fbpx

Mommy
Makeover

Η συνδυαστική τεχνική για επιστροφή στο «προ παιδιών» σώμα.

Home » SERVICES » BODY » BODY / WOMEN » MOMMY MAKE OVER

Useful Info

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ : 5 ΩΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ : 1 ΕΩΣ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ : ΓΕΝΙΚΗ

ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΝΟΥ : ΜΕΤΡΙΟ ΠΡΟΣ ΧΑΜΗΛΟ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ


  Η μητρότητα είναι ένα από τα ομορφότερα δώρα για κάθε γυναίκα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως οι αλλαγές που επιφέρουν οι εγκυμοσύνες και οι θηλασμοί στο σώμα της είναι κάτι που πρέπει να θέλει να διατηρήσει. Ένα τεράστιο ποσοστό γυναικών δηλώνει πως θα ήθελε το σώμα του να επανέλθει στην «προ παιδιών» κατάστασή του, ενώ ένα ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό θεωρεί πως οι αλλαγές που φέρνει η μητρότητα στο σώμα του είναι η ευκαιρία να διορθώσει μαζί και αυτά που το ενοχλούσαν και πριν την εγκυμοσύνη.

  Τι είναι το mommy makeover;

  Το Mommy Makeover είναι μία πρωτοποριακή τεχνική που ενώνει διαφορετικές επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής σε μία επέμβαση, ώστε να δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε έναν χειρουργικό χρόνο και με μία αποθεραπεία. Αποτελεί την επέμβαση εκείνη με τον πιο προσωποποιημένο και εξατομικευμένο χαρακτήρα, καθώς δεν υπάρχει κάποια «χρυσή συνταγή» για όλες τις γυναίκες, αλλά μόνο ο σωστός εκείνος συνδυασμός που θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα όλα τα ζητήματα που απασχολούν την κάθε ξεχωριστή γυναίκα για την εικόνα του δικού της σώματος. Για το Mommy Makeover και τον εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό κάθε γυναίκα είναι απολύτως μοναδική, όπως άλλωστε και το χειρουργικό της πλάνο.

  Ποιες τεχνικές περιλαμβάνει το mommy makeover;

  Θεωρητικά κάθε επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής, και αρκετές μη επεμβατικές τεχνικές, θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος ενός Mommy Makeover. Όμως σε γενικές γραμμές και στις περισσότερες περιπτώσεις το Mommy Makeover αφορά στις περιοχές της κοιλιάς και του στήθους, καθώς συχνά και στην μηρογλουτιαία περιοχή. Έτσι το συνδυαστικό χειρουργείο συνήθως μπορεί να περιλαμβάνει μία κλασσική ή μίνι κοιλιοπλαστική, λιποαναρρόφηση και λιπομεταφορά, καθώς και αυξητική και ανόρθωση στήθους.

  Κοιλιοπλαστική

  Η κοιλιοπλαστική είναι σχεδόν σίγουρη όταν μιλάμε για ένα Mommy Makeover, αφού οι περισσότερες γυναίκες υποστηρίζουν πως η περιοχή της κοιλιάς είναι σχεδόν αδύνατον να επανέλθει μετά από μία ή και περισσότερες εγκυμοσύνες, ενώ συχνά παραπονούνται για έντονες ραγάδες στην περιοχή και φυσικά για έντονη χαλάρωση. Η κοιλιοπλαστική, κλασσική ή μίνι, ανάλογα με την έκταση και την ένταση του προβλήματος, επαναφέρει την περιοχή της κοιλιάς στην πρότερή της κατάσταση, αφαιρεί την περίσσεια δέρματος και μαζί και τις ραγάδες, ενώ προσφέρει σύγκλιση των κοιλιακών μυών, χαρίζοντας ξανά μία επίπεδη και σφριγηλή κοιλιά. Η αλήθεια είναι πως η κοιλιοπλαστική αναμορφώνει πλήρως την περιοχή εφαρμογής, προσφέροντας συχνά μία εικόνα ανώτερη από αυτήν που υπήρχε πριν τις εγκυμοσύνες.

  Vaser HD

  Για το τοπικά συσσωρευμένο λίπος, όπου και αν βρίσκεται αυτό, και στην κοιλιά, εάν η χαλάρωση δεν απαιτεί κοιλιοπλαστική, το Vaser HD, η πιο σύγχρονη τεχνική λιποαναρρόφησης και λιπογλυπτικής, είναι η ιδανική λύση, αφού απομακρύνει οριστικά το τοπικό πάχος στα πλαίσια μίας απλής, ασφαλούς και ελάχιστα επεμβατικής διαδικασίας με πολλαπλά πλεονεκτήματα και ελάχιστη αποθεραπεία. Το Vaser HD παράλληλα μπορεί να προσφέρει και γράμμωση, αφήνοντας το σώμα τελικά ακόμη καλύτερο από ότι ήταν ακόμη και πριν τη μητρότητα.

