Θεραπείες Προσώπου για Γυναίκες - Ζυγωματικά

ΖΥΓΩΜΑΤΙΚΑ

Τα έντονα ζυγωματικά θεωρούνται βασικό στοιχείο ενός αισθητικά άρτιου προσώπου, γεγονός αρκετά περίεργο, αν σκεφτεί κανείς πως ένα «στρογγυλό» πρόσωπο μοιάζει πάντα πιο νεανικό, όπως συμβαίνει με τα μωράκια επί παραδείγματι. Παρόλα αυτά τα έντονα και σε υψηλή θέση ζυγωματικά είναι αυτό που αναζητούν οι περισσότερες γυναίκες, όταν επισκέπτονται έναν πλαστικό χειρουργό, με την Angelina Jolie να αποτελεί σήμερα το απόλυτο πρότυπο, αλλά και τη αρχαία Νεφερτίτη να αποδεικνύει τη διαχρονικότητα της τάσης αυτής. Αυτό οφείλεται πολύ απλά για άλλη μία φορά στους κανόνες της Χρυσής Τομής, αφού η απόλυτη αρμονία του Φ επιτυγχάνεται, όταν η απόσταση του οστού του ζυγωματικού από το κάτω βλέφαρο είναι η μισή από την απόσταση του οστού από τη βάση του περιγράμματος του προσώπου. Κοινώς η απόσταση από τη βάση του ζυγωματικού μέχρι το περίγραμμα του προσώπου πρέπει να είναι 1.6 φορές η απόσταση του οστού από το μάτι μας. Σήμερα, η σύγχρονη πλαστική χειρουργική και η αισθητική ιατρική αποθέτουν στα χέρια του χειρουργού πολλά και διαφορετικά όπλα, χειρουργικά και μη, με τα οποία μπορεί να «πλάσει» τα ιδανικά ζυγωματικά και μαζί να συμπαρασύρει όλη την εικόνα του προσώπου, επιτυγχάνοντας την απόλυτη αρμονία με βάση τους κανόνες της Χρυσής Αναλογίας.

ΟΓΚΟΣ ΣΤΑ ΖΥΓΩΜΑΤΙΚΑ

Επεμβατικες Λυσεις

1.Ενθέματα Ζυγωματικών

 

Η αύξηση του όγκου στα ζυγωματικά με Ενθέματα Προσώπου και, πιο συγκεκριμένα, με Ενθέματα Ζυγωματικών είναι μία αρκετά δημοφιλής μέθοδος για την τόνωση της περιοχής, την καλύτερη προβολή των ζυγωματικών, τη βελτίωση της όψης του προσώπου και το σχηματισμό των επιθυμητών «έντονων γωνιών» στο πρόσωπο. Τα έντονα ζυγωματικά είναι συνυφασμένα με τη γυναικεία γοητεία και την εικόνα της νεότητας. Η μέθοδος είναι χειρουργική, αλλά θεωρείται αρκετά απλή και δεν συνοδεύεται από ιδιαίτερα δύσκολη αποθεραπεία. Τα ενθέματα που χρησιμοποιούνται είναι ίδιας κατηγορίας με αυτά που χρησιμοποιούνται στην αυξητική μαστού, όμως είναι αρκετά πιο συμπαγή και φυσικά υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε μεγέθη και σχήματα, ώστε να μπορεί να επιλεγεί αυτό που ταιριάζει στην κάθε περίπτωση. Ο πλαστικός χειρουργός μέσα από τις μετρήσεις με βάση τις αναλογίες της Χρυσής Τομής και με το ειδικό ψηφιακό πρόγραμμα που έχει στη διάθεσή του, είναι σε θέση να μας δείξει ακριβώς το αποτέλεσμα που θα επιτευχθεί, ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις.

