Θεραπείες Προσώπου για Γυναίκες - Μάτια

ΜΑΤΙΑ

Λέγεται πως τα μάτια είναι ο καθρέπτης της ψυχής μας, το οποίο πιθανώς και να ισχύει, το σίγουρο όμως είναι πως τα μάτια είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που βλέπει κάποιος πάνω μας. Τα μάτια μας δείχνουν τη διάθεσή μας, την κούραση μας, το ενδιαφέρον μας ή τη δυσαρέσκειά μας για κάτι. Τα μάτια μας «μιλάνε» χωρίς λόγια. Ταυτόχρονα το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ πιο λεπτό και ευαίσθητο από το δέρμα στο υπόλοιπο πρόσωπό μας, γι’ αυτό και η περιοχή των ματιών είναι η πρώτη που δείχνει τα σημάδια του χρόνου. Η σύγχρονη πλαστική χειρουργική και η αισθητική ιατρική έχουν τη δυνατότητα να επαναφέρουν την εικόνα της νεότητας και την επιθυμητή αρμονία στο πρόσωπό μας, φροντίζοντας την περιοχή των ματιών τόσο με επεμβατικά όσο και μη επεμβατικά μέσα. Σύμφωνα με τους κανόνες της Χρυσής Τομής, η απόσταση μεταξύ των ματιών μας πρέπει να είναι ίση με το πλάτος του κάθε ματιού. Επίσης, η απόσταση από την κορυφή μέχρι τη βάση του φρυδιού, πρέπει να ισούται με την απόσταση από τη βάση του φρυδιού μέχρι την κορυφή του άνω βλεφάρου και με την απόσταση από την κορυφή του άνω βλεφάρου μέχρι τη βάση του κάτω βλεφάρου. Τέλος, το μήκος από τη βάση του κάτω βλεφάρου μέχρι την κορυφή του φρυδιού πρέπει να ισούται με το μισό της απόστασης από την κορυφή του φρυδιού μέχρι την κορυφή του μετώπου.

ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΒΛΕΦΑΡΑ

Επεμβατικες Λυσεις

1.Βλεφαροπλαστική

 

Η Βλεφαροπλαστική είναι η επέμβαση με την οποία ο πλαστικός χειρουργός είναι σε θέση να αντιμετωπίσει δραστικά το κουρασμένο και άτονο βλέμμα, τα πεσμένα και χαλαρά βλέφαρα και τις αντιαισθητικές «σακούλες» κάτω από τα μάτια. Με τη βλεφαροπλαστική το βλέμμα ανακτά τη χαμένη του λάμψη, γίνεται πιο ξεκούραστο και φρέσκο και το πρόσωπο δείχνει συνολικά πιο νεανικό. Γι’ αυτό άλλωστε και το συγκεκριμένο χειρουργείο βρίσκεται πάντα στις κορυφαίες θέσης προτίμησης παγκοσμίως. Πρόκειται για μία εύκολη και γρήγορη επέμβαση, με ήπια αποθεραπεία και άμεσα αποτελέσματα.

 

Ποια είναι η διαδικασία;

 

Συγκεκριμένα, υπάρχει η Βλεφαροπλαστική Άνω Βλεφάρου και η Βλεφαροπλαστική Κάτω Βλεφάρου. Αυτές οι δύο επεμβάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν ξεχωριστά ή και συνδυαστικά, ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες. Στην περίπτωση του άνω βλεφάρου, γίνεται μία τομή στην φυσική πτυχή του άνω βλεφάρου, η οποία εύκολα κρύβεται λόγω θέσης, και μέσα από εκεί ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί την περίσσεια λίπους, ή και δέρματος, που δίνει τη βαριά και κουρασμένη όψη στα μάτια. Στην περίπτωση του κάτω βλεφάρου, η τομή μπορεί να γίνει ή μέσα από το βλέφαρο ή εξωτερικά στην γραμμή των βλεφαρίδων. Η τομή γίνεται εσωτερικά, αν το μόνο που χρειάζεται να γίνει είναι η αφαίρεση ή η ανακατανομή του λίπους στο κάτω βλέφαρο, ώστε να αντιμετωπιστούν οι σακούλες κάτω από τα μάτια, ενώ, εάν συνυπάρχει ανάγκη για αφαίρεση του δέρματος που περισσεύει, τότε η τομή γίνεται εξωτερικά. Η βλεφαροπλαστική είναι η επέμβαση που μπορεί να επαναφέρει το νεανικό σφρίγος και τη σωστή αναλογία στα μάτια μας, με αποτελέσματα που διαρκούν σε μεγάλο βάθος χρόνου.

