Θεραπείες Προσώπου για Άνδρες - Μύτη

ΜΥΤΗ

Η ανδρική μύτη είναι ένα αρκετά διαφορετικό κεφάλαιο από τη γυναικεία, όπως συμβαίνει και με όλες σχεδόν τις επεμβάσεις και τις θεραπείες της πλαστικής χειρουργικής που αφορούν στο πρόσωπο, καθώς τα αισθητικά ζητούμενα και στάνταρ διαφέρουν πάρα πολύ μεταξύ ανδρών και γυναικών. Ειδικά όμως η μύτη αποτελεί ακόμη πιο ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς στον άνδρα η μύτη είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με τη γοητεία του προσώπου του. Έτσι, ενώ οι γυναίκες επιθυμούν πάντα μία πιο λεπτή, ανορθωμένη και κομψή μύτη, το ανδρικό πρότυπο παραμένει πάντοτε κοντά στις αδρές αρρενωπές γραμμές. Οι κανόνες της Χρυσής Τομής φυσικά παραμένουν κοινοί και στα δύο φύλα και θέλουν τη μύτη να καταλαμβάνει σε μήκος το 1/3 του μήκους του προσώπου και την απόσταση από τη στυλίδα μέχρι το ριζορίνιο να ισούται με την απόσταση από τη βάση του πηγουνιού μέχρι τη βάση της μύτης, όπως αντίστοιχα και με την απόσταση από το ανώτερο τμήμα της μύτης μέχρι το ανώτερο τμήμα του μετώπου. Το πλάτος της πάλι πρέπει να καταλαμβάνει το 1/5 του πλάτους του προσώπου και να ισούται με το πλάτος του κάθε ματιού. Αν ισχύουν τα παραπάνω, τότε έχεις την τέλεια για το πρόσωπό σου μύτη. Εάν όχι, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, αφού η σύγχρονη πλαστική χειρουργική και αισθητική ιατρική μπορούν να σου προσφέρουν τη μύτη που συνάδει με τους κανόνες της Χρυσής Αναλογίας και συγχρόνως διατηρεί όλα τα στοιχεία της αρρενωπότητας, που πρέπει να χαρακτηρίζουν κάθε ανδρικό πρόσωπο.

Επεμβατικη Λυση

1.Ρινοπλαστική

 

Η Ρινοπλαστική αποτελεί τη χειρουργική επέμβαση που διορθώνει το σχήμα και το μέγεθος της μύτης, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Η εν λόγω επέμβαση μπορεί να διορθώσει σχεδόν κάθε ατέλεια της μύτης, ενώ συχνά πραγματοποιείται και παράλληλα με ευθειασμό του διαφράγματος και καυτηριασμό των κογχών, ώστε να λυθούν παράλληλα και τα λειτουργικά προβλήματα της μύτης (λειτουργική ρινοπλαστική). Είτε μιλάμε για μία μεγάλη, είτε για μία γαμψή, είτε για μία στραβή μύτη, είτε για μεγάλα ρουθούνια, είτε για τεράστια καμπούρα, η ρινοπλαστική μπορεί να δώσει τη λύση και να χαρίσει μία μύτη συμμορφωμένη προς τους κανόνες της Χρυσής Τομής. Το συγκεκριμένο χειρουργείο θεωρείται ένα απαιτητικό και δύσκολο χειρουργείο, που χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς, βαθιά γνώση της ανατομίας του προσώπου και μεγάλη εξειδίκευση για ένα άρτιο αισθητικά και τέλειο λειτουργικά αποτέλεσμα.

 

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές ρινοπλαστικής;

 

Γενικά υπάρχει η ανοικτή και η κλειστή ρινοπλαστική. Η ανοικτή είναι αυτή που επιλέγεται κατά κανόνα σε πιο «δύσκολες» περιπτώσεις, καθώς προσφέρει καλύτερο οπτικό πεδίο στον πλαστικό χειρουργό, αφού η τομή της γίνεται εξωτερικά, στο σημείο ανάμεσα στα ρουθούνια και από εκεί ο χειρουργός ανασηκώνει το δέρμα και έχει καλύτερη πρόσβαση στο χόνδρο. Η κλειστή ρινοπλαστική είναι πιο δημοφιλής, καθώς πραγματοποιείται μέσα από μικροσκοπικές τομές στο εσωτερικό της μύτης και κατά συνέπεια δεν αφήνει κανένα σημάδι, αλλά έχει και πιο εύκολη και ταχεία αποθεραπεία. Το ποια τεχνική θα επιλεγεί είναι απόφαση του πλαστικού χειρουργού, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε περίπτωσης. Τόσο η ανοικτή όσο και η κλειστή ρινοπλαστική πραγματοποιούνται με γενική αναισθησία, σε περιβάλλον νοσοκομείου και συχνά απαιτείται και μία διανυκτέρευση στην κλινική.

 

Τι πρέπει να ξέρω;

 

Το χειρουργείο δεν διαρκεί συνήθως πάνω από 2 ώρες και μετά θα εφαρμόζεται ειδικός νάρθηκας πάνω στη μύτη, ο οποίος θα παραμείνει εκεί για 7 ημέρες. Οι πιο σύγχρονες τεχνικές έχουν κατορθώσει να ελαχιστοποιήσουν το οίδημα και το μελάνιασμα, το οποίο όμως -στο βαθμό που θα εμφανιστεί- χρειάζεται γύρω στις 10 ημέρες για να υποχωρήσει, που είναι περίπου και το διάστημα που απαιτείται μέχρι την επιστροφή στην καθημερινότητα. Γενικά η επέμβαση δεν συνοδεύεται από μετεγχειρητικό πόνο, όμως η όποια ενόχληση αντιμετωπίζεται με απλά αναλγητικά. Είναι σημαντικό να ακολουθούνται πιστά οι μετεγχειρητικές οδηγίες του πλαστικού χειρουργού για μία ασφαλή αποθεραπεία και ένα ιδανικό αποτέλεσμα.

 

Υπάρχει περίπτωση η μύτη μου να δείχνει αφύσικη;

 

Ο πλαστικός χειρουργός κατέχει βαθιά γνώση των φυσικών αναλογιών του προσώπου και ακολουθεί πιστά τους κανόνες της Χρυσής Τομής, εξασφαλίζοντας ένα αποτέλεσμα απόλυτα αρμονικό με το συγκεκριμένο κάθε φορά πρόσωπο, το οποίο, όχι απλώς δεν παραμορφώνεται σε καμία περίπτωση, αλλά βελτιώνεται συνολικά, αγγίζοντας τη νομοτελειακά ιδανική μορφή του.

 

Μη Επεμβατικη Λυση

1.Υαλουρονικό οξύ

 

Το Υαλουρονικό Οξύ είναι μία εξαιρετική εναλλακτική της χειρουργικής ρινοπλαστικής, όταν φυσικά το ζητούμενο δεν είναι μία δραματική αλλαγή στο μέγεθος ή το σχήμα της μύτης. Εφόσον έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες για το βαθμό βελτίωσης που μπορεί να προσφέρει η έγχυση υαλουρονικού οξέος, είναι μία επιλογή με πολύ καλά αποτελέσματα. Χρησιμοποιώντας ειδικό για την εν λόγω χρήση υαλουρονικό οξύ αυξημένης πυκνότητας, ο πλαστικός χειρουργός βελτιώνει το σχήμα της μύτης, γεμίζοντας κενά, ελλείματα και καθιζήσεις, ανασηκώνοντας την κορυφή της μύτης και εξομαλύνοντας εξογκώματα και παραμορφώσεις.

 

Πώς πραγματοποιείται η διαδικασία;

 

Ο πλαστικός χειρουργός μας εξηγεί αναλυτικά πως θα διαμορφώσει τη μύτη μας με τη βοήθεια του υαλουρονικού οξέος, σε ποια σημεία θα επέμβει και ποιες βελτιώσεις θα κάνει. Εν συνεχεία μας δείχνει το αποτέλεσμα στην οθόνη του υπολογιστή και προχωρά στην έγχυση με τη χρήση ειδικών βελόνων. Η όλη διαδικασία διαρκεί το πολύ 30 λεπτά και χαρακτηρίζεται σχεδόν ανώδυνη. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και μπορεί να φτάσουν σε διάρκεια ακόμη και τους 12 μήνες.

 

Το αποτέλεσμα μπορεί να αντιστραφεί;

 

Το υαλουρονικό οξύ έχει ένα «μαγικό» αντίδοτο, που λέγεται υαλουρονιδάση, κι αν, για οποιοδήποτε λόγο δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, με την έγχυση αυτής της ουσίας, η μύτη επιστρέφει στην πρότερή της κατάσταση.

 

Γιατί να πάω σε πλαστικό χειρουργό γι’ αυτή τη διαδικασία;

 

Ο πλαστικός χειρουργός είναι ο γιατρός εκείνος που μπορεί να εφαρμόσει και τις χειρουργικές και τις μη χειρουργικές θεραπείες της αισθητικής ιατρικής, κατά συνέπεια είναι ο άνθρωπος που μπορεί να μας απαντήσει ειλικρινά και χωρίς συστολές για το ποια είναι πραγματικά η θεραπεία για την περίπτωσή μας. Επίσης, είναι ο γιατρός με την πιο βαθιά γνώση και τη μεγαλύτερη τριβή με τα θέματα της ανατομίας του προσώπου, γι’ αυτό και είναι ο μεγαλύτερος γνώστης των κανόνων της Χρυσής Τομής και του σωστού τρόπου εφαρμογής τους.