Θεραπείες Προσώπου για Γυναίκες - Φρύδια

ΦΡΥΔΙΑ

Τα φρύδια είναι ένα μικρό μεν, αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά καθοριστικό στοιχείο του προσώπου μας. Ίσως αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που τα φρύδια διέπονται εξαιρετικά συχνά από μόδες και τάσεις, ενώ εξίσου συχνά βλέπουμε celebrities και star του Hollywood να δημιουργούν έντονες τάσεις στο θέμα φρύδι, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την Cara Delevingne και τα εντυπωσιακά «φυσικά» φρύδια της. Η αλήθεια είναι πως τα φρύδια μας παίζουν τεράστιο ρόλο στην αρμονική εικόνα του προσώπου μας και, όπως και όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μας, διέπονται φυσικά και αυτά από τους κανόνες της Χρυσής Τομής. Συγκεκριμένα, η απόσταση μεταξύ της γραμμής του τριχωτού της κεφαλής και του άνω βλεφάρου πρέπει να είναι 1.6 φορές η απόσταση μεταξύ της κορυφής του φρυδιού μας και του κάτω βλεφάρου. Αυτή ακριβώς η αναλογία είναι που δίνει το αρμονικότερο και αντικειμενικά αρτιότερο αποτέλεσμα στη συνολική εικόνα του προσώπου μας. Άλλωστε, μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς πως όσο πιο πεσμένα είναι τα φρύδια τόσο πιο κουρασμένο δείχνει το βλέμμα και γι’ αυτό η μεγιστοποίηση (πάντα στα πλαίσια των κανόνων της Χρυσής Τομής) της απόστασης μεταξύ βλεφάρου και φρυδιού είναι το ζητούμενο. Η σύγχρονη πλαστική χειρουργική και αισθητική ιατρική έχει τα μέσα να εφαρμόσει τη Χρυσή Αναλογία στην περιοχή των φρυδιών μας και να μας χαρίσει ένα δυνατό, καθαρό και νεανικό βλέμμα και πρόσωπο.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΦΡΥΔΙΩΝ

Επεμβατικη Λυση

1.Brow Lift

 

Σήμερα η επέμβαση Ανόρθωσης Μετώπου, γνωστή και ως Μετωπιαίο Lift, μπορεί να γίνει με την κλασσική μέθοδο ή με την ενδοσκοπική μέθοδο. Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι η μείωση των ρυτίδων και των γραμμών του μετώπου, η βελτίωση της γνωστής ρυτίδας του μεσοφρύου (ρυτίδα του θυμού), η ανόρθωση των φρυδιών, αλλά και η βελτίωση της εικόνας των χαλαρωμένων φρυδιών που «σακουλιάζουν» και επιβαρύνουν το άνω βλέφαρο.

 

Τι διαφορά έχουν οι δύο μέθοδοι;

 

Στην περίπτωση του κλασσικού χειρουργείου οι τομές γίνονται στο όριο του τριχωτού της κεφαλής και του μετώπου και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά, αλλά οι τομές είναι αρκετά εκτενείς και η αποθεραπεία πιο δύσκολη. Στην περίπτωση της ενδοσκοπικής μεθόδου, οι τομές είναι σαφώς μικρότερες και η επέμβαση (ανάλογα με την περίπτωση) μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική αναισθησία και μέθη, έναντι της γενικής αναισθησίας, ενώ η αποθεραπεία είναι πιο σύντομη. Και στις δύο περιπτώσεις η διάρκεια του χειρουργείο είναι 1-2 ώρες και συνήθως δεν κρίνεται απαραίτητη η παραμονή στην κλινική.

 

Πότε θα επιστρέψω στην εργασία μου;

 

Μετά την επέμβαση συνήθως εμφανίζεται οίδημα στην περιοχή και μωλωπισμός, που σταδιακά υποχωρούν μέσα στις πρώτες 10 ημέρες. Τότε περίπου επιτρέπεται και η επιστροφή στην εργασία και στις καθημερινές δραστηριότητες, πάντα όμως ανάλογα με τις οδηγίες και συμβουλές του χειρουργού.

 

Τι διάρκεια στο χρόνο έχουν τα αποτελέσματα;

 

Τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν από 5 έως και πάνω από 10 χρόνια, ανάλογα με παράγοντες, όπως η ποιότητα του δέρματος, η ηλικία, η συντήρηση κλπ.

Μη Επεμβατικες Λυσεις

1.Νήματα

 

Η Ανόρθωση με Νήματα πραγματοποιείται με τα νήματα νέας γενιάς APTOS Threads, που προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες στον τομέα του «μη επεμβατικού lifting». Τα νέα αυτά νήματα προσφέρουν μεγαλύτερη γκάμα επιλογών σε σχέση με τα νήματα παλαιότερης γενιάς και ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια και αντοχή στο χρόνο. Έτσι ο πλαστικός χειρουργός σε μία και μόνη συνεδρία στο ιατρείο είναι σε θέση να προσφέρει εμφανή ανόρθωση των φρυδιών και σαφώς πιο ξεκούραστη και νεανική όψη στο σύνολο των ματιών με την εισαγωγή των ειδικών νημάτων. Χωρίς τομές, χειρουργείο και αποθεραπεία, απολαμβάνουμε τα αποτελέσματα ενός brow lift. Φυσικά είναι ευκόλως εννοούμενο πως τα αποτελέσματα δεν έχουν τη διάρκεια στο χρόνο που προσφέρει το νυστέρι, όμως μπορούν να διαρκέσουν έως και δύο χρόνια και να παρατείνουν σημαντικά την ανάγκη για ένα χειρουργείο.

