Θεραπείες Προσώπου για Άνδρες - Πηγούνι

ΠΗΓΟΥΝΙ

Το τετράγωνο και θεληματικό πηγούνι είναι ο θεμέλιος λίθος της αρρενωπής εικόνας, αφού αποτελεί βασικό δομικό στοιχείο του αρχετυπικά τετραγωνισμένου ανδρικού προσώπου. Αδρές γραμμές, έντονα ζυγωματικά, αυστηρές γωνίες και τετράγωνο πηγούνι είναι η βασική εικόνα που όλοι έχουμε στο μυαλό μας όταν σκεπτόμαστε το «απόλυτο αρσενικό». Πέρα από το πέρασμα του χρόνου, που συχνά κάνει τις αδρές γραμμές του ανδρικού προσώπου να εξασθενούν, είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό των ανδρών που εξαρχής η φύση δεν «προίκισε» με ένα θεληματικό πηγούνι. Η σύγχρονη πλαστική χειρουργική και η αισθητική ιατρική έχει τα μέσα, επεμβατικά και μη, για να διορθώσει αυτήν την «αδικία» και να χαρίσει στον σημερινό άνδρα το έντονο τετράγωνο πηγούνι, που θα ενισχύσει την συνολική εικόνα του προσώπου του αλλά και την αυτοπεποίθησή του. Ο πλαστικός χειρουργός είναι εκείνος που, οπλισμένος με τους κανόνες της Χρυσής Τομής και με όλες τις πλέον νέες και αποτελεσματικές τεχνικές, μπορεί να δημιουργήσει το ιδανικό πηγούνι για κάθε πρόσωπο.

Επεμβατικη Λυση

1.Αυξητική Πωγωνοπλαστική

 

Ο βασικός και μόνιμος τρόπος για την απόκτηση ενός τετράγωνου πηγουνιού είναι τα ενθέματα σιλικόνης, που τοποθετούνται με μία χειρουργική επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής που λέγεται Πωγωνοπλαστική. Η εν λόγω επέμβαση μπορεί να γίνει και για τη μείωση του μεγέθους του πηγουνιού, το οποίο συνήθως βέβαια αφορά στις γυναίκες, που δεν θέλουν ένα πηγούνι με έντονη προβολή. Η Αυξητική Πωγωνοπλαστική αφορά κυρίως τους άνδρες (ή και γυναίκες με ανύπαρκτο πηγούνι) και θεωρείται γενικώς μία αρκετά εύκολη επέμβαση. Τα ενθέματα σιλικόνης, που είναι ίδιου τύπου με αυτά που τοποθετούνται για την αυξητική στήθους, αλλά πολύ πιο συμπαγή, διατίθενται σε τεράστια γκάμα σχημάτων και μεγεθών, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε πιθανό σχήμα προσώπου και τις ανάγκες του. Το ένθεμα εισάγεται από μία πολύ μικρή τομή στη βάση του πηγουνιού, μέσα από την οποία προετοιμάζεται η «θήκη» για την τοποθέτηση και συγκράτηση του ενθέματος στο σαγόνι. Το ένθεμα συνήθως έχει πολύ καλή αποδοχή από τον οργανισμό και τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι μόνιμα.

 

Τι πρέπει να γνωρίζω για την επέμβαση;

 

Η πωγωνοπλαστική ως χειρουργική διαδικασία δεν διαρκεί πάνω από 1-2 ώρες και πραγματοποιείται σε περιβάλλον νοσοκομείου. Δεν απαιτεί διανυκτέρευση στην κλινική, εκτός αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι που να το επιβάλλουν, και συνοδεύεται από αρκετά εύκολη αποθεραπεία. Μετεγχειρητικά δίνεται προληπτικά αντιβίωση για τις πρώτες ημέρες, ενώ η όποια ενόχληση, εάν προκύψει, αντιμετωπίζεται με απλά αναλγητικά. Για τις πρώτες 3-4 ημέρες θα υπάρχει μία ελαφρά ελαστική περίδεση στην περιοχή, ενώ ο πλαστικός χειρουργός δίνει όλες τις απαραίτητες οδηγίες για μία καλή και ασφαλή αποθεραπεία, όπως η αποφυγή σκληρών τροφών για τις πρώτες 10 ημέρες περίπου.

