Θεραπείες Προσώπου για Γυναίκες - Χείλη

ΧΕΙΛΗ

Τα σαρκώδη, γεμάτα και σαγηνευτικά χείλη αποτελούν εδώ και δεκαετίες ένα μόνιμο ζητούμενο των γυναικών του δυτικού κόσμου, ενώ τα χείλη της Angelina Jolie έχουν αποτελέσει από μόνα τους βασικό λόγο για μία επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό. Συχνά όμως παρατηρούμε γύρω μας υπερβολές, που αφενός αντίκεινται στη φυσική αρμονία του προσώπου και σε κάθε έννοια αναλογίας, και αφετέρου κάνουν τις γυναίκες να μοιάζουν με πάπιες. Το σχήμα των χειλιών παίζει καθοριστικό ρόλο στη συνολική εικόνα ενός θελκτικού προσώπου και οι κανόνες της Χρυσής Τομής μπορούν να εγγυηθούν, εφόσον εφαρμόζονται, ένα αντικειμενικά αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα. Τα ανθρώπινα χείλη έχουν τα εξής χαρακτηριστικά: οι άκρες των χειλιών είναι πάντοτε πιο λεπτές από το κέντρο τους και το κάτω χείλος είναι πάντοτε μεγαλύτερο από το πάνω. Εάν τα δύο χείλη γίνουν ίδια σε μέγεθος, το αποτέλεσμα θυμίζει τα χείλη της πάπιας. Επίσης εάν οι άκρες των χειλιών αποκτήσουν όγκο περισσότερο από τη σωστή αναλογία σε σχέση με το κέντρο τους, το αποτέλεσμα θυμίζει τα χείλη του ψαριού. Ακόμη σύμφωνα με τις Χρυσές Αναλογίες, η απόσταση από τη βάση της μύτης μέχρι το κέντρο των χειλών πρέπει να είναι 1.6 φορές η απόσταση από το κέντρο των χειλιών μέχρι τη βάση του πηγουνιού. Τέλος, το κάτω χείλος πρέπει να 1.6 φορές μεγαλύτερο από το άνω χείλος, ενώ η απόσταση από τη γωνία του στόματος μέχρι την πρώτη κορυφή των χειλιών πρέπει να είναι 1.6 φορές μεγαλύτερη από την απόσταση από την πρώτη κορυφή των χειλιών μέχρι την άλλη άκρη του στόματος. Η σύγχρονη αισθητική ιατρική μπορεί να εφαρμόσει τις αναλογίες της Χρυσής Τομής στα χείλη μας και να μας χαρίσει σαρκώδη και θελκτικά χείλη, που να ταιριάζουν απόλυτα με το δικό μας πρόσωπο, χωρίς κανέναν κίνδυνο υπερβολής και παραμόρφωσης.

Μη Επεμβατικη Λυση

1.Υαλουρονικό Οξύ

 

Η Αύξηση του Όγκου των Χειλιών με Υαλουρονικό Οξύ πραγματοποιείται με ειδικό filler σχεδιασμένο για το σκοπό αυτό, το οποίο έχει αυξημένη πυκνότητα σε σχέση με το υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιείται επί παραδείγματι για το γέμισμα των ρυτίδων. Ο πλαστικός χειρουργός εγχέει το υαλουρονικό οξύ σε διάφορα σημεία των χειλιών, αυξάνοντας τον όγκο τους και τροποποιώντας ελεγχόμενα το σχήμα τους, ώστε να προσεγγίσει τους κανόνες της Χρυσής Τομής. Το αποτέλεσμα είναι τέλεια χείλη, με όγκο στα κατάλληλα σημεία και απόλυτα ταιριαστά με το πρόσωπό μας και τα διαχρονικά πρότυπα ομορφιάς.

 

Πονάει;

 

Πριν την έγχυση εφαρμόζεται στην περιοχή των χειλιών τοπική αναισθητική κρέμα και έτσι η όλη διαδικασία γίνεται εντελώς ανώδυνη. Μετά την εφαρμογή, συστήνεται η χρήση παγωμένων επιθεμάτων για να ελαχιστοποιηθεί το όποιο οίδημα και μωλωπισμός, που υποχωρούν άμεσα.

 

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν;

 

Η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται σε μία και μόνη συνεδρία λίγων λεπτών, ενώ συστήνεται και μία δεύτερη επίσκεψη για επανέλεγχο και τελική αξιολόγηση του αποτελέσματος. Βέβαια, μπορούμε να επιλέξουμε να προχωρήσουμε σε αύξηση του όγκου σταδιακά, σε περισσότερες της μίας συνεδρίες, ώστε να βλέπουμε λίγο λίγο το αποτέλεσμα και να είμαστε σίγουροι για το που θέλουμε να σταματήσουμε.

 

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

 

Το υαλουρονικό οξύ απορροφάται σταδιακά από τον οργανισμό σε διάστημα 6 με 12 μηνών, οπότε και χρειάζεται επανάληψη της διαδικασίας.

 

Και εάν δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα;

 

Το μεγάλο πλεονέκτημα του υαλουρονικού οξέος είναι πως τα αποτελέσματά του αφενός δεν έχουν μόνιμη δράση, αφετέρου μπορούν να αντιστραφούν ανά πάσα στιγμή με τη χρήση μίας ουσίας, που λέγεται υαλουρονιδάση. Όμως χάρη στις Χρυσές Αναλογίες, το αποτέλεσμα είναι απολύτως προβλέψιμο και φυσικά τέλειο, που δεν κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις.

 

Ο Πλαστικός Χειρουργός είναι ο ειδικός που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλη ειδικότητα την ανατομία του προσώπου και της ευαίσθητης περιοχής των χειλιών, ώστε να επιφέρει τις αλλαγές εκείνες που θα φέρουν την αρμονία της Χρυσής Τομής στο πρόσωπό μας.