fbpx

Αυξητική
Στήθους

Το ιδανικό μέγεθος στήθους είναι αυτό που ταιριάζει στο δικό σου σώμα.

Home » SERVICES » BREAST » ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Useful Info

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ : 3 ΩΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ : 1 ΕΩΣ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ–ΈΝΑ ΜΗΝΑ ΦΟΡΙΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΣΟΥΤΙΕΝ

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ : ΓΕΝΙΚΗ

ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΝΟΥ : ΜΕΤΡΙΟ ΠΡΟΣ ΧΑΜΗΛΟ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ


  Σχετικά Άθρα

  Q+A

  Τι είναι η αυξητική στήθους;

  Η αυξητική στήθους αποτελεί σίγουρα μία από τις πιο συχνές, αλλά συνάμα και μία από τις πλέον απαιτητικές επεμβάσεις της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής. Όπως ακριβώς και η λιποαναρρόφηση, έτσι και η αυξητική στήθους είναι ένα χειρουργείο με μακρά ιστορία, καθώς η απαίτηση για ένα πιο πλούσιο μπούστο υπήρξε πάντοτε συχνή μεταξύ του γυναικείου πληθυσμού.

  Η επέμβαση της αυξητικής στήθους απαιτεί τεράστια εξειδίκευση εκ μέρους του πλαστικού χειρουργού, καθώς σαφώς δεν υπάρχει ένα τέλειο στήθος για όλες της γυναίκες, αλλά ένα ιδανικό στήθος για κάθε γυναίκα ξεχωριστά, κάτι που δεν καθορίζεται από μία υποκειμενική γνώμη, αλλά από ακριβείς και μαθηματικά τεκμηριωμένες μετρήσεις.

  Ποιο το χειρουργικό πλάνο πριν την αυξητική στήθους;

  Ανάλογα με το σωματότυπο, τις αναλογίες των μηρών, των γοφών, της μέση και του στέρνου, το υπάρχον cup, τη θέση του στήθους πάνω στο στέρνο, αλλά και τις επιθυμίες της γυναίκας, ο χειρουργός θα καθορίσει το χειρουργικό πλάνο και θα καταλήξει στην τεχνική, το είδος και το μέγεθος του ενθέματος που θα χρησιμοποιηθεί, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

  Όλες οι σύγχρονες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής είναι απόλυτα εξατομικευμένες, όμως ειδικά στην περίπτωση του στήθους αυτό είναι πιο σημαντικό από ποτέ, καθώς αφενός το αποτέλεσμα πρέπει να είναι απόλυτα φυσικό και αρμονικό με το υπόλοιπο σώμα και αφετέρου το γυναικείο στήθος συνδέεται άμεσα με τη γυναικείο ψυχολογία και αυτοπεποίθηση.

  Ποιες Οι Σύγχρονες Τεχνικές Αυξητικής Στήθους;

  Είναι γεγονός πως σήμερα η πλαστική χειρουργική έχει καταλήξει σε έναν κοινό τόπο: επιτυχημένη επέμβαση αυξητικής στήθους είναι εκείνη που το αποτέλεσμα της είναι τόσο φυσικό που κανείς δεν θα μπορούσε να υποθέσει ποτέ πως αυτό το απόλυτα αρμονικό με το υπόλοιπο γυναικείο σώμα στήθος είναι προϊόν χειρουργικής παρέμβασης.

  Έτσι μέσα στα χρόνια διαρκώς αναπτύσσονται και εξελίσσονται νέες τεχνικές αυξητικής στήθους που όλες στοχεύουν στο καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία για τη γυναίκα.

  Ασφάλεια & Αποθεραπεία

  Μέγιστη ασφάλεια και ελάχιστη αποθεραπεία είναι τα βασικά ζητούμενα όλων των σύγχρονων τεχνικών αυξητικής. Χάρη στην τεράστια γκάμα νέων μεθόδων και την πληθώρα ενθεμάτων, αλλά και με τη βοήθεια της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας και των μετρήσεων ακριβείας, που δίνουν τη δυνατότητα σε γιατρό και γυναίκα να δουν με τα ίδια τους τα μάτια το αποτέλεσμα πριν το χειρουργείο, ο εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός του σήμερα μπορεί να προσφέρει πραγματικά θαύματα στο κεφάλαιο «στήθος».