 

Θα μείνω σπίτι για καιρό;

 

Η επιστροφή στο σπίτι γίνεται την ίδια ημέρα, ενώ μπορούμε να επιστρέψουμε στην εργασία μας μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες. Το τελικό και πλήρες αποτέλεσμα θα είναι εμφανές μετά τον πρώτο μήνα.

 

Θα πονάω;

 

Η βλεφαροπλαστική είναι μία από τις επεμβάσεις με την πιο εύκολη αποθεραπεία και η όποια ενόχληση, που σπάνια εμφανίζεται, αντιμετωπίζεται με κοινά αναλγητικά.

Μη Επεμβατικες Λυσεις

1.Βλεφαροπλαστική Χωρίς Νυστέρι

 

Η Μη Επεμβατική Βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται με την θεραπεία Plasma Blepharoplasty. Η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος μπορεί προσφέρει σύσφιξη και να βελτιώσει αισθητά το σύνολο της περιοχής των ματιών, χωρίς χειρουργείο, νυστέρι και τομές, όμως δεν μπορεί φυσικά να αντιμετωπίσει τεράστια χαλάρωση και περίσσεια δέρματος. Προσφέρεται ιδανικά για μικρού και μετρίου βαθμού χαλάρωση, ενώ έχει σημαντικά αποτελέσματα και στις ρυτίδες γύρω από τα μάτια.

 

Πώς λειτουργεί;

 

Το Plasma Blepharoplasty λειτουργεί κάνοντας χρήση της τέταρτης κατάστασης της ύλης, του Plasma. Με τη βοήθεια της πρωτοποριακής αυτής τεχνολογίας, ο πλαστικός χειρουργός είναι σε θέση να προκαλέσει εξάχνωση των εξωτερικών στοιβάδων του δέρματος, χωρίς όμως να δημιουργεί κανένα πρόβλημα στους βαθύτερους ιστούς, και με τον τρόπο αυτό να επιτύχει τα αποτελέσματα μίας βλεφαροπλαστικής απόλυτα στοχευμένα, με ασφάλεια και με σταδιακή διόρθωση.

 

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστώ;

 

Η θεραπεία Plasma Blepharoplasty απαιτεί περίπου 3-5 συνεδρίες, για να δώσει τα εντυπωσιακά της ομολογουμένως αποτελέσματα, και μπορεί να καθυστερήσει για χρόνια την ανάγκη για ένα χειρουργείο.

 

Θα πονέσω;

 

Η όλη διαδικασία είναι σχεδόν εντελώς ανώδυνη.

ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ

Επεμβατικες Λυσεις

1.Βλεφαροπλαστική Κάτω Βλεφάρου

 

Η Βλεφαροπλαστική Κάτω Βλεφάρου μπορεί να δώσει απάντηση στο πρόβλημα των μαύρων κύκλων και να αντιμετωπίσει δραστικά τις σακούλες κάτω από τα μάτια.

Μη Επεμβατικες Λυσεις

1.Υαλουρονικό Οξύ

 

