fbpx

Ανόρθωση Στήθους

Για νεανικό στήθος που στέκεται στο ύψος του.

Home » SERVICES » BREAST » ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Useful Info

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ : 4 ΩΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ : 1 ΕΩΣ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ–ΈΝΑ ΜΗΝΑ ΦΟΡΙΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΣΟΥΤΙΕΝ

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ : ΓΕΝΙΚΗ

ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΝΟΥ : ΜΕΤΡΙΟ ΠΡΟΣ ΧΑΜΗΛΟ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ


  Σχετικά Άθρα

  Q+A

  Τι είναι η ανόρθωση στήθους – μαστοπηξία;

  Η ανόρθωση στήθους, ή μαστοπηξία, αποτελεί την επέμβαση εκείνη της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής που στοχεύει στην επανατοποθέτηση του στήθους στη σωστή του θέση πάνω στο στέρνο, για μία συνολικά στητή και νεανική εικόνα.

  Είναι γεγονός πως σε γενικές γραμμές η επέμβαση ανόρθωσης στήθους συνήθως πραγματοποιείται συνδυαστικά είτε με αυξητική είτε και με μειωτική στήθους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν γίνεται και μεμονωμένα στις γυναίκες που το μόνο που θέλουν είναι να αντιστρέψουν την πτώση και τη χαλάρωση στην εν λόγω περιοχή.

  Παλαιότερα η συγκεκριμένη επέμβαση δεν ήταν τόσο δημοφιλής, καθώς άφηνε πίσω αρκετά έντονα και εκτενή σημάδια, σήμερα όμως, χάρη στις νέες τεχνικές οι τομές είναι ελάχιστες, και έτσι η ανόρθωση αποτελεί μία από τις πιο περιζήτητες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής.

  Ποια τα αίτια πτώσης του στήθους;

  Η πτώση του στήθους μπορεί να είναι αποτέλεσμα του χρόνου, της εγκυμοσύνης, του θηλασμού, της αυξομείωσης βάρους, της κληρονομικότητας, των γονιδίων, των ορμονικών διαταραχών, ακόμη και της κατασκευής μίας γυναίκας, έτσι κατανοούμε πως η επέμβαση ανόρθωσης στήθους απευθύνεται σε ένα μεγάλο αριθμό γυναικών κάθε ηλικίας, αν και γενικά συστήνεται το χειρουργείο να πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση του οικογενειακού προγραμματισμού, για να μην επηρεαστεί το αποτέλεσμά της από την εγκυμοσύνη και το θηλασμό.

  Ποιες οι σύγχρονες τεχνικές ανόρθωσης στήθους;

  Είναι βασικό να τονίσουμε πως στην ανόρθωση στήθους, όπως άλλωστε και σε όλες τις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, τίποτα δεν αποφασίζεται τυχαία ή αυθαίρετα, καθώς το επιθυμητό αποτέλεσμα σχεδιάζεται βάσει συγκεκριμένων μετρήσεων και αναλογιών, που καθορίζουν την ιδανική θέση του στήθους και των θηλών για κάθε γυναίκα και το σώμα της ξεχωριστά.

  Χειρουργικά υπάρχουν διάφορες τεχνικές για την πραγματοποίηση μίας ανόρθωσης στήθους, οι οποίες διαφοροποιούνται κυρίως όσον αφορά στις τομές και τη θέση τους, καθώς το αποτέλεσμα πρέπει να είναι η αλλαγή του σχήματος του στήθους και η τοποθέτησή του σε υψηλότερη θέση πάνω στο στέρνο. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, πρέπει ο πλαστικός χειρουργός να προχωρήσει σε αναμόρφωση του μαστού, σε απομάκρυνση της περίσσειας δέρματος και σε επανατοποθέτηση τόσο του στήθους όσο και της θηλής στην ιδανική τους θέση.

  Η θέση και η έκταση των τομών ποικίλει, ανάλογα με την κάθε ξεχωριστή περίπτωση, όