fbpx

Ανισομαστία

Η ανισομαστία σήμερα μπορεί να λυθεί με τις σύγχρονες τεχνικές επέμβασης στήθους.

Home » SERVICES » BREAST » ΑΝΙΣΟΜΑΣΤΙΑ

Useful Info

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ : 3 ΩΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ : 1 ΕΩΣ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ-ΈΝΑ ΜΗΝΑ ΦΟΡΙΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΣΟΥΤΙΕΝ

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ : ΓΕΝΙΚΗ

ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΝΟΥ : ΜΕΤΡΙΟ ΠΡΟΣ ΧΑΜΗΛΟ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ


  Τι είναι η Ανισομαστία;

  Η Ανισομαστία, γνωστή και ως ασσυμετρία μαστών, είναι ένα αισθητικό πρόβλημα που αφορά στο διαφορετικό μέγεθος και σχήμα των μαστών μίας γυναίκας. Είναι γεγονός πως σχεδόν στο σύνολο των ανθρώπων η αριστερή πλευρά του σώματος είναι λίγο διαφορετική από τη δεξιά, και αυτό ισχύει φυσικά και για τις γυναίκες.

  Έτσι όλες οι γυναίκες έχουν έναν μαστό λίγο διαφορετικό από τον άλλον, όμως υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες ο ένας μαστός είναι εντελώς διαφορετικός από τον άλλον, και εκεί πλέον μιλάμε για την Ανισομαστία ως πρόβλημα.

  Πέρα από το αισθητικό θέμα, όταν μιλάμε για ακραίες περιπτώσεις Ανισομαστίας, μπορεί το πρόβλημα να είναι και λειτουργικό, όπως η γυναίκα να φοράει διαφορετικό cup σουτιέν στα δύο στήθη με τα πρακτικά θέματα που εγείρει κάτι τέτοιο.

  Ποιες μορφές ανισομαστίας εντοπίζονται;

  Η Ανισομαστία μπορεί να έχει πολλές διαφορετικές μορφές, μπορεί το ένα στήθος να είναι εμφανώς μεγαλύτερο από το άλλο, να έχει εντελώς άλλο σχήμα, ο ένας μαστός να είναι πτωτικός και ο άλλος όχι, ακόμη υπάρχουν περιπτώσεις με ένα σωληνοειδή και έναν μη σωληνοειδή μαστό, ή περιπτώσεις στις οποίες η θηλή είναι εντελώς διαφορετικά φτιαγμένη ή σε εντελώς άλλη θέση από τον έναν μαστό στον άλλον.

  Ανισομαστία σε εφηβικές ηλικίες

  Είναι εύκολα κατανοητό πως ιδίως στις νεαρές και εφηβικές ηλικίες, κατά τις οποίες αρχίζει πλέον το σώμα να διαμορφώνεται στην πιο τελική του μορφή, οι νέες αυτές γυναίκες που παρουσιάζουν Ανισομαστία -οι οποίες πλέον έχουν άπειρη πρόσβαση σε εικόνες και πληροφορίες μέσω των social media και του διαδικτύου- αρχίζουν να νιώθουν περίεργα με το σώμα τους και το αισθητικό αυτό πρόβλημα αρχίζει να επηρεάζει σημαντικά την ψυχολογία τους και την αυτοπεποίθησή τους.

  Είναι λοιπόν συχνό φαινόμενο οι νεαρές ιδίως γυναίκες με Ανισομαστία να παρουσιάζουν πεσμένη αυτοεκτίμηση και να ντρέπονται για την εικόνα του στήθους τους, κάτι το οποίο είναι κρίμα να συμβαίνει την εποχή που στην πραγματικότητα χτίζουν την προσωπικότητα και την αυτοεικόνα τους. Τα καλά νέα είναι πως τα σύγχρονα χειρουργεία στήθους της πλαστικής χειρουργικής μπορούν να χαρίσουν μία αρμονική και ισορροπημένη εικόνα στο στήθος κάθε γυναίκας, εύκολα και με απόλυτη ασφάλεια.

  Ποιες οι σύγχρονες τεχνικές αντιμετώπισης ανισομαστίας;

  Η Ανισομαστία δεν μπορεί να έχει μία και μόνη τεχνική αντιμετώπισης, καθώς ο τρόπος που πλαστικός χειρουργός θα παρέμβει ώστε να χαρίσει στη γυναίκα ένα συμμετρικό και αρμονικό με το σώμα της στήθος εξαρτάται από το πρόβλημα που έχει μπροστά του.

