Θεραπείες Προσώπου για Γυναίκες - Μέτωπο

ΜΕΤΩΠΟ

Το μέτωπο μας καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του προσώπου μας και γι’ αυτό ακριβώς ένα μέτωπο με βαθιές ρυτίδες και χαρακιές είναι κάτι που αμέσως κάποιος μπορεί να παρατηρήσει πάνω μας. Επίσης ένα φαρδύ μέτωπο δεν είναι ενδεικτικό μίας μεγάλης ευφυίας, όπως κάποτε χαριτολογώντας λεγόταν, αλλά απλώς ένα ενδεικτικό έλλειψης αρμονίας, εάν φυσικά δεν τηρούνται οι κανόνες της Χρυσής Τομής. Το μέτωπο λοιπόν, δηλαδή η απόσταση από την γραμμή των μαλλιών μέχρι την κορυφή των φρυδιών μας πρέπει να είναι 1.6 φορές μεγαλύτερη από την απόσταση από την κορυφή του φρυδιού μέχρι το κάτω βλέφαρο. Δηλαδή το μήκος από τη βάση του κάτω βλεφάρου μέχρι την κορυφή του φρυδιού πρέπει να ισούται με το μισό της απόστασης από την κορυφή του φρυδιού μέχρι τη γραμμή των μαλλιών. Η σύγχρονη πλαστική χειρουργική και η αισθητική ιατρική σήμερα έχουν όλα τα εφόδια και για να αντιμετωπίσουν δραστικά τις ρυτίδες και τη χαλάρωση στο μέτωπο, που προσθέτουν εξτρά χρόνια στην εικόνα του προσώπου μας, και για να εφαρμόσουν τους κανόνες της Χρυσής Αναλογίας στην περιοχή αυτή, ώστε να μας χαρίσουν ένα και πιο νεανικό και απολύτως αρμονικό πρόσωπο.

ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΡΥΤΙΔΕΣ

Επεμβατικη Λυση

1.Brow Lift

 

Η επέμβαση του Brow Lift είναι γνωστή και ως Μετωπιαίο Lift και αφορά στην ανόρθωση του Άνω Τριτημορίου του προσώπου, δηλαδή στην περιοχή του μετώπου. Το εν λόγω χειρουργείο είναι πολύ δημοφιλές, καθώς θεωρείται αρκετά «εύκολο» τόσο διεγχειρητικά όσο και μετεγχειρητικά, ενώ προσφέρει μόνιμα τα αποτελέσματα που δίνει ένα πολύ επιτυχημένο btx και υαλουρονικό οξύ μαζί. Η μεγάλη διάρκεια αποτελέσματός του είναι που το κάνει τόσο δημοφιλές, καθώς και η αρκετά σύντομη αποθεραπεία του. Το brow lift λοιπόν χαρίζει ένα νεανικό μέτωπο, χωρίς ρυτίδες και γραμμές, χωρίς χαλάρωση, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει και ανόρθωση των βλεφάρων και αντιμετώπιση της ρυτίδας του μεσοφρύου, γνωστή και ως «ρυτίδα θυμού». Παράλληλα, λόγω της ανόρθωσης συνολικά της περιοχής, χαρίζει ως ένα βαθμό και ένα πιο νεανικό βλέμμα, αφού βελτιώνει ελαφρώς και την εικόνα των πεσμένων βλεφάρων. Συχνά το brow lift πραγματοποιείται συνδυαστικά και με βλεφαροπλαστική.

 

Ποια η χειρουργική διαδικασία;

 

Το brow lift πραγματοποιείται είτε με την κλασσική είτε με την ενδοσκοπική μέθοδο. Η επιλογή της τεχνικής γίνεται ύστερα από εκτενή συζήτηση με τον γιατρό και ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες της κάθε περίπτωσης, αλλά γενικά πλέον προτιμάται η ενδοσκοπική τεχνική. Και οι δύο μέθοδοι προσφέρουν τα ίδια αποτελέσματα, αλλά διαφέρουν ως προς τις τομές και ως προς την τραυματικότητά τους. Στην κλασσική τεχνική οι τομές γίνονται στο όριο του τριχωτού της κεφαλής και του μετώπου και είναι αρκετά εκτενείς, άρα και η αποθεραπεία λίγο πιο μακρά. Στην ενδοσκοπική τεχνική η αποθεραπεία είναι πιο σύντομη, οι τομές είναι σαφώς μικρότερες, ενώ η όλη διαδικασία είναι δυνατόν -υπό συνθήκες- να πραγματοποιηθεί με τοπική αναισθησία και μέθη. Το χειρουργείο και στις δύο περιπτώσεις δεν ξεπερνά σε διάρκεια τις 2 ώρες.

