Θεραπείες Προσώπου για Γυναίκες - Μύτη

ΜΥΤΗ

Η μύτη αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς, εάν είναι μεγάλη, στραβή ή γαμψή, είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα παρατηρήσει κανείς πάνω μας, ενώ, αντίθετα, αν είναι συμμετρική και καλοσχηματισμένη, συνήθως απλώς περνά απαρατήρητη. Παρόλα αυτά παίζει τεράστιο ρόλο στη συνολική εικόνα του προσώπου μας, καθώς καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του και καθορίζει κατά πολύ την συμμετρία του. Σύμφωνα με τους κανόνες της Χρυσής Τομής, μία μύτη για να είναι συμμετρική πρέπει να καταλαμβάνει σε μήκος το 1/3 του μήκους του προσώπου μας και η απόσταση από τη βάση της (στυλίδα) μέχρι το ανώτερο τμήμα της (ριζορίνιο-κοντά στο μεσόφρυο) να ισούται με την απόσταση από τη βάση του πηγουνιού μας μέχρι τη βάση της μύτης, όπως αντίστοιχα και με την απόσταση από το ανώτερο τμήμα της μύτης μέχρι το ανώτερο τμήμα του μετώπου μας. Κοινώς το πρόσωπο μας πρέπει να μπορεί να χωρίζεται νοητά κατά μήκος σε τρία ίσα μέρη, προκειμένου να εξασφαλίζεται η συμμετρία. Σε πλάτος τώρα η μύτη πρέπει να καταλαμβάνει το 1/5 του πλάτους του προσώπου μας και να ισούται με το πλάτος του κάθε ματιού (απόσταση από την έξω γωνία έως την έσω γωνία κάθε ματιού), προκειμένου να συνάδει με τους κανόνες της συμμετρίας.

 

Η πλαστική χειρουργική και η αισθητική ιατρική είναι σε θέση να προσφέρουν την τέλεια αυτή αναλογία, που μπορεί να μας έχει στερήσει η φύση, τόσο χειρουργικά όσο και χωρίς νυστέρι.

Μη Επεμβατικη Λυση

1.Υαλουρονικό οξύ

 

Το Υαλουρονικό Οξύ έχει πολλές εφαρμογές στα χέρια ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού, μία από αυτές είναι και η «ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι», όπως συνήθως χαρακτηρίζεται. Για τη διαδικασία αυτή χρησιμοποιείται ενέσιμο υαλουρονικό οξύ αυξημένης πυκνότητας, το οποίο εγχέεται στα κατάλληλα σημεία, προκειμένου να «γεμίσει» βαθουλώματα, ελλείματα και καθιζήσεις, αλλά και να ανασηκώσει την κορυφή της μύτης ή να βελτιώσει υπάρχοντα εξογκώματα. Γνωρίζοντας καλά την ανατομία της μύτης και τους κανόνες της Χρυσής Τομής, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να βελτιώσει συνολικά την εικόνα της μύτης και να «πλάσει» ένα πιο ιδανικό σχήμα, μονάχα με το υαλουρονικό οξύ.

 

Κάνει για εμένα;

 

Φυσικά είναι εύκολα κατανοητό πως με την μέθοδο αυτή δεν είναι δυνατόν να αλλάξει δραματικά το σχήμα της μύτης είναι να αλλοιωθεί το μέγεθός της,  όμως είναι μία εξαιρετική μέθοδος για ανθρώπους με μετρίου βαθμού προβλήματα, που δεν επιθυμούν το χειρουργείο και την όποια ταλαιπωρία αυτό ενέχει. Επίσης, με το υαλουρονικό οξύ η όλη διαδικασία γίνεται στο ιατρείο, χωρίς αναισθησίες και τομές και με το αποτέλεσμα να είναι άμεσα ορατό.

 

Αν δεν μου αρέσει;

 

Στην περίπτωση της διόρθωσης του σχήματος της μύτης με υαλουρονικό οξύ, η όλη διαδικασία αφενός μπορεί να γίνει σταδιακά, δηλαδή σε πάνω από μία συνεδρίες, ώστε να βλέπεις λίγο λίγο το αποτέλεσμα, αφετέρου εάν το αποτέλεσμα για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι το επιθυμητό, είναι απόλυτα αναστρέψιμο.

 

Ο πλαστικός χειρουργός είναι ο μόνος ιατρός που μπορεί να πραγματοποιήσει και τις δύο παραπάνω τεχνικές, έχοντας άριστη γνώση της ανατομίας της μύτης και της συμπεριφοράς των fillers, όπως είναι το υαλουρονικό οξύ. Επίσης, με τη χρήση των κανόνων της Χρυσής Τομής, το αποτέλεσμα θα είναι πάντοτε απολύτως φυσικό και συμβατό με τις αναλογίες του προσώπου, χαρίζοντας στον ασθενή την ιδανική μύτη για το δικό του πρόσωπο με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και όχι την υποκειμενική του άποψη και αισθητική.

Επεμβατικη Λυση

1.Ρινοπλαστική

 

Η Ρινοπλαστική είναι η επέμβαση εκλογής, όταν μιλάμε για τη μύτη και το σχήμα της. Υπάρχει η ανοικτή και η κλειστή ρινοπλαστική. Η πρώτη πραγματοποιείται μέσα από μια μικρή τομή εξωτερικά ανάμεσα στα ρουθούνια, δίνοντας καλύτερο οπτικό πεδίο στον πλαστικό χειρουργό, ενώ η δεύτερη μέσα από μικροσκοπικές εσωτερικές τομές, που χαρίζουν πιο εύκολη αποθεραπεία. Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και μπορεί να χρειαστεί παραμονή μίας ημέρας στην κλινική. Γενικά η κλειστή ρινοπλαστική είναι πιο δημοφιλής, εκτός από τις πολύ δύσκολες περιπτώσεις που χρήζουν ανοικτής ρινοπλαστικής, σύμφωνα με την απόφαση του χειρουργού. Με τη ρινοπλαστική ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να επέμβει στο σχήμα, το μέγεθος και το πλάτος της μύτης, να διαμορφώσει τα ρουθούνια, να διορθώσει την καμπούρα, να πλάσει το ακρορρίνιο και να δημιουργήσει τη μύτη εκείνη που θα δένει αρμονικά με το πρόσωπό μας, σύμφωνα πάντα με τους κανόνες της Χρυσής Τομής.

 

Τι να περιμένω μετεγχειρητικά;

 

Ακολουθεί αντιβιοτική αγωγή για προληπτικούς λόγους για λίγες ημέρες, όπως άλλωστε και σε κάθε χειρουργείο. Μετά το χειρουργείο τοποθετείται ένας ειδικός νάρθηκας στη μύτη, που παραμένει για μία εβδομάδα, ενώ οι όποιες εκχυμώσεις και το οίδημα διαρκούν συνήθως 7-10 ημέρες. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, όμως το πλήρες αποτέλεσμα θα εδραιωθεί περίπου 6 μήνες μετά την επέμβαση.

 

Υπάρχει πόνος και δυσφορία;

 

Οι νέες τεχνικές ρινοπλαστικής έχουν μειώσει στο ελάχιστον τον όποιο πόνο, ενόχληση ή δυσφορία μετά το χειρουργείο. Παρόλα αυτά, εάν υπάρχει ενόχληση, αντιμετωπίζεται με απλά αναλγητικά.

 

Μπορεί να παραμορφωθώ;

 

Με βάση τους κανόνες της Χρυσής Αναλογίας, το αποτέλεσμα θα είναι απόλυτα συμβατό με τις αναλογίες και τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.