  Άλλη τεχνική ή συνδυασμός τεχνικών θα χρειαστεί να πραγματοποιηθούν εάν μιλάμε για έναν κανονικό και έναν υποπλαστικό μαστό, άλλη αν μιλάμε για έναν σωληνοειδή και έναν φυσιολογικό μαστό, άλλη αν μιλάμε για έναν πολύ μεγάλο και ένα μικρό μαστό και ούτω καθ’ εξής.

  Στην ουσία όλες οι επεμβάσεις μαστού, δηλαδή η Αυξητική Στήθους, η Μειωτική Στήθους και η Ανόρθωση Στήθους, είναι υποψήφιες προς εφαρμογή στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος, καθώς και ο συνδυασμός τους. Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί ο χειρουργός να παρέμβει και στο μαζικό αδένα.

  Αυξητική στήθους

  Η γνωστή μας αυξητική στήθους είναι από τις βασικές τεχνικές αντιμετώπισης της Ανισομαστίας. Συνήθως χρησιμοποιείται η προηγμένη τεχνική Dual Plane και τα ενθέματα επιλέγονται ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορεί να τοποθετηθούν ενθέματα διαφορετικού μεγέθους ή σχήματος, καθώς πάντα το ζητούμενο είναι ο σχηματισμός δύο αρμονικών μεταξύ τους μαστών.

  Επίσης δεν είναι απίθανο να τοποθετηθεί ένθεμα μόνο στον έναν μαστό, εάν το ζήτημα είναι ένας μικρός και ένας κανονικός μαστός. Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι σχεδιασμένο από πριν και η γυναίκα το έχει δει με μάτια της χάρη στη σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία.

  Μειωτική στήθους

  Εάν ο ένας μαστός είναι πολύ μεγάλος και ο άλλος κανονικός, μπορεί να προτιμηθεί η μειωτική στήθους, ώστε να μειωθεί σε μέγεθος ο μεγάλος μαστός και να γίνει αντίστοιχος του κανονικού. Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις που στον έναν μαστό γίνεται μειωτική και στον άλλον αυξητική με την τοποθέτηση ενθέματος, ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη αρμονία.

  Ανόρθωση στήθους

  Η ανόρθωση συνήθως συνδυάζεται και με τις δύο παραπάνω περιπτώσεις, καθώς το ζητούμενο πάντα είναι ένα συνολικά όμορφο και αρμονικό αποτέλεσμα. Έτσι, εφόσον επιτευχθεί η αρμονία μεταξύ των δύο μαστών, είναι λογικό η γυναίκα να θέλει και έναν σφριγηλό και νεανικό μαστό, που να αψηφά το νόμο της βαρύτητας. Σε κάποιες περιπτώσεις, αν και όχι και τόσο συχνά, μπορεί να απαιτείται μόνο ανόρθωση του ενός πτωτικού μαστού ως λύση στο πρόβλημα της Ανισομαστίας.

  Υπάρχουν πιθανές επιπλοκές από τις τεχνικές ανισομαστίας;

  Οι πιθανές επιπλοκές είναι οι ίδιες με τις πιθανές επιπλοκές όλων των επεμβάσεων μαστού, όπως αναφέρονται βιβλιογραφικά η αιμορραγία, η φλεβική θρόμβωση, οι καρδιακές και πνευμονολογικές επιπλοκές, η συλλογή υγρού, το οίδημα, ο πόνος. Όλα τα παραπάνω προλαμβάνονται με τον προσεκτικό σχεδιασμό και την άρτια εκτέλεση της επέμβασης, ενώ πάντοτε χορηγείται και προληπτική αντιβιοτική αγωγή, καθώς και παροχετεύσεις και παυσίπονα όταν κρίνεται απαραίτητο.

  Ο σχηματισμός ρικνωτικής κάψας είναι η πιο συχνή επιπλοκή τις πιθανότητες της οποίας εκμηδενίζουμε με την επιλογή κορυφαίας τεχνολογίας και νέας γενιάς ενθεμάτων, με την επιλογή των κατάλληλων τεχνικών, καθώς και με τη μεγάλη εμπειρία του πλαστικού χειρουργού στην αυξητική μαστού.

  Ποιοι είναι ιδανικοί υποψήφιοι αντιμετώπισης ανισομαστίας;

  Κάθε υγιής και ενήλικη γυναίκα είναι υποψήφια για μία επέμβαση στήθους. Η αλήθεια είναι πως οι επεμβάσεις μαστού πραγματοποιούνται μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης στις γυναίκες, που συνήθως είναι τα 18 έτη. Ειδικά για την περίπτωση της Ανισομαστίας, εφόσον συντρέχουν σημαντικοί ψυχολογικοί λόγοι με πιστοποίηση ειδικού, υπάρχει δυνατότητα να συζητηθεί με τους γονείς το ενδεχόμενο να διορθωθεί το πρόβλημα και σε λίγο νεαρότερη ηλικία, εφόσον όμως έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του μαστού.

  Στο Ιατρείο του Πλαστικού Χειρουργού

  Σε κάθε αισθητική χειρουργική επέμβαση, το χέρι, η προσέγγιση, η τέχνη, η γνώση και η αξιοπιστία του πλαστικού χειρουργού παίζουν τεράστιο ρόλο τόσο στην τελική έκβαση όσο και στην ασφάλεια του χειρουργείου.

  Η επιλογή πλαστικού χειρουργού πρέπει να γίνεται με γνώμονα τόσο τα αντικειμενικά κριτήρια του επιστήμονος, όπως οι σπουδές του, οι πιστοποιήσεις και οι επιτυχίες του, όσο και την αίσθηση που αποκομίζει κανείς από την επαφή μαζί του. Η σχέση που θα αναπτύξουμε με το γιατρό μας πρέπει να είναι μία σχέση εμπιστοσύνης, ειλικρίνειας και σεβασμού.

  Στο Πρώτο Ραντεβού με τον Πλαστικό Χειρουργό

  Στην πρώτη επίσκεψη στο ιατρείου του πλαστικού χειρουργού θα πρέπει να συζητήσουμε τους λόγους που μας φέρνουν εκεί, να εκθέσουμε τα προβλήματα για τα οποία ζητούμε τη βοήθειά του και να τον αφήσουμε να μας εξηγήσει αναλυτικά τι ενδείκνυται για τη δική μας συγκεκριμένη περίπτωση. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται και από τον πλαστικό χειρουργό του.

  Στο ραντεβού αυτό ο γιατρός θα λάβει το πλήρες ιστορικό μας και θα μας εξηγήσει αναλυτικά τη διαδικασία, τις λεπτομέρειες, τις πιθανές επιπλοκές, την μετεγχειρητική πορεία και το αποτέλεσμα που μπορούμε να περιμένουμε από την επέμβαση πλαστικής χειρουργικής που επιθυμούμε. Επίσης, θα μας δείξει περιστατικά ανάλογα με τα δικά μας, και το αποτέλεσμά τους τόσο άμεσα μετεγχειρητικά όσο και μακροπρόθεσμα.

  Ερωτήσεις που Πρέπει να Κάνω στον Εαυτό μου

  Είναι η επέμβαση πλαστικής χειρουργικής αυτό που πραγματικά θέλω;
  Οι παρακάτω ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις αν είσαι πραγματικά έτοιμος/η για μία επέμβαση πλαστικής χειρουργικής.

  -Είμαι σωματικά υγιής, τρώω σωστά και δεν καπνίζω;
  -Είμαι έτοιμος/η να κάνω τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής μου, όπως η διακοπή του καπνίσματος, για να προβώ στη χειρουργική μου επέμβαση;
  -Έχω ρεαλιστικές προσδοκίες για τα αποτελέσματα της επέμβασης;
  -Θέλω να κάνω την επέμβαση για τον εαυτό μου ή για ευχαριστήσω κάποιον άλλον;
  -Έχω δαπανήσει τον απαραίτητο χρόνο για να μάθω λεπτομέρειες για την πλαστική χειρουργική και για να εξετάσω τα προσόντα και τις δεξιότητες των πλαστικών χειρουργών;
  -Έχω ενημερώσει τον πλαστικό χειρουργό μου για την πλήρη ιατρική μου κατάσταση, τις πιθανές μου αλλεργίες σε φάρμακα και τις ιατρικές θεραπείες που έχω κάνει (συμπεριλαμβανομένων των fillers, των θεραπειών αναδιαμόρφωσης προσώπου και του Botox);
  -Είμαι έτοιμος/η να κάνω ό,τι χρειάζεται, ώστε να διασφαλίσω την επιτυχία της επέμβασής μου;
  -Γνωρίζω τα επακόλουθα της επέμβασης και το χρόνο αποθεραπείας;

  • Έχω έναν υπεύθυνο ενήλικα να με φροντίσει για τουλάχιστον 24 ώρες (ή όσο συνιστάται) μετά από την επέμβαση;
  • Έχουν απαντηθεί όλες οι ερωτήσεις μου και λυθεί όλες οι απορίες μου σε σχέση με την επέμβαση από τον πλαστικό χειρουργό μου;
  • Έχω διαβάσει, κατανοήσει και υπογράψει τα έγγραφα συγκατάθεσης για την επέμβασή μου;