 

Πώς τοποθετείται το ένθεμα;

 

Ο πλαστικός χειρουργός προχωρά σε μικρές τομές της τάξης των 3-4 εκατοστών μέσα από τη στοματική κοιλότητα, ώστε να δημιουργήσει την απαραίτητη «θήκη» μέσα στην οποία θα τοποθετηθεί το ένθεμα. Είναι σημαντικό η «θήκη» αυτή να είναι ακριβώς προσαρμοσμένη στο μέγεθος και το σχήμα του ενθέματος, ώστε αυτό να μην μετακινείται αφού τοποθετηθεί. Οι τομές είναι εντελώς αόρατες, αφού βρίσκονται μέσα στο στόμα, και η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και μέθη, ενώ δεν διαρκεί πάνω από 1-2 ώρες.

 

Μετά το χειρουργείο τι να περιμένω;

 

Μετά την επέμβαση επιστρέφεις κανονικά στο σπίτι σου και το όποιο οίδημα ή εκχυμώσεις υποχωρούν μέσα στην πρώτη εβδομάδα, οπότε μπορείς να επιστρέψεις κανονικά και στην εργασία σου. Γενικά χρειάζεται μία κάποια προσοχή στην περιοχή των ζυγωματικών για κάποιο διάστημα, όπως το να μην γίνεται μασάζ ή έντονες κινήσεις στην περιοχή, η αποφυγή σκληρών τροφών κλπ, όμως ο πλαστικός χειρουργός δίνει ακριβείς οδηγίες για την περίοδο της αποθεραπείας, οι οποίες -όπως και για κάθε άλλο χειρουργείο- πρέπει να ακολουθούνται ευλαβικά.

 

2.Buccal Fat Removal

 

To Buccal Fat Removal είναι μία επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής που έχει αγαπηθεί πολύ τελευταία από τους star του Hollywood και τα μοντέλα των μεγάλων catwalks, όπως η Bella Hadid. Η επέμβαση αυτή επιτυγχάνει πιο έντονα ζυγωματικά, όχι όμως με την προσθήκη υλικού, αλλά με την αφαίρεση λίπους. Δηλαδή επιτυγχάνει το σχηματισμό πιο έντονης γωνίας στην περιοχή, κάνοντας τα μάγουλα να φαίνονται πιο «ρουφηγμένα» και όχι τονίζοντας τα ίδια τα ζυγωματικά. Γενικά ο όγκος στα μάγουλα αποτελεί σημάδι νεότητας, όμως η εικόνα των πιο τραβηγμένων προς τα μέσα παρειών και των πιο έντονων ζυγωματικών δίνει ένα πιο μοιραίο και γοητευτικό πρόσωπο στο σύνολό του, ενώ επιτυγχάνει να μην φαίνονται φουσκωμένα τα μάγουλα και άρα πιο παχύ το πρόσωπο. Με πιο απλά λόγια το buccal fat removal επιτυγχάνει πιο λεπτά μάγουλα. Ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί μία τομή στο εσωτερικό του στόματος και από εκεί αφαιρεί το pad λίπους που φυσικά έχει κάθε άνθρωπος στα μάγουλα, το οποίο φυσικά διαφέρει από άτομο σε άτομο. Η επέμβαση γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία και μέθη και δεν απαιτεί παραμονή στην κλινική.

 

Η αποθεραπεία είναι δύσκολη;

 

Γενικά αυτού του είδους οι επεμβάσεις δεν απαιτούν μακρά και δύσκολη αποθεραπεία, ενώ δεν συνοδεύονται από πόνο αλλά μόνο ίσως από μία ήπια ενόχληση. Για τις πρώτες ημέρες θα πρέπει να καταναλώνει κανείς μόνο υγρά και ιδιαίτερα μαλακές τροφές, όπως και στην επέμβαση τοποθέτησης ενθεμάτων στα ζυγωματικά, να αποφεύγεται κάθε πίεση και τραυματισμός στην περιοχή, να μην πειράζει με τη γλώσσα του τα ράμματα που βρίσκονται μέσα στο στόμα κλπ. Είναι απαραίτητο για την καλή ανάρρωση και το ιδανικό αποτέλεσμα να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες του χειρουργού. Τα πλήρη αποτελέσματα θα είναι εμφανή μετά από 2 μήνες περίπου.