 

 

Μη Επεμβατικη Λυση

1.Fillers

 

Τα Fillers είναι η πιο διαδεδομένη και δημοφιλής μη επεμβατική εναλλακτική της χειρουργικής αύξησης του πηγουνιού. Υπάρχει η επιλογή των ενέσιμων ενθεμάτων Υαλουρονικού Οξέος, ο Υδροξυαπατίτης και το Αυτόλογο Λίπος. Το Υαλουρονικό Οξύ και ο Υδροξυαπατίτης είναι ενθέματα κατασκευασμένα έτσι ώστε να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και τις ίδιες ιδιότητες με τις αντίστοιχες φυσικές ουσίες που υπάρχουν στο σώμα μας. Το υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιείται για την αύξηση στο σαγόνι, είναι μία γέλη αυξημένης πυκνότητας, που εγχέεται ενέσιμα με ειδικές μικροκάνουλες και προσδίδει όγκο στην περιοχή. Μετά την έγχυση ο γιατρός το απλώνει και το πλάθει, ώστε να πάρει ακριβώς το σχήμα που επιθυμεί, και συνήθως συνίσταται και μία δεύτερη συνεδρία για επανέλεγχο. Ο υδροξιαπατίτης επίσης εγχέεται ενέσιμα, αλλά μπορεί να προσδώσει μεγαλύτερο όγκο σε σχέση με το υαλουρονικό οξύ, καθώς αποτελεί ένα πιο «συμπαγές» υλικό. Επίσης, από τη στιγμή της εισαγωγής του διαπλέκεται με τις ίνες του κολλαγόνου του σώματος και κινητοποιεί τον οργανισμό για σχηματισμό νέου κολλαγόνου γύρω από τα μόριά του, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να «λειτουργεί» ακόμη και μετά την πλήρη απορρόφησή του από τον οργανισμό. Το Αυτόλογο Λίπος λαμβάνεται από περιοχές του σώματος, όπου υπάρχει σε περίσσεια, υπόκειται σε κατάλληλη επεξεργασία και επανεγχέεται στο σημείο που χρειάζεται την αύξηση όγκου με ενέσιμη διαδικασία.

 

Τι διάρκεια αποτελέσματος να περιμένω από τα fillers;

 

Είναι εύκολα κατανοητό πως η χρήση των fillers δεν μπορεί να επιτύχει ούτε το βαθμό ούτε τη μονιμότητα του αποτελέσματος που δίνει το χειρουργείο. Όμως είναι εξαιρετικές εναλλακτικές για τους ανθρώπους που δεν επιθυμούν να μπουν στη διαδικασία μίας επέμβασης ή δεν χρειάζονται μία τόσο δραστική διόρθωση. Το υαλουρονικό οξύ έχει τη μικρότερη διάρκεια αποτελέσματος, που φτάνει τους 12 μήνες, και μπορεί να επιτύχει περιορισμένη αύξηση της προβολής του πηγουνιού, όμως αποτελεί μία εξαιρετική λύση για μικροδιορθώσεις στην περιοχή. Ο υδροξυαπατίτης προσφέρεται καλύτερα για πιο μεγάλη αύξηση και πιο έντονη προβολή και έχει μεγαλύτερη διάρκεια, που αγγίζει ακόμη και τα 2 χρόνια. Τέλος, το αυτόλογο λίπος αποτελεί την καλύτερη λύση για όσους δεν επιθυμούν να εισάγουν οποιαδήποτε ξένη ουσία στο σώμα τους και συγχρόνως, αφού αναγκαστικά απορροφηθεί ένα μέρος του, το υπόλοιπο παραμένει για πάντα, όπως άλλωστε και το αποτέλεσμα της έγχυσης.