fbpx

BBL

Τέλειοι γλουτοί με αυτόλογο λίπος.

Home » SERVICES » BODY » BODY / WOMEN » BBL

Useful Info

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ : 3 ΩΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ : 1 ΕΩΣ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ–ΈΝΑ ΜΗΝΑ ΦΟΡΙΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΟΡΣΕΣ

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ : ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΝΟΥ : ΜΕΤΡΙΟ ΠΡΟΣ ΧΑΜΗΛΟ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ


  Σχετικά Άρθρα

  Τέλειες Καμπύλες

  Τι είναι η τεχνική ανόρθωση γλουτών Brazilian butt lift;

  Η πλήρης ονομασία αυτής της εξαιρετικά πρωτοποριακή τεχνικής είναι Brazilian Butt Lift, ή στα ελληνικά Αυξητική και Ανόρθωση Γλουτών, και αποτελεί ξεκάθαρα μία από τις πλέον δημοφιλείς επεμβάσεις της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πως είναι στην ουσία μία «2 σε 1» επέμβαση, αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καταχρηστικά αυτή τη φράση, καθώς χαρίζει στρογγυλούς και στητούς γλουτούς με ιδανική προβολή, εκμεταλλευόμενη το τοπικά συσσωρευμένο λίπος που περισσεύει σε άλλες περιοχές του σώματος.

  Αποτελεί δηλαδή μία μέθοδο αυξητικής και ανόρθωσης με αυτόλογο όμως υλικό, αφού το λίπος που χρησιμοποιείται ως filler προέρχεται από το ίδιο σου το σώμα. Οι τεχνικές που κάνουν χρήση αυτόλογων υλικών αποτελούν ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η αισθητική ιατρική και πλαστική χειρουργική σήμερα, καθώς αυτά είναι απολύτως βιοσυμβατά και ασφαλή, ενώ εκμηδενίζεται η πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης ή απόρριψής τους από το σώμα.

  Ποια είναι τα αποτελέσματα του bbl;

  Η BBL είναι μία τεχνική που μπορεί να δώσει απίστευτα εντυπωσιακά αποτελέσματα και να αλλάξει συνολικά την εικόνα του σώματος, προσδίδοντάς του πλέον το ιδανικό σχήμα ενός ανάποδου «S» στην αναλογία μεταξύ στήθους, μέσης και γλουτών, αρκεί να πραγματοποιείται σωστά με εξατομικευμένο πλάνο και από τα χέρια ενός απολύτως εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού, που έχει βαθιά γνώση των ιδανικών αναλογιών του σώματος και των λεπτών σημείων στην εφαρμογή της τεχνικής.

  Πρόκειται για μία από τις πρώτες σε ζήτηση επεμβατικές τεχνικές σήμερα, καθώς σε ένα χειρουργικό χρόνο μπορείς να αποκτήσεις και γραμμωμένους κοιλιακούς και γλουτούς με τέλεια προβολή, ενώ η αποθεραπεία είναι ήπια και αρκετά σύντομη. Αναφέρουμε ειδικά την περιοχή της κοιλιάς, καθώς αυτή είναι η περιοχή με το λίπος πιο πλούσιο σε βλαστοκύτταρα και άρα κατάλληλο για λιπομεταφορά.

  Ποια είναι η προετοιμασία για την ανόρθωση γλουτών με την τεχνική bbl;

  Ο μελετημένος και σωστός σχεδιασμός της συγκεκριμένης επέμβασης παίζει καθοριστικό ρόλο στην τελική της επιτυχία, καθώς ο χειρουργός πρέπει να υπολογίσει πως θα προσφέρει τα μέγιστα αποτελέσματα και στην περιοχή των γλουτών φυσικά, που αποτελεί τη λήπτρια περιοχή, αλλά και στη δότρια περιοχή, που είναι συνήθως η περιοχή της κοιλιάς.

  Έτσι ο σωστός και εξατομικευμένος σχεδιασμός θα επιτρέψει να αποκτήσεις και τους γλουτούς με την τέλεια προβολή για το δικό σου σώμα, αλλά και μία λεπτή και σμιλευμένη κοιλιά χωρίς περιττό λίπος. Ο πλέον σύγχρονος τρόπος για τη λήψη του απαιτούμενου λίπους, που θα λειτουργήσει ως “filler”, είναι η χρήση της καινοτόμου συσκευής ελάχιστα επεμβατικής λιποαναρρόφησης Vaser HD.