 

Μετά το χειρουργείο;

 

Όταν ολοκληρωθεί η χειρουργική διαδικασία, συνήθως δεν απαιτείται διανυκτέρευση στην κλινική, άρα επιστρέφουμε στο σπίτι μας μέσα σε κάποιες ώρες. Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες έχει υποχωρήσει σταδιακά το όποιο οίδημα και μελάνιασμα και επιστρέφουμε και στις καθημερινές μας δραστηριότητες, πάντα φυσικά σε συνεννόηση και ανάλογα με τις οδηγίες του πλαστικού χειρουργού.

 

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

 

Τα αποτελέσματα χαρακτηρίζονται ως «τα μόνιμα αποτελέσματα ενός btx» και μπορεί να φτάσουν σε διάρκεια και τα 10 χρόνια.

Μη Επεμβατικες Λυσεις

1.Laser

 

Η χαλάρωση στην περιοχή του μετώπου αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με τη χρήση laser. Συνήθως προτιμώνται τα laser κλασματικής τεχνολογίας, καθώς έχουν την ιδιότητα να μην «χτυπούν» συνολικά την επιφάνεια του δέρματος, αλλά να την σαρώνουν σε «κουκίδες», αφήνοντας ανέπαφο ιστό μεταξύ κάθε μικρο-χτυπήματος του laser. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και την καλύτερη εικόνα του προσώπου μετά από κάθε συνεδρία και την ταχύτερη αποθεραπεία, σε σύγκριση με τα laser παλαιότερης τεχνολογίας.

 

Πώς λειτουργεί το laser, ώστε να προσφέρει σύσφιξη;

 

Το laser στην ουσία κινητοποιεί τον ίδιο τον οργανισμό να δράσει προς όφελος της εικόνας του δέρματός μας. Η ενέργεια του laser μεταφέρεται με τη μορφή θερμότητας, μέσω των μικρο-δεσμών φωτός που εκπέμπονται από την συσκευή, στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, προκαλώντας έναν απόλυτα ελεγχόμενο «τραυματισμό». Αυτός ακριβώς ο «τραυματισμός» κινητοποιεί τους μηχανισμούς επούλωσης του οργανισμού, που αναγκάζει τους ινοβλάστες να παράγουν νέο κολλαγόνο και ελαστίνη, προκειμένου να επουλώσουν, αυτό που οργανισμός εκλαμβάνει ως τραύμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη σύσφιξη εκ των έσω και την εμφάνιση σαφώς πιο νεανικού, υγιούς και ελαστικού δέρματος. Έτσι καταπολεμάται εμφανώς η χαλάρωση, ενώ οι ρυτίδες και οι γραμμές βελτιώνονται σημαντικά.

 

Πονάει;

 

Γενικά οι θεραπείες laser σήμερα χαρακτηρίζονται ως αρκετά ανώδυνες, όμως συνήθως εφαρμόζεται και τοπικά αναισθητική κρέμα, κάποια ώρα πριν την εφαρμογή, ώστε η όλη διαδικασία να μην ενοχλεί καθόλου τον ασθενή.

 

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν;

 

Ο αριθμός των συνεδριών καθορίζεται συνήθως από το βαθμό και την έκταση του προβλήματος. Σε γενικές γραμμές οι ειδικοί συστήνουν 3-5 συνεδρίες με απόσταση 15-21 ημέρες μεταξύ τους.

 

2.Btx

 

Η έγχυση Btx αποτελεί ίσως την πιο δημοφιλή θεραπεία αισθητικής ιατρικής για την βελτίωση της εικόνας του μετώπου και την ανόρθωση των φρυδιών. Το btx εγχέεται με τη μορφή ένεσης μέσα στον μυ και στην ουσία εμποδίζει τη μεταφορά του μηνύματος στον εγκέφαλο για την κίνηση του μυ μέσα στον οποίο εγχέεται. Έτσι ο μυς χαλαρώνει, δεν κάνει συσπάσεις και οι υπάρχουσες ρυτίδες εξαφανίζονται, ενώ παράλληλα δρα και προληπτικά στην επιδείνωση των υπαρχουσών ρυτίδων και στη δημιουργία νέων.

