fbpx

Κοιλιοπλαστική

Σφικτή και επίπεδη κοιλιά χωρίς κόπο.

Home » SERVICES » BODY » BODY / WOMEN » ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Useful Info

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ : 4 ΩΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ : 1 ΕΩΣ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ : ΓΕΝΙΚΗ

ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΝΟΥ : ΜΕΤΡΙΟ ΠΡΟΣ ΧΑΜΗΛΟ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ


  Τι είναι η κοιλιοπλαστική;

  Η κοιλιοπλαστική, γνωστή ακόμη πιο συχνά με τον ξένο όρο tummy tuck, αποτελούσε για πολλά χρόνια μία «δύσκολη» επέμβαση, καθώς συνοδευόταν από έντονο πόνο και δύσκολη αποθεραπεία. Παρόλα αυτά είχε πάντοτε μεγάλη ζήτηση, καθώς αποτελεί στην ουσία τον μοναδικό τρόπο για την απόκτηση μίας επίπεδης και σφριγηλής κοιλιάς, εφόσον έχει πλέον επέλθει και εγκατασταθεί η χαλάρωση.

  Είναι η λιποαναρρόφηση με την κοιλιολαστική ίδια τεχνική;

  Σήμερα οι σύγχρονες τεχνικές και η εξέλιξη των πρακτικών της πλαστικής χειρουργικής έχει κάνει τα πράγματα πολύ πιο απλά και έχει καταστήσει την κοιλιοπλαστική ως μία από τις πλέον δημοφιλείς επεμβάσεις των ημερών μας. Η κοιλιοπλαστική δεν πρέπει να συγχέεται με τη λιποαναρρόφηση, η οποία είναι η μέθοδος εκλογής για την απομάκρυνση του τοπικά συσσωρευμένου λίπους από κάθε περιοχή του σώματος, όμως δεν μπορεί να απομακρύνει την περίσσεια δέρματος, εάν αυτό απαιτείται.

  Η λιποαναρρόφηση μπορεί να είναι κομμάτι της κοιλιοπλαστικής, αλλά δεν μπορεί να την αντικαταστήσει, εκτός αν μιλάμε για ένα πολύ περιορισμένο πρόβλημα που απλώς χρειάζεται αφαίρεση λίπους και τίποτα περισσότερο για να αντιμετωπιστεί.

  Ποια η διαδικασία της κοιλιοπλαστικής;

  Στην κοιλιοπλαστική ο χειρουργός, προχωρώντας στην αφαίρεση του χαλαρωμένου και κρεμασμένου δέρματος, δεν αναστρέφει απλώς τη χαλάρωση στην περιοχή της κοιλιάς, αλλά απομακρύνει και τις ραγάδες που συχνά συνοδεύουν τις μεγάλες αυξομειώσεις βάρους και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με μη επεμβατικά μέσα.

  Ποια τα αποτελέσματα κοιλιοπλαστικής;

  Το αποτέλεσμα της κοιλιοπλαστικής δεν είναι απλώς μία πιο λεπτή κοιλιά, αλλά μία κοιλιά σφικτή και επίπεδη, αλλά και με γράμμωση, εφόσον αυτό είναι το επιθυμητό. Ανάλογα με το σημείο που εμφανίζεται το πρόβλημα αλλά και την έκτασή του, η κοιλιοπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί με διαφορετικές τεχνικές.

  Ποιες είναι οι μέθοδοι της κοιλιοπλαστικής;

  Κλασσική Κοιλιοπλαστική

  Η κοιλιοπλαστική αποτελεί μία επέμβαση της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής που αντιμετωπίζει οριστικά και δυναμικά την εκτεταμένη και εγκατεστημένη χαλάρωση στην περιοχή της κοιλιάς, το τοπικά συσσωρευμένο πάχος που βρίσκεται εκεί, καθώς και τις ραγάδες που συχνά συνοδεύουν τα παραπάνω.