  Παράλληλα το λίπος που αφαιρείται μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πάλι στον ίδιο χειρουργικό χρόνο, ώστε να προσδώσει όγκο όπου αυτό απαιτείται με την τεχνική της λιπομεταφοράς. Έτσι το λίπος που αφαιρέθηκε από την κοιλιά ή τους μηρούς, μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο αυτόλογο filler για την ενίσχυση του όγκου και την καλύτερη προβολή των γλουτών ή και του στήθους για ένα συνολικά αρμονικό και θελκτικό σώμα.

  Αυξητική & Ανόρθωση Στήθους

  Τέλος, το στήθος, που είναι επίσης μία από τις περιοχές που αλλάζει σημαντικά εικόνα μετά το πέρας της εγκυμοσύνης και των θηλασμών, μπορεί να αποκτήσει νέα όψη με τη βοήθεια της αυξητικής και της ανόρθωσης μαστών. Η επέμβαση συνδυάζεται με τις παραπάνω και δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα, τονώνοντας την εικόνα και μαζί και την αυτοπεποίθηση της γυναίκας, που πλέον μπορεί να έχει το σώμα που επιθυμεί.

  Για την αυξητική στήθους συνήθως χρησιμοποιείται η καινοτόμος τεχνική Dual Plane, που χαρίζει εξαιρετικά φυσικά αποτελέσματα, τόσο στην όψη όσο και στην αφή, ενώ θεωρείται ασφαλέστερη από όλες τις προηγούμενες. Είναι τεχνική «ελάχιστης τομής» που σημαίνει πως οι τομές της είναι πρακτικά σχεδόν αόρατες. Στην περίπτωση του συνδυασμού με ανόρθωση, πράγμα αρκετά σύνηθες σήμερα, οι τομές είναι λίγο πιο εκτενείς, αλλά χαρακτηρίζονται από καλή και ταχεία επούλωση, ενώ κρύβονται εύκολα μέσα σε σουτιέν και μαγιό. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί μειωτική μαστών και ανόρθωση, όταν το στήθος ήταν εξαρχής μεγάλο και με τις εγκυμοσύνες έγινε τόσο μεγάλο που να ενοχλεί πλέον τη γυναίκα.

  Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές του mommy makeover;

  Κάθε χειρουργείο πάντα, έστω και βιβλιογραφικά, συνοδεύεται από κάποιους πιθανούς κινδύνους και επιπλοκές. Η επιλογή ενός έμπειρου και εξειδικευμένου στη συγκεκριμένη τεχνική πλαστικού χειρουργού ελαχιστοποιεί την πιθανότητα εμφάνισής τους, ενώ ο προσεκτικός σχεδιασμός και η άρτια εκτέλεση της επέμβασης μεγιστοποιεί τα επίπεδα ασφαλείας.

  Οι πιθανές επιπλοκές ενός Mommy Makeover είναι ουσιαστικά οι πιθανές επιπλοκές όλων των επεμβάσεων που περιλαμβάνονται στη συνδυαστική αυτή χειρουργική τεχνική, δηλαδή της Αυξητικής Στήθους, της Μειωτικής Στήθους, της Ανόρθωσης Στήθους, της Λιπογλυπτικής, του Vaser, της Κοιλιοπλαστικής κλπ.

  Γενικά η προσοχή τόσο προεγχειρητικά και διεγχειρητικά, όσο και μετεγχειρητικά, η προληπτική αγωγή, η σωστή προετοιμασία, η τήρηση των οδηγιών του γιατρού και η στενή παρακολούθηση τα πρώτα 24ώρα μετά την επέμβαση μειώνουν σημαντικά τις όποιες πιθανότητες επιπλοκών.

  Ποιες είναι οι ιδανικές υποψήφιες για το mommy makeover;

  Το Mommy Makeover, όπως και οι περισσότερες επεμβάσεις της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής, απευθύνεται σε ενήλικες και υγιείς γυναίκες, που επιθυμούν να επιστρέψουν στην κατάσταση του σώματός τους πριν τη γέννηση των παιδιών τους. Σε πολλές περιπτώσεις δε οι γυναίκες βρίσκουν αυτήν την αφορμή ώστε να βελτιώσουν την εικόνα τους σε επίπεδα καλύτερα από ότι ήταν πριν τα παιδιά τους.