 

Είναι μία επέμβαση που μπορούν να κάνουν όλοι;

 

Γενικά ναι, αλλά δεν συστήνεται να πραγματοποιείται σε ανθρώπους με ήδη πολύ λεπτό πρόσωπο και χωρίς καθόλου μάγουλα, γιατί μετά το αποτέλεσμα πιθανώς να δείχνει το πρόσωπο αποστεωμένο και γερασμένο.

Μη Επεμβατικες Λυσεις

1.Ένθεση Λίπους

 

Το λίπος είναι ένα από τα πιο «μαγικά» συστατικά του σώματός μας, καθώς θέλουμε όσο τίποτα να το απομακρύνουμε από εκεί που είναι τοπικά συσσωρευμένο, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε τις αναλογίες που θέλουμε τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα. Η Αύξηση Ζυγωματικών με Λίπος είναι μία από τις πολύ δημοφιλείς τεχνικές για πιο έντονα ζυγωματικά, καθώς είναι μη επεμβατική και τα αποτελέσματά της έχουν μεγάλη διάρκεια στο χρόνο, αφού, όταν πια απορροφηθεί το ποσοστό του λίπους που αναπόφευκτα θα φύγει το πρώτο διάστημα μετά την έγχυση, αυτό που θα μείνει θα παραμείνει για πάντα. Πρόκειται λοιπόν για μία πολύ καλή εναλλακτική, έναντι ενός χειρουργείου, αφού και το κόστος είναι μικρότερο και δεν απαιτεί αποθεραπεία και έχει αποτέλεσμα με διάρκεια.

 

Πώς πραγματοποιείται η διαδικασία;

 

Η ιατρική διαδικασία είναι πολύ απλή και πραγματοποιείται σε περιβάλλον ιατρείου. Ο πλαστικός χειρουργός δείχνει πως θα είναι το αποτέλεσμα στην οθόνη του υπολογιστή και μαζί αποφασίζετε για το τι θα είναι προτιμότερο για το δικό σου πρόσωπο με βάση τους κανόνες της Χρυσής Τομής. Εν συνεχεία, ο γιατρός λαμβάνει το λίπος από κάποια περιοχή στην οποία υπάρχει σε περίσσεια, κατά προτίμηση από την περιοχή της κοιλιάς, καθώς εκεί βρίσκεται το «καλύτερο» λίπος για μεταφορά, αφού είναι πολύ πλούσιο σε βλαστοκύτταρα. Το λίπος μπαίνει σε ειδικές συσκευές επεξεργασίας, καθαρίζεται και προετοιμάζεται για την εισαγωγή του ως filler στην περιοχή των ζυγωματικών. Ο πλαστικός χειρουργός εγχέει το λίπος με ειδικές σύριγγες σε όλο το μήκος της περιοχής στην οποία θέλει να προσδώσει όγκο και δουλεύει κατά τρόπο τέτοιο, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ακριβώς αυτό που ταιριάζει και φαίνεται φυσικό στο συγκεκριμένο πρόσωπο.

 

Θα πονέσω;

 

Η όλη διαδικασία, και της αφαίρεσης του λίπους από τη δότρια περιοχή και της έγχυσης λίπους στη λήπτρια περιοχή, δηλαδή τα ζυγωματικά, είναι εύκολα ανεκτή και πραγματοποιείται και τοπική αναισθησία, εφόσον είναι επιθυμητό, για να γίνει εντελώς ανώδυνη.

 

Χρειάζεται αποθεραπεία;

 

Θα εμφανιστούν κάποιες εκχυμώσεις και ελαφρύ οίδημα και στη δότρια και στη λήπτρια περιοχή, ενώ μετά τη συνεδρία, που δεν διαρκεί πάνω από 1 ώρα, επιστρέφουμε κανονικά στις δραστηριότητές μας. Θα πρέπει να αποφεύγεται η τριβή και η πίεση στην περιοχή έγχυσης για λίγες ημέρες, ενώ το αποτέλεσμα θα σταθεροποιηθεί μετά από περίπου 1 μήνα.