 

Πονάει;

 

Τα νήματα εισάγονται στο δέρμα με ένα ειδικό εργαλείο, που θυμίζει μεγάλη ένεση, και η όλη διαδικασία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία σε περιβάλλον ιατρείου, ενώ χαρακτηρίζεται εντελώς ανώδυνη. Μετά την εισαγωγή τους πιθανώς να υπάρξει μία ήπια ενόχληση για τα πρώτα 24ωρα, που υποχωρεί πολύ άμεσα.

 

Πότε επιστρέφω στην καθημερινότητά μου;

 

Η ανόρθωση με νήματα χαρακτηρίζεται ως “lunch-break therapy”, καθώς η επιστροφή στην εργασία και στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση. Φυσικά θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες του πλαστικού χειρουργού κατά περίπτωση, όπως η αποφυγή μασάζ στην περιοχή για κάποιες μέρες.

 

2.Btx

 

Η εφαρμογή Btx για την ανόρθωση των φρυδιών είναι μία από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες τα τελευταία χρόνια, καθώς στα χέρια ενός εξειδικευμένου και με βαθιά γνώση της ανατομίας του προσώπου πλαστικού χειρουργού μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη θέση και το σχήμα των φρυδιών, προσφέροντας ανόρθωση και ξεκούραστη όψη. Το btx εγχέεται εντός των μυών που «τραβούν» το φρύδι προς τα κάτω, αυτός αδρανοποιείται λόγω της δράσης της βοτουλινικής τοξίνης και έτσι αφήνει τον «ανταγωνιστή του», δηλαδή τον μυ εκείνον που τραβά το φρύδι προς τα πάνω να υπερισχύσει. Το αποτέλεσμα είναι η εμφανής ανόρθωση των φρυδιών, που μπορεί να φτάσει περίπου τα 4 χιλιοστά.

 

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα της ανόρθωσης;

 

Το btx δεν μπορεί να προσφέρει τη διάρκεια σε χρόνο που μπορεί να δώσει το νυστέρι ή τα νήματα, αλλά παραμένει μία σαφώς πιο απλή διαδικασία. Έτσι με μία συνεδρία διάρκειας μόλις λίγων λεπτών στο ιατρείο, απολαμβάνουμε πιο ανοικτό βλέμμα και πιο ζωντανή όψη για τουλάχιστον 6 μήνες με 1 χρόνο, οπότε και θα χρειαστεί επανάληψη της διαδικασίας.

 

Μπορεί να παραμορφωθώ;

 

Το btx είναι ένα πολύτιμο όπλο στα χέρια του πλαστικού χειρουργού, που γνωρίζει σε βάθος την ανατομία του προσώπου, τη λειτουργία των μυών και τις σωστές αναλογίες του προσώπου. Με βάση τους κανόνες της Χρυσής Τομής, το αποτέλεσμα είναι απόλυτα προβλεπόμενο και απολύτως εναρμονισμένο με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου, χαρίζοντας ένα απόλυτα αρμονικό και φυσικό αποτέλεσμα.

ΡΥΤΙΔΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΦΡΥΟΥ

Επεμβατικη Λυση

1.Brow Lift

 

Η εν λόγω επέμβαση είναι σε θέση να εξαφανίσει τη ρυτίδα του μεσοφρύου, γνωστή και ως ρυτίδα του θυμού, όμως σπανίως αποτελεί επαρκή ένδειξη για ένα τέτοιο χειρουργείο, αφού μπορεί να αντιμετωπιστεί πολύ αποτελεσματικά και με την έγχυση fillers.

 

2.Υαλουρονικό Οξύ

 

Η εφαρμογή Υαλουρονικού Οξέος είναι η πλέον ενδεδειγμένη μέθοδος για την αντιμετώπιση της βαθιάς ρυτίδας του μεσοφρύου, η οποία μας κάνει να μοιάζουμε διαρκώς εκνευρισμένοι και σε ένταση. Το υαλουρονικό οξύ εφαρμόζεται μέσα στη ρυτίδα, γεμίζοντάς την και απαλύνοντας συνολικά την όψη του προσώπου μας. Η εφαρμογή πραγματοποιείται στο ιατρείο και είναι απολύτως ασφαλής, ενώ το αποτέλεσμα μπορεί να κρατήσει και 1 χρόνο.

 

Αν δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα, μπορεί να γίνει κάτι;

 

Τα αποτελέσματα της έγχυσης υαλουρονικού οξέος είναι απολύτως αναστρέψιμα, χωρίς να χρειαστεί να περιμένουμε απλώς να περάσει η δράση του. Μία ειδική ουσία, η υαλουρονιδάση, μπορεί να αντιστρέψει άμεσα τα αποτελέσματα του υαλουρονικού οξέος, προκαλώντας την υδρόλυση και την καταστροφή του filler.

 

Ο Πλαστικός Χειρουργός είναι ο ειδικός που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλη ειδικότητα την ανατομία του προσώπου και της λεπτής σε ισορροπίες περιοχής των φρυδιών, ενώ είναι εκείνος που μπορεί να προχωρήσει σε χειρουργική πράξη, όταν αυτό είναι απαραίτητο, ώστε να επιφέρει τις αλλαγές εκείνες που θα φέρουν την αρμονία της Χρυσής Τομής στο πρόσωπό μας.