Το Υαλουρονικό Οξύ στα χέρια ενός εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού μπορεί να κάνει θαύματα, ένα εκ των οποίων είναι και η επαναφορά της νεανικότητας και της αρμονίας στο κουρασμένο και πεσμένο βλέμμα. Ένα από τα βασικά προβλήματα της περιοχής των ματιών, που μάλιστα συχνά εμφανίζεται και σε πολύ νεαρή ηλικία, είναι οι μαύροι κύκλοι. Αυτοί μπορεί να οφείλονται σε μεγάλο ποσοστό στο «βαθούλωμα» της εν λόγω περιοχής, δηλαδή στην ατροφία του λιπώδους ιστού που δημιουργείται στα μάτια με τα χρόνια. Οι μαύροι κύκλοι και η βαθιά δακρυϊκή αύλακα (γνωστή και ως tear through), που δημιουργεί συχνά τόσο έντονη σκιά που κάνει τους μαύρους κύκλους να φαίνονται ακόμη πιο έντονοι, έχουν τη λύση τους στα ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος. Η έγχυση υαλουρονικού οξέος αφενός γεμίζει τα κενά, τα βαθουλώματα και τις ατροφίες, φέρνοντας αρμονία και ισορροπία στην εικόνα της περιοχής, και αφετέρου, λόγω του υδρόφιλου χαρακτήρα της ουσίας, προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στην ευαίσθητη αυτή περιοχή. Τα βαθουλώματα και τα κενά γεμίζουν, η περιοχή γίνεται πιο σφριγηλή και ομαλή, το βλέμμα φαίνεται πιο λαμπερό και συνολικά η εικόνα του προσώπου πιο νεανική.

 

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστώ;

 

Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται σε μία και μόνη συνεδρία. Συχνά συστήνεται και ένα δεύτερο ραντεβού, μετά από λίγες ημέρες, για τελικό έλεγχο του αποτελέσματος.

 

Αν δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα, υπάρχει λύση;

 

Στα χέρια ενός εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού, τα αποτελέσματα είναι ακριβώς τα επιθυμητά. Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που κάτι δεν μας αρέσει, υπάρχει μία ουσία, η υαλουρονιδάση, που ακυρώνει άμεσα τα αποτελέσματα του υαλουρονικού οξέος.

 

2.Laser

 

To Laser μπορεί επίσης να βοηθήσει σημαντικά στη σύσφιξη της περιοχής κάτω και γύρω από τα μάτια, στην εξάλειψη των περιοφθαλμικών ρυτίδων και στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων και των σακούλων. Η απόλυτα ελεγχόμενη και στοχευμένη ενέργεια του laser προκαλεί σύσφιξη στο δέρμα γύρω και κάτω από τα μάτια, κάνοντας τον οργανισμό να δράσει από μόνος του με την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης. Παράλληλα καταπολεμάται η χαλάρωση, που σχηματίζει τις γνωστές σακούλες.

 

Κάνει για εμένα;

 

Είναι εύκολα κατανοητό, πως το laser, όπως και καμία μη επεμβατική μέθοδος, δεν μπορεί να διορθώσει σημαντικού βαθμού χαλάρωση και μεγάλη περίσσεια δέρματος. Μπορεί όμως να βελτιώσει την κατάσταση και να φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε μικρού ή μετρίου βαθμού πρόβλημα.

 

3.Μεσοθεραπεία

 

Η Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ και λευκαντικούς παράγοντες μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τους μαύρους κύκλους, όταν αυτοί οφείλονται σε μεγάλη συγκέντρωση μελανίνης στην περιοχή. Με τη μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ προκαλείται σημαντική ενυδάτωση στην ευαίσθητη αυτή περιοχή, ενώ οι λευκαντικοί παράγοντες μειώνουν την εναπόθεση μελανίνης στο δέρμα και βοηθούν σε μία συνολικά πιο φωτεινή και λαμπερή όψη. Το αποτέλεσμα είναι μία πιο υγιής και φωτεινή εικόνα στην περιοχή των ματιών, που αμέσως μεταφράζεται σε ένα πιο νεανικό πρόσωπο.

 

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν;

 

Συνήθως 1-2 συνεδρίες είναι αρκετές για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

 

Πονάει;

 

Πριν την ενέσιμη θεραπεία, χρησιμοποιείται αναισθητική κρέμα στην περιοχή, ώστε η θεραπεία να είναι εντελώς ανώδυνη.

 

Ο Πλαστικός Χειρουργός είναι ο ειδικός που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλη ειδικότητα την ανατομία του προσώπου και της ευαίσθητης περιοχής των ματιών, ενώ είναι εκείνος που μπορεί να προχωρήσει σε χειρουργική πράξη, όταν αυτό είναι απαραίτητο, ώστε να επιφέρει τις αλλαγές εκείνες που θα φέρουν την αρμονία της Χρυσής Τομής στο πρόσωπό μας.