  Η εφαρμογή του Vaser HD από τα κατάλληλα χειρουργικά χέρια κάνει την όλη διαδικασία πιο εύκολη, πιο απλή και λιγότερο τραυματική, καθώς η συσκευή εκμεταλλεύεται τη δύναμη των υπερήχων για να επιτύχει τη ρευστοποίηση του λίπους και άρα την ευκολότερη απομάκρυνση του από το σώμα μέσα από δύο απειροελάχιστες τομές, όπου εισάγονται οι μικρο-κάνουλες αναρρόφησης. Αυτές οι ειδικά σχεδιασμένες μικρο-κάνουλες επιτρέπουν στον εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό να προσφέρει παράλληλα και γράμμωση των μυών στην περιοχή εφαρμογής. Μετά τη λήψη του, το λίπος υποβάλλεται στην κατάλληλη επεξεργασία, ώστε να καθαριστεί, και στη συνέχεια επανατοποθετείται στην περιοχή των γλουτών στον ίδιο χειρουργικό χρόνο.

  Ποια είναι η διαδικασία ανόρθωσης γλουτών με την τεχνική bbl;

  Η τεχνική και ο τρόπος που θα εισαχθεί το λίπος στο κάθε γλουτό παίζει τεράστιο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα αλλά και στη διάρκειά του στο χρόνο. Η εισαγωγή του λίπους δεν πρέπει να γίνεται πολύ κοντά, και σε καμία περίπτωση μέσα στο μυ, αλλά επιφανειακά και σε στρώματα, ώστε να επιτευχθεί μία απόλυτα φυσική και αρμονική εικόνα, που θα βρίσκεται σε πλήρη ισορροπία με τις λοιπές αναλογίες του συγκεκριμένου κάθε φορά σώματος.

  Ένα μέρος του εισαγόμενου λίπους θα απορροφηθεί από τον οργανισμό μέσα στο πρώτο μετεγχειρητικό διάστημα, ενώ το υπόλοιπο θα παραμείνει για πάντα. Το ποσοστό λίπους που θα απορροφηθεί, και άρα το τελικό αποτέλεσμα, εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό επίσης από την τεχνική εφαρμογής και την «τέχνη» του γιατρού, καθώς όσο πιο σωστά πραγματοποιηθεί η έγχυση του λίπους, τόσο μεγαλύτερο μέρος του λίπους θα διατηρηθεί στο χρόνο.

  Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές του bbl;

  Κάθε χειρουργείο πάντα, έστω και βιβλιογραφικά, συνοδεύεται από κάποιους πιθανούς κινδύνους και επιπλοκές. Η επιλογή ενός έμπειρου και εξειδικευμένου στη συγκεκριμένη τεχνική πλαστικού χειρουργού ελαχιστοποιεί την πιθανότητα εμφάνισής τους, ενώ ο προσεκτικός σχεδιασμός και η άρτια εκτέλεση της επέμβασης μεγιστοποιεί τα επίπεδα ασφαλείας.

  Οι πιθανές επιπλοκές σε ένα BBL μπορεί να είναι η αιμορραγία, η φλεβική θρόμβωση, οι καρδιακές και πνευμονολογικές επιπλοκές, η κάκωση των νεύρων, το οίδημα και ο πόνος, η λιπώδης εμβολή, η τρώση του σπλάχνου, η συλλογή υγρού (seroma), η φλεγμονή, η ασσυμετρία, καθώς και το έγκαυμα στο δέρμα, όλες εκ των οποίων μπορούν να προληφθούν με τη σωστή αγωγή, την άρτια διεγχειρητική διαδικασία, τις παροχετεύσεις, την τήρηση των οδηγιών του γιατρού και την στενή μετεγχειρητική παρακολούθηση.

  Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για την τεχνική bbl;

  Το BBL, όπως και οι περισσότερες επεμβάσεις της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής, απευθύνεται σε ενήλικες και υγιείς γυναίκες, αλλά και άνδρες, που επιθυμούν καλύτερη προβολή και μεγαλύτερο όγκο στην περιοχή των γλουτών και μία πιο αρμονική και θελκτική σιλουέτα. Η επέμβαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε άτομα πολύ λεπτά ή λιπόσαρκα, καθώς δεν θα υπάρχει το επαρκές λίπος για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία.

