Θεραπείες Προσώπου για Γυναίκες - Αυτιά

ΑΥΤΙΑ

Τα αυτιά είναι μία περιοχή στην οποία κανείς δεν στέκεται ιδιαίτερα, όταν είναι συμμετρική και εμπίπτει στην αισθητική νόρμα, ενώ όλοι παρατηρούν, εάν για κάποιο λόγο ξεφεύγει από τους κανόνες της συμμετρίας. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η ίδια η σπείρα των αυτιών είναι εμφανής εφαρμογή της ακολουθίας του Φιμπονάτσι και πως ο τρόπος που τα αυτιά μας είναι «κατασκευασμένα» (τόσο εξωτερικά ως σπιράλ όσο και εσωτερικά) σύμφωνα με τον Χρυσό Κανόνα είναι ο λόγος που μας επιτρέπει να ακούμε. Πέρα όμως από τη λειτουργική εφαρμογή της Χρυσής Αναλογίας στη συγκεκριμένη περίπτωση, υπάρχει και η αισθητική προσέγγιση, που λέει πως για να έχουμε τη νομοτελειακή αρμονία, το αυτί μας πρέπει να καλύπτει το 1/3 του μήκους του προσώπου μας. Πέρα από το μήκος βέβαια, υπάρχει και το σοβαρό θέμα των «αφεστώτων ώτων», όπως λέγονται επιστημονικά τα γνωστά μας «πεταχτά αυτιά». Ειδικά στην παιδική ηλικία, τα πεταχτά αυτιά είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να δημιουργήσει τεράστια θέματα στην ευαίσθητη παιδική ψυχή και να γεμίσει ένα παιδάκι με ανασφάλειες, που θα το κυνηγούν για πάντα. Γι’ αυτό και συνήθως οι γιατροί προτείνουν το πρόβλημα αυτό να αντιμετωπίζεται στην προσχολική ηλικία, ώστε το παιδί, αγόρι ή κορίτσι, να μην χρειαστεί να έρθει ποτέ αντιμέτωπο με τις συνήθεις πλέον πρακτικές bullying και τις τραγικές τους συχνά συνέπειες. Η σύγχρονη πλαστική χειρουργική είναι σε θέση να αντιμετωπίσει άμεσα και αρκετά εύκολα το πρόβλημα αυτό με την επέμβαση της ωτοπλαστικής και να επαναφέρει την Χρυσή Αναλογία στο πρόσωπο μας.

Επεμβατικη Λυση

1.Ωτοπλαστική

 

Η Ωτοπλαστική είναι η επέμβαση που επανατοποθετεί τα πεταχτά ή ασύμμετρα αυτιά σε μία νέα θέση και διορθώνει το σχήμα και το μέγεθός τους. Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κάθε ηλικία, στο ένα ή και στα δύο αυτιά, εφόσον συντρέχει λόγος, και μπορεί να γίνει με γενική αναισθησία ή με τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με μέθη. Ο πλαστικός χειρουργός προχωρά με μία τομή στο πίσω μέρος του αυτιού και μέσα από αυτήν πραγματοποιεί τη διόρθωση στο χόνδρο. Η τομή παραμένει για πάντα φυσικά κρυμμένη πίσω από το αυτί και έτσι το εν λόγω χειρουργείο δεν αφήνει κανένα εμφανές σημάδι. Σε περίπτωση που χρειάζεται διόρθωση στο πτερύγιο ή στην κορυφή του αυτιού και πάλι οι τομή είναι ελάχιστα ορατή και έχει καλή επούλωση. Υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες τεχνικές, όσον αφορά στις λεπτομέρειες της επέμβασης, και το ποια τελικά θα επιλεγεί εξαρτάται καθαρά από τις ανάγκες της συγκεκριμένης περίπτωσης.

 

Θα πρέπει να μείνω στο νοσοκομείο;

 

Η επέμβαση δεν ξεπερνά σε χρόνο τα 90 λεπτά και δεν απαιτείται διανυκτέρευση στην κλινική.

 

Πώς θα είμαι μετά το χειρουργείο;

 

Μετά το πέρας της επέμβασης ο πλαστικός χειρουργός θα τοποθετήσει έναν ελαστικό επίδεσμο γύρω από το κεφάλι (σαν κορδέλα για τα μαλλιά), ο οποίος θα πρέπει να παραμείνει για ένα μήνα. Πέρα όμως από τον επίδεσμο αυτόν, γενικά το συγκεκριμένο χειρουργείο θεωρείται ένα πολύ «εύκολο» χειρουργείο, καθώς συνοδεύεται από ιδιαιτέρως ήπια αποθεραπεία. Ήδη από την πρώτη εβδομάδα αρχίζει να υποχωρεί το όποιο οίδημα έχει παρουσιαστεί και μπορούμε να επιστρέψουμε σε γενικές γραμμές σε ένα καθημερινό πρόγραμμα, χωρίς φυσικά υπερβολές. Η έντονη άσκηση καλό είναι να αποφεύγεται για διάστημα τουλάχιστον 1 μηνός, ενώ, όπως σε κάθε επέμβαση, απαιτείται η πλήρης συμμόρφωση με τις οδηγίες του χειρουργού για ένα όμορφο και λειτουργικό αποτέλεσμα.

 

Θα πονάω;

 

Γενικά η ωτοπλαστική δεν συνοδεύεται από πόνο και η όποια ενόχληση μπορεί να παρουσιαστεί στα πρώτα 24ώρα αντιμετωπίζεται επιτυχώς με κοινά αναγλητικά.

 

Μπορούν να διορθωθούν τα πεταχτά αυτιά με τη χρήση κορδέλας;

 

Η κορδέλα μπορεί απλώς να κρύψει το πρόβλημα, αλλά φυσικά και δεν μπορεί να το λύσει. Το αυτί είναι χόνδρος και ο χόνδρος δεν μπορεί να αλλάξει θέση παρά μόνο με χειρουργική επέμβαση. Η εφαρμογή των κανόνων της Χρυσής Αναλογίας μπορεί να επαναφέρει τη φυσική αισθητική αρτιότητα στο πρόσωπό μας μέσω της ωτοπλαστικής.

 

Ο Πλαστικός Χειρουργός είναι ο ειδικός που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλη ειδικότητα την ανατομία του προσώπου, ενώ είναι εκείνος που μπορεί να προχωρήσει σε χειρουργική πράξη, ώστε να επιφέρει τις αλλαγές εκείνες που θα φέρουν την αρμονία της Χρυσής Τομής στο πρόσωπό μας.