  Παίζει σημαντικό ρόλο η επιλογή ενθέματος;

  Επίσης πρέπει να τονίσουμε πως η επιλογή ενθέματος παίζει τεράστιο ρόλο στην τελική έκβαση της επέμβασης, και για αυτό πρέπει να επιλέγονται μόνο κορυφαίας ποιότητας ενθέματα από παγκοσμίως πιστοποιημένες εταιρείες. Αφού λοιπόν επιλεχθεί και το κατάλληλο ένθεμα, απομένει το ζήτημα της τεχνικής.

  Τι είναι η Τεχνική Dual Plane;

  Σήμερα η τεχνική Dual Plane είναι εκείνη που επιλέγεται πιο συχνά από τους περισσότερους πλαστικούς χειρουργούς, καθώς συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα παλαιότερων τεχνικών και κανένα από τα μειονεκτήματά τους. Κατά την Dual Plane το εμφύτευμα τοποθετείται κατά το ήμισυ κάτω από το μείζονα θωρακικό μυ και την περιτονία του και κατά το ήμισυ κάτω από τον μαζικό αδένα, εξασφαλίζοντας αυξημένη ασφάλεια και ακόμη πιο φυσική εικόνα, ελαχιστοποίηση του κινδύνου σχηματισμού ρικνωτικής κάψας και μειωμένη αποθεραπεία.

  Πρόκειται για μία τεχνική «ελάχιστης τομής», που μάλιστα επιτυγχάνει και μία ελαφρά ανόρθωση του στήθους μαζί με την αύξηση του μεγέθους του.

  Ποια τα αποτελέσματα της τεχνικής Dual Plane;

  Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης τεχνικής στα εξειδικευμένα χειρουργικά χέρια θα χαρίσει το ιδανικό στήθος για το συγκεκριμένο κάθε φορά σώμα, χωρίς τίποτα να μπορεί να μαρτυρήσει την παρέμβαση του πλαστικού χειρουργού.

  Είναι πιθανές οι επιπλοκές από την αυξητική στήθους;

  Κάθε χειρουργείο πάντα, έστω και βιβλιογραφικά, συνοδεύεται από κάποιους πιθανούς κινδύνους και επιπλοκές. Η επιλογή ενός έμπειρου και εξειδικευμένου στη συγκεκριμένη τεχνική πλαστικού χειρουργού ελαχιστοποιεί την πιθανότητα εμφάνισής τους, ενώ ο προσεκτικός σχεδιασμός και η άρτια εκτέλεση της επέμβασης μεγιστοποιεί τα επίπεδα ασφαλείας.

  Μεταξύ των πιθανών επιπλοκών αναφέρονται η αιμορραγία, η φλεβική θρόμβωση, οι καρδιακές και πνευμονολογικές επιπλοκές, η κάκωση των νεύρων, το οίδημα, ο πόνος, η ασύμμετρη μετακίνηση του ενθέματος και σπάνια η συλλογή υγρού (seroma). Στην περίπτωση της αυξητικής στήθους η πιο συχνά αναφερόμενη επιπλοκή είναι η δημιουργία ρικνωτικής κάψας, δηλαδή η ανάπτυξη μίας σκληρής κάψας γύρω από τα ενθέματα σιλικόνης.

  Αυτό παρουσιάζεται καθώς η τοποθέτηση ενός ξένου σώματος κάτω από το μαστό κάνει τον οργανισμό να δημιουργεί μία λεπτή μεμβράνη, την κάψα, ώστε να καλύψει και να απομονώσει έτσι το ξένο σώμα. Εάν συμβεί αυτό, η αντιμετώπιση γίνεται χειρουργικά και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό χωρίς άλλα προβλήματα.

  Οι πιθανότητες σχηματισμού ρικνωτικής κάψας ελαχιστοποιείται με την επιλογή κορυφαίας τεχνολογίας και νέας γενιάς ενθεμάτων, με την εφαρμογή των κατάλληλων τεχνικών, καθώς και με τη μεγάλη εμπειρία του πλαστικού χειρουργού στην αυξητική μαστού.

  Ποιοι οι ιδανικοί υποψήφιοι Αυξητικής Στήθους;

  Η αυξητική στήθους, όπως και οι περισσότερες επεμβάσεις της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής, απευθύνεται σε ενήλικες και υγιείς γυναίκες, με ρεαλιστικές προσδοκίες από την επέμβαση και τα αποτελέσματα που θα έχει αυτή στη ζωή τους.

  Η επέμβαση αφορά σε γυναίκες που δεν είναι ευχαριστημένες με το μέγεθος ή το σχήμα των μαστών τους, που μετά τις γέννες και το θηλασμό διαπιστώνουν πως το στήθος τους είναι πλέον άδειο και πεσμένο, που έχουν κάνει στο παρελθόν αυξητική στήθους και δεν είναι ευχαριστημένες από το αποτέλεσμα και που επιθυμούν ένα στήθος τέλειο για το δικό τους σώμα. Συχνά η αυξητική στήθους συνδυάζεται και με ανόρθωση στήθους.

  Στο Ιατρείο του Πλαστικού Χειρουργού

  Σε κάθε αισθητική χειρουργική επέμβαση, το χέρι, η προσέγγιση, η τέχνη, η γνώση και η αξιοπιστία του πλαστικού χειρουργού παίζουν τεράστιο ρόλο τόσο στην τελική έκβαση όσο και στην ασφάλεια του χειρουργείου.

  Η επιλογή πλαστικού χειρουργού πρέπει να γίνεται με γνώμονα τόσο τα αντικειμενικά κριτήρια του επιστήμονος, όπως οι σπουδές του, οι πιστοποιήσεις και οι επιτυχίες του, όσο και την αίσθηση που αποκομίζει κανείς από την επαφή μαζί του. Η σχέση που θα αναπτύξουμε με το γιατρό μας πρέπει να είναι μία σχέση εμπιστοσύνης, ειλικρίνειας και σεβασμού.

  Στο Πρώτο Ραντεβού με τον Πλαστικό Χειρουργό

  Στην πρώτη επίσκεψη στο ιατρείου του πλαστικού χειρουργού θα πρέπει να συζητήσουμε τους λόγους που μας φέρνουν εκεί, να εκθέσουμε τα προβλήματα για τα οποία ζητούμε τη βοήθειά του και να τον αφήσουμε να μας εξηγήσει αναλυτικά τι ενδείκνυται για τη δική μας συγκεκριμένη περίπτωση. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται και από τον πλαστικό χειρουργό του.

  Στο ραντεβού αυτό ο γιατρός θα λάβει το πλήρες ιστορικό μας και θα μας εξηγήσει αναλυτικά τη διαδικασία, τις λεπτομέρειες, τις πιθανές επιπλοκές, την μετεγχειρητική πορεία και το αποτέλεσμα που μπορούμε να περιμένουμε από την επέμβαση πλαστικής χειρουργικής που επιθυμούμε. Επίσης, θα μας δείξει περιστατικά ανάλογα με τα δικά μας, και το αποτέλεσμά τους τόσο άμεσα μετεγχειρητικά όσο και μακροπρόθεσμα.

  Ερωτήσεις που Πρέπει να Κάνω στον Εαυτό μου

  Είναι η επέμβαση πλαστικής χειρουργικής αυτό που πραγματικά θέλω;
  Οι παρακάτω ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις αν είσαι πραγματικά έτοιμος/η για μία επέμβαση πλαστικής χειρουργικής.

  -Είμαι σωματικά υγιής, τρώω σωστά και δεν καπνίζω;
  -Είμαι έτοιμος/η να κάνω τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής μου, όπως η διακοπή του καπνίσματος, για να προβώ στη χειρουργική μου επέμβαση;
  -Έχω ρεαλιστικές προσδοκίες για τα αποτελέσματα της επέμβασης;
  -Θέλω να κάνω την επέμβαση για τον εαυτό μου ή για ευχαριστήσω κάποιον άλλον;
  -Έχω δαπανήσει τον απαραίτητο χρόνο για να μάθω λεπτομέρειες για την πλαστική χειρουργική και για να εξετάσω τα προσόντα και τις δεξιότητες των πλαστικών χειρουργών;
  -Έχω ενημερώσει τον πλαστικό χειρουργό μου για την πλήρη ιατρική μου κατάσταση, τις πιθανές μου αλλεργίες σε φάρμακα και τις ιατρικές θεραπείες που έχω κάνει (συμπεριλαμβανομένων των fillers, των θεραπειών αναδιαμόρφωσης προσώπου και του Botox);
  -Είμαι έτοιμος/η να κάνω ό,τι χρειάζεται, ώστε να διασφαλίσω την επιτυχία της επέμβασής μου;
  -Γνωρίζω τα επακόλουθα της επέμβασης και το χρόνο αποθεραπείας;

  • Έχω έναν υπεύθυνο ενήλικα να με φροντίσει για τουλάχιστον 24 ώρες (ή όσο συνιστάται) μετά από την επέμβαση;
  • Έχουν απαντηθεί όλες οι ερωτήσεις μου και λυθεί όλες οι απορίες μου σε σχέση με την επέμβαση από τον πλαστικό χειρουργό μου;
  • Έχω διαβάσει, κατανοήσει και υπογράψει τα έγγραφα συγκατάθεσης για την επέμβασή μου;