όχι έντονο πρόβλημα ή περίσσεια δέρματος στην περιοχή, χαρίζοντας φρέσκο, νεανικό και ξεκούραστο βλέμμα χωρίς χειρουργείο, ενώ έχει καλό αποτέλεσμα και στις ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Η συσκευή λειτουργεί κάνοντας χρήση της τέταρτης κατάστασης της ύλης, του Plasma, και επιτυγχάνει σύσφιξη στην ευαίσθητη περιοχή των βλεφάρων με απόλυτη ασφάλεια. Χάρη στην πρωτοποριακή της τεχνολογία, προκαλεί εξάχνωση των εξωτερικών στοιβάδων του δέρματος, χωρίς όμως να δημιουργεί κανένα πρόβλημα στους βαθύτερους ιστούς. Αυτό κινητοποιεί τους μηχανισμούς επούλωσης του οργανισμού, που παράγουν νέο κολλαγόνο και ελαστίνη με αποτέλεσμα τη σύσφιξη και την ανάπλαση του δέρματος της περιοχής. Η βελτίωση της μη επεμβατικής βλεφαροπλαστικής έρχεται σταδιακά και έτσι υπάρχει η δυνατότητα να βλέπουμε το βαθμό βελτίωσης από συνεδρία σε συνεδρία και έτσι να είναι απόλυτα ελεγχόμενο το αποτέλεσμα.

 

Τι πρέπει να γνωρίζει κανείς;

 

Χρειάζονται περίπου 3-5 συνεδρίες, για να δώσει το Plasma Blepharoplasty τα πλήρη του αποτελέσματα, τα οποία αφενός συνεχίζουν να βελτιώνονται για καιρό μετά την τελευταία συνεδρία και αφετέρου μπορούν να λειτουργήσουν ως παράγοντας καθυστέρησης του χειρουργείου. Η εφαρμογή χαρακτηρίζεται ως πολύ εύκολα ανεκτή, ενώ με τη χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας γίνεται εντελώς ανώδυνη.

 

ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ

Επεμβατικες Λυσεις

1.Βλεφαροπλαστική Κάτω Βλεφάρου

 

Η Βλεφαροπλαστική Κάτω Βλεφάρου μπορεί να δώσει απάντηση στο πρόβλημα των μαύρων κύκλων και να αντιμετωπίσει δραστικά τις σακούλες κάτω από τα μάτια.

 

 

2.Υποπεριοριστικό Lifting

 

Το Υποπεριοριστικό Lifting απευθύνεται αποκλειστικά σε άνδρες με πολύ έντονη χαλάρωση και σακούλες κάτω από τα μάτια.

 

Μη Επεμβατικες Λυσεις

1.Υαλουρονικό Οξύ

 

Το Υαλουρονικό Οξύ μπορεί να αντιμετωπίσει δραστικά τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και να επαναφέρει το ζωντανό βλέμμα της νεότητας στο ανδρικό πρόσωπο. Όταν οι μαύροι κύκλοι οφείλονται στο κενό που δημιουργείται κάτω από τα μάτια, λόγω της ατροφίας του λιπώδους ιστού που παρουσιάζεται από μία ηλικία και μετά, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να βοηθήσει σημαντικά. Το ενέσιμο αυτό εμφύτευμα «γεμίζει» το κενό τόσο κάτω από τα μάτια όσο και στη δακρυϊκή αύλακα και έτσι το πρόσωπο εξομαλύνεται και η εικόνα βελτιώνεται συνολικά. Το υαλουρονικό οξύ εγχέεται σε μία συνεδρία και συνήθως συστήνεται και μία δεύτερη συνεδρία, απλώς για τελικό έλεγχο του αποτελέσματος. Η έγχυση στους άνδρες διαφέρει από την εφαρμογή στο γυναικείο πρόσωπο, καθώς ο πλαστικός χειρουργός γεμίζει μεν το κενό, όμως ταυτόχρονα προσέχει η διόρθωση να είναι διακριτική και να παραμείνει η πιο αδρή και έντονη γραμμή της δακρυϊκής αύλακας, που είναι εκ φύσεως πιο βαθιά στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες.

 

2.Laser

 

To Laser χρησιμοποιείται για την βελτίωση των μαύρων κύκλων, την αντιμετώπιση της χαλάρωσης κάτω από τα μάτια, αλλά και για τη σύσφιξη συνολικά στην περιοχή των ματιών. Έτσι με το laser ο πλαστικός χειρουργός αντιμετωπίζει και τις σακούλες έως ένα βαθμό και τις ρυτίδες στην περιοφθαλμική περιοχή. Το laser δρα απόλυτα στοχευμένα και με μεγάλη ασφάλεια, διοχετεύοντας ενέργεια κάτω από το δέρμα και προκαλώντας έτσι παραγωγή νέου κολλαγόνου στην περιοχή και κατά συνέπεια ανάπλαση και σύσφιξη. Φυσικά δεν μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλου βαθμού χαλάρωση, καθώς εκεί απαιτείται η συνδρομή του νυστεριού, όμως μπορεί να προσφέρει εντυπωσιακή βελτίωση σε μικρού βαθμού χαλάρωση και περιορισμένο πρόβλημα, κυρίως σε νεαρές σχετικά ηλικίες.

 

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

 

Το laser δεν είναι μία μέθοδος που δρα σε ένα και μόνο ραντεβού, αλλά η δράση του είναι συσσωρευτική, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συνήθως χρειάζονται 3-4 συνεδρίες για μία πλήρως ανανεωμένη εικόνα στην περιοχή των ματιών. Η εφαρμογή του δεν συστήνεται τους θερινούς μήνες και γενικά τους μήνες με έντονη ηλιοφάνεια.

 

3.Μεσοθεραπεία

 

Ορισμένες φορές οι μαύροι κύκλοι οφείλονται όχι μόνο στο κενό που δημιουργείται κάτω από τα μάτια, αλλά και στη μεγάλη συγκέντρωση μελανίνης στην περιοχή. Η Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ και λευκαντικούς παράγοντες βελτιώνει σημαντικά την εμφάνιση των μαύρων κύκλων στην ευαίσθητη αυτή περιοχή, καθώς και τονώνει τη μικροκυκλοφορία και προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και μειώνει τη συγκέντρωση της μελανίνης, δίνοντας μία πιο φωτεινή και νεανική όψη στο βλέμμα.

 

Θα αλλοιωθεί η εικόνα μου;

 

Φυσικά και όχι. Πρόκειται για μία θεραπεία που απλώς μειώνει τους μαύρους κύκλους και φρεσκάρει την περιοχή, χωρίς να επηρεάζει καθόλου την εικόνα του προσώπου αλλάζοντας την. Απαιτούνται συνήθως 1-3 συνεδρίες, ανάλογα με την περίπτωση και τις ανάγκες της, και το αποτέλεσμα είναι ένα πιο φρέσκο και ξεκούραστο πρόσωπο, χωρίς καμία παρενέργεια και κίνδυνο.