 

Το btx πονάει;

 

Γενικά το btx δεν πονάει, αλλά συμπληρωματικά ο γιατρός εφαρμόζει λίγη τοπική αναισθητική κρέμα ή και τοπική αναισθησία στην περιοχή, οπότε και η έγχυση του btx γίνεται εντελώς ανώδυνη.

 

Κάθε πότε πρέπει να κάνω btx;

 

Η δράση της ουσίας διαρκεί περίπου 4-6 μήνες, οπότε και μπορεί να επαναληφθεί. Γενικά πάντως, ανάλογα με το βαθμό του προβλήματος και τη συχνότητα της θεραπείας, μπορεί η δράση του σταδιακά να φτάσει ακόμη και τον 1 χρόνο.

 

Θα παραμορφωθώ;

 

To btx αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες παγκοσμίως και υπολογίζεται πως μόνο στις ΗΠΑ κάθε χρόνο πραγματοποιούνται περισσότερα από 4 εκατομμύρια btx. Πρόκειται λοιπόν για μία πολυδοκιμασμένη θεραπεία. Όπως κάθε ιατρική πράξη, έτσι και το btx είναι απόλυτα ασφαλές στα χέρια ενός εξειδικευμένου και άρτια καταρτισμένου γιατρού, ενώ δεν πρέπει να πραγματοποιείται ποτέ από αισθητικούς ή ανθρώπους άλλων μη ιατρικών ειδικοτήτων. Στα χέρια ενός εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού το btx είναι το μαγικό όπλο, που μπορεί να μας χαρίσει μία φρέσκια και νεανική εικόνα, απόλυτα φυσική και εναρμονισμένη με το πρόσωπό μας. Τα «παγωμένα» πρόσωπα και οι υπερβολές του παρελθόντος, άλλωστε, απορρίπτονται από τη σύγχρονη πλαστική χειρουργική και αισθητική ιατρική που επιδιώκουν πάντοτε ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα.

 

3.Υαλουρονικό Οξύ

 

Η εφαρμογή Υαλουρονικού Οξέος στην έντονη ρυτίδα του μεσοφρύου, στις ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), αλλά και σε κάποιες ιδιαίτερα βαθιές ρυτίδες στο μέτωπο ενδείκνυται πλήρως και μπορεί να δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα στο άνω τριτημόριο του προσώπου. Το υαλουρονικό έρχεται και «γεμίζει» τη ρυτίδα με αποτέλεσμα αυτή να απαλύνεται και να μαλακώνει συνολικά η εικόνα του προσώπου. Έτσι το μέτωπο φαίνεται αμέσως πιο νεανικό και ολόκληρο το πρόσωπο δείχνει πιο φρέσκο και πιο λαμπερό.

 

Πρέπει να κάνω και υαλουρονικό και btx;

 

Η δράση των δύο παραπάνω ουσιών είναι συμπληρωματική και ο πλαστικός χειρουργός είναι ο κατάλληλος να μας συμβουλεύσει εάν και κατά πόσον έχουμε ανάγκη από μία εκ των δύο ή και από τις δύο θεραπείες. Γενικά πάντως οι δύο θεραπείες αλληλοσυμπληρώνονται, προσφέροντας ένα συνολικά πολύ φυσικό αποτέλεσμα.

 

Πόσο διαρκεί το υαλουρονικό οξύ;

 

Η δράση του υαλουρονικού μπορεί να κρατήσει από 6 έως και 12 μήνες.

 

Είναι ασφαλές;

 

Το υαλουρονικό οξύ είναι μία ουσία που υπάρχει ούτως ή άλλως στον οργανισμό μας, απλώς η παραγωγή του φθίνει με το πέρασμα του χρόνου. Η θεραπεία είναι απόλυτα ασφαλής στα χέρια ενός εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού και θα πρέπει πάντα να ενημερωνόμαστε για την προέλευση, τη μάρκα και την ποιότητα των υλικών που εγχέονται στο πρόσωπο και το σώμα μας.

 

Ο Πλαστικός Χειρουργός είναι ο ειδικός που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλη ειδικότητα την ανατομία του προσώπου και της σημαντικής περιοχής του άνω προσώπου, ενώ είναι εκείνος που μπορεί να προχωρήσει σε χειρουργική πράξη, όταν αυτό είναι απαραίτητο, ώστε να επιφέρει τις αλλαγές εκείνες που θα φέρουν την αρμονία της Χρυσής Τομής στο πρόσωπό μας.