 

2.Fillers

 

Τα Fillers είναι ίσως το πιο σημαντικό όπλο στα χέρια του πλαστικού χειρουργού για την επίτευξη των Αναλογιών της Χρυσής Τομής στο πρόσωπο, καθώς του δίνουν τη δυνατότητα να προσδίδει όγκο και να «σμιλεύει» την κάθε περιοχή προς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα σημαντικότερα και πιο αξιόπιστα fillers αυτή τη στιγμή στην αισθητική ιατρική είναι το Υαλουρονικό Οξύ και ο Υδροξυαπατίτης. Και τα δύο αυτά fillers (μαζί φυσικά και με το αυτόλογο λίπος που αποτελεί μία κατηγορία από μόνο του) είναι η ιδανική μη επεμβατική εναλλακτική για την αύξηση του όγκου στα ζυγωματικά, έναντι πάντα του χειρουργείου. Τα fillers δεν μπορούν να δώσουν μόνιμα αποτελέσματα, όπως το νυστέρι, αλλά δεν ενέχουν ούτε την όποια ταλαιπωρία ενός χειρουργείου, ούτε και την αποθεραπεία του, ενώ μπορούν να επαναληφθούν, όταν ολοκληρωθεί η δράση τους.

 

Τι πρέπει να ξέρω για το Υαλουρονικό Οξυ;

 

Πρόκειται για το πιο δημοφιλές και εύχρηστο υλικό της αισθητικής ιατρικής, αφού έχει πολλαπλές δράσεις και προσφέρει τεράστιες δυνατότητες στα χέρια ενός εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού. Για την αύξηση του όγκου των ζυγωματικών πραγματοποιείται με ειδικό υαλουρονικό οξύ, μεγαλύτερης πυκνότητας από εκείνο που χρησιμοποιείται για το γέμισμα των ρυτίδων. Ο γιατρός το εγχέει στην περιοχή εφαρμογής με μικρές ειδικές κάνουλες-ενέσεις είτε βαθιά κάτω από το δέρμα είτε και περιοστικά για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται σε μία συνεδρία των 30 λεπτών, ενώ συχνά συστήνεται και μία δεύτερη για έλεγχο του αποτελέσματος. Μετά την έγχυση, ο γιατρός «πλάθει» με ειδικό μασάζ, ώστε να δώσει ακριβώς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι άμεση και η δράση του υλικού φτάνει τους 6-12 μήνες.

 

Τι πρέπει να ξέρω για τον Υδροξυαπατίτη;

 

Ο Υδροξυαπατίτης είναι ένα filler με ιδιότητες παραπλήσιες φυσικά με των υπολοίπων, αλλά και με κάποια δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Είναι λοιπόν και αυτός, όπως και το υαλουρονικό οξύ, ένα στοιχείο που υπάρχει ήδη στο σώμα μας, και συγκεκριμένα είναι δομικό συστατικό του σμάλτου των δοντιών. Η χρήση του είναι ευρέως γνωστή εδώ και πολλά χρόνια, κυρίως ως υλικό μοσχευμάτων στην οδοντιατρική και στην ορθοπεδική, πριν περάσει δυναμικά και στην αισθητική ιατρική. Έχει μεγαλύτερη πυκνότητα από το υαλουρονικό οξύ, γι’ αυτό και μπορεί να προσδώσει ακόμη μεγαλύτερο όγκο κατά την έγχυσή του, ενώ έχει την ιδιότητα να διαπλέκεται με τις ίνες του κολλαγόνου και να κινητοποιεί έτσι τον οργανισμό για παραγωγή νέου κολλαγόνου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να έχει δράση και αφού έχει πλέον εξαφανιστεί από τον οργανισμό μας. Η διάρκεια του αποτελέσματος της έγχυσης υδροξυαπατίτη φτάνει ακόμη και τα 2 χρόνια.