  Η χαλάρωση και οι ραγάδες στην κοιλιά, το τοπικό πάχος στην κοιλιά, τους γλουτούς, τους μηρούς, το πεσμένο, άδειο και χαλαρωμένο στήθος, είναι μερικές μόνο από τις ενδείξεις του συγκεκριμένου χειρουργείου. Είναι σωστό να σημειώσουμε πως συστήνεται το Mommy Makeover να πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση του οικογενειακού προγραμματισμού, καθώς μία μελλοντική εγκυμοσύνη και θηλασμός είναι πιθανό να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα της επέμβασης.

  Ποιος είναι ο ρόλος του πλαστικού χειρουργού;

  Σε κάθε αισθητική χειρουργική επέμβαση, το χέρι, η προσέγγιση, η τέχνη, η γνώση και η αξιοπιστία του πλαστικού χειρουργού παίζουν τεράστιο ρόλο τόσο στην τελική έκβαση όσο και στην ασφάλεια του χειρουργείου.

  Η επιλογή πλαστικού χειρουργού πρέπει να γίνεται με γνώμονα τόσο τα αντικειμενικά κριτήρια του επιστήμονος, όπως οι σπουδές του, οι πιστοποιήσεις και οι επιτυχίες του, όσο και την αίσθηση που αποκομίζει κανείς από την επαφή μαζί του. Η σχέση που θα αναπτύξουμε με το γιατρό μας πρέπει να είναι μία σχέση εμπιστοσύνης, ειλικρίνειας και σεβασμού.

  Στο Πρώτο Ραντεβού με τον Πλαστικό Χειρουργό

  Στην πρώτη επίσκεψη στο ιατρείου του πλαστικού χειρουργού θα πρέπει να συζητήσουμε τους λόγους που μας φέρνουν εκεί, να εκθέσουμε τα προβλήματα για τα οποία ζητούμε τη βοήθειά του και να τον αφήσουμε να μας εξηγήσει αναλυτικά τι ενδείκνυται για τη δική μας συγκεκριμένη περίπτωση. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται και από τον πλαστικό χειρουργό του.

  Στο ραντεβού αυτό ο γιατρός θα λάβει το πλήρες ιστορικό μας και θα μας εξηγήσει αναλυτικά τη διαδικασία, τις λεπτομέρειες, τις πιθανές επιπλοκές, την μετεγχειρητική πορεία και το αποτέλεσμα που μπορούμε να περιμένουμε από την επέμβαση πλαστικής χειρουργικής που επιθυμούμε. Επίσης, θα μας δείξει περιστατικά ανάλογα με τα δικά μας, και το αποτέλεσμά τους τόσο άμεσα μετεγχειρητικά όσο και μακροπρόθεσμα.

  Ερωτήσεις που Πρέπει να Κάνω στον Εαυτό μου

  Είναι η επέμβαση πλαστικής χειρουργικής αυτό που πραγματικά θέλω;
  Οι παρακάτω ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις αν είσαι πραγματικά έτοιμος/η για μία επέμβαση πλαστικής χειρουργικής.

  -Είμαι σωματικά υγιής, τρώω σωστά και δεν καπνίζω;
  -Είμαι έτοιμος/η να κάνω τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής μου, όπως η διακοπή του καπνίσματος, για να προβώ στη χειρουργική μου επέμβαση;
  -Έχω ρεαλιστικές προσδοκίες για τα αποτελέσματα της επέμβασης;
  -Θέλω να κάνω την επέμβαση για τον εαυτό μου ή για ευχαριστήσω κάποιον άλλον;
  -Έχω δαπανήσει τον απαραίτητο χρόνο για να μάθω λεπτομέρειες για την πλαστική χειρουργική και για να εξετάσω τα προσόντα και τις δεξιότητες των πλαστικών χειρουργών;
  -Έχω ενημερώσει τον πλαστικό χειρουργό μου για την πλήρη ιατρική μου κατάσταση, τις πιθανές μου αλλεργίες σε φάρμακα και τις ιατρικές θεραπείες που έχω κάνει (συμπεριλαμβανομένων των fillers, των θεραπειών αναδιαμόρφωσης προσώπου και του Botox);
  -Είμαι έτοιμος/η να κάνω ό,τι χρειάζεται, ώστε να διασφαλίσω την επιτυχία της επέμβασής μου;
  -Γνωρίζω τα επακόλουθα της επέμβασης και το χρόνο αποθεραπείας;

  • Έχω έναν υπεύθυνο ενήλικα να με φροντίσει για τουλάχιστον 24 ώρες (ή όσο συνιστάται) μετά από την επέμβαση;
  • Έχουν απαντηθεί όλες οι ερωτήσεις μου και λυθεί όλες οι απορίες μου σε σχέση με την επέμβαση από τον πλαστικό χειρουργό μου;
  • Έχω διαβάσει, κατανοήσει και υπογράψει τα έγγραφα συγκατάθεσης για την επέμβασή μου;