  Θεωρείται ένα αρκετά «μεγάλο» χειρουργείο και η τομή της εκτείνεται στο μήκος της λεκάνης και μοιάζει πολύ με εκείνη της καισαρικής, ενώ, εάν έχει προηγηθεί καισαρική, ο χειρουργός μπορεί να προχωρήσει μέσα από την ίδια τομή. Από εκεί το δέρμα αποκολλάται και ανασηκώνεται, ώστε να ακολουθήσει λιποαναρρόφηση, σύγκλειση και ευθυγράμμιση των χαλαρωμένων κοιλιακών μυών και τέντωμα του δέρματος προς τα κάτω, ώστε να διαπιστωθεί και να αφαιρεθεί η περίσσεια. Στη διάρκεια της διαδικασίας γίνεται και επανατοποθέτηση του ομφαλού σε νέα θέση.  

  Μίνι Κοιλιοπλαστική

  Πρόκειται ουσιαστικά για μία πολύ πιο ήπια εκδοχή της παραπάνω επέμβασης, η οποία έρχεται να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα που προαναφέραμε, όμως μόνο εφόσον αυτά εμφανίζονται κάτω από τον ομφαλό. Η λογική είναι η ίδια με αυτή της κλασσικής κοιλιοπλαστικής, όμως είναι εύκολα κατανοητό πως μιλάμε για μικρότερο χειρουργείο και μικρότερο χειρουργικό τραύμα, ενώ δεν απαιτείται μετακίνηση του ομφαλού.

  Λιποκοιλιοπλαστική  

  Αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο έχει να παρουσιάσει η πλαστική χειρουργική σήμερα στον τομέα της κοιλιοπλαστικής, καθώς δεν σταματάει στην απομάκρυνση του λίπους και τις περίσσειας δέρματος, αλλά προχωρά ακόμη παραπέρα σχηματίζοντας γράμμωση στην περιοχή της κοιλιάς. Η επέμβαση αυτή απευθύνεται σε άτομα με μικρού βαθμού χαλάρωση και μειωμένο τοπικό πάχος, ενώ αποτελεί συνδυασμό μικρολιποαναρρόφησης με κοιλιοπλαστική πολύ πιο ήπια από την κλασσική. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό.

  Ερωτήσεις που Πρέπει να Κάνω στον Εαυτό μου

  Είναι η επέμβαση πλαστικής χειρουργικής αυτό που πραγματικά θέλω;
  Οι παρακάτω ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις αν είσαι πραγματικά έτοιμος/η για μία επέμβαση πλαστικής χειρουργικής.

  -Είμαι σωματικά υγιής, τρώω σωστά και δεν καπνίζω;
  -Είμαι έτοιμος/η να κάνω τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής μου, όπως η διακοπή του καπνίσματος, για να προβώ στη χειρουργική μου επέμβαση;
  -Έχω ρεαλιστικές προσδοκίες για τα αποτελέσματα της επέμβασης;
  -Θέλω να κάνω την επέμβαση για τον εαυτό μου ή για ευχαριστήσω κάποιον άλλον;
  -Έχω δαπανήσει τον απαραίτητο χρόνο για να μάθω λεπτομέρειες για την πλαστική χειρουργική και για να εξετάσω τα προσόντα και τις δεξιότητες των πλαστικών χειρουργών;
  -Έχω ενημερώσει τον πλαστικό χειρουργό μου για την πλήρη ιατρική μου κατάσταση, τις πιθανές μου αλλεργίες σε φάρμακα και τις ιατρικές θεραπείες που έχω κάνει (συμπεριλαμβανομένων των fillers, των θεραπειών αναδιαμόρφωσης προσώπου και του Botox);
  -Είμαι έτοιμος/η να κάνω ό,τι χρειάζεται, ώστε να διασφαλίσω την επιτυχία της επέμβασής μου;
  -Γνωρίζω τα επακόλουθα της επέμβασης και το χρόνο αποθεραπείας;

  • Έχω έναν υπεύθυνο ενήλικα να με φροντίσει για τουλάχιστον 24 ώρες (ή όσο συνιστάται) μετά από την επέμβαση;
  • Έχουν απαντηθεί όλες οι ερωτήσεις μου και λυθεί όλες οι απορίες μου σε σχέση με την επέμβαση από τον πλαστικό χειρουργό μου;
  • Έχω διαβάσει, κατανοήσει και υπογράψει τα έγγραφα συγκατάθεσης για την επέμβασή μου;