  Στο Ιατρείο του Πλαστικού Χειρουργού

  Σε κάθε αισθητική χειρουργική επέμβαση, το χέρι, η προσέγγιση, η τέχνη, η γνώση και η αξιοπιστία του πλαστικού χειρουργού παίζουν τεράστιο ρόλο τόσο στην τελική έκβαση όσο και στην ασφάλεια του χειρουργείου.

  Η επιλογή πλαστικού χειρουργού πρέπει να γίνεται με γνώμονα τόσο τα αντικειμενικά κριτήρια του επιστήμονος, όπως οι σπουδές του, οι πιστοποιήσεις και οι επιτυχίες του, όσο και την αίσθηση που αποκομίζει κανείς από την επαφή μαζί του. Η σχέση που θα αναπτύξουμε με το γιατρό μας πρέπει να είναι μία σχέση εμπιστοσύνης, ειλικρίνειας και σεβασμού.

  Στο Πρώτο Ραντεβού με τον Πλαστικό Χειρουργό

  Στην πρώτη επίσκεψη στο ιατρείου του πλαστικού χειρουργού θα πρέπει να συζητήσουμε τους λόγους που μας φέρνουν εκεί, να εκθέσουμε τα προβλήματα για τα οποία ζητούμε τη βοήθειά του και να τον αφήσουμε να μας εξηγήσει αναλυτικά τι ενδείκνυται για τη δική μας συγκεκριμένη περίπτωση. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται και από τον πλαστικό χειρουργό του.

  Στο ραντεβού αυτό ο γιατρός θα λάβει το πλήρες ιστορικό μας και θα μας εξηγήσει αναλυτικά τη διαδικασία, τις λεπτομέρειες, τις πιθανές επιπλοκές, την μετεγχειρητική πορεία και το αποτέλεσμα που μπορούμε να περιμένουμε από την επέμβαση πλαστικής χειρουργικής που επιθυμούμε. Επίσης, θα μας δείξει περιστατικά ανάλογα με τα δικά μας, και το αποτέλεσμά τους τόσο άμεσα μετεγχειρητικά όσο και μακροπρόθεσμα.

  Ερωτήσεις που Πρέπει να Κάνω στον Εαυτό μου

  Είναι η επέμβαση πλαστικής χειρουργικής αυτό που πραγματικά θέλω;
  Οι παρακάτω ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις αν είσαι πραγματικά έτοιμος/η για μία επέμβαση πλαστικής χειρουργικής.

  -Είμαι σωματικά υγιής, τρώω σωστά και δεν καπνίζω;
  -Είμαι έτοιμος/η να κάνω τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής μου, όπως η διακοπή του καπνίσματος, για να προβώ στη χειρουργική μου επέμβαση;
  -Έχω ρεαλιστικές προσδοκίες για τα αποτελέσματα της επέμβασης;
  -Θέλω να κάνω την επέμβαση για τον εαυτό μου ή για ευχαριστήσω κάποιον άλλον;
  -Έχω δαπανήσει τον απαραίτητο χρόνο για να μάθω λεπτομέρειες για την πλαστική χειρουργική και για να εξετάσω τα προσόντα και τις δεξιότητες των πλαστικών χειρουργών;
  -Έχω ενημερώσει τον πλαστικό χειρουργό μου για την πλήρη ιατρική μου κατάσταση, τις πιθανές μου αλλεργίες σε φάρμακα και τις ιατρικές θεραπείες που έχω κάνει (συμπεριλαμβανομένων των fillers, των θεραπειών αναδιαμόρφωσης προσώπου και του Botox);
  -Είμαι έτοιμος/η να κάνω ό,τι χρειάζεται, ώστε να διασφαλίσω την επιτυχία της επέμβασής μου;
  -Γνωρίζω τα επακόλουθα της επέμβασης και το χρόνο αποθεραπείας;

  • Έχω έναν υπεύθυνο ενήλικα να με φροντίσει για τουλάχιστον 24 ώρες (ή όσο συνιστάται) μετά από την επέμβαση;
  • Έχουν απαντηθεί όλες οι ερωτήσεις μου και λυθεί όλες οι απορίες μου σε σχέση με την επέμβαση από τον πλαστικό χειρουργό μου;
  • Έχω διαβάσει, κατανοήσει και υπογράψει τα έγγραφα συγκατάθεσης για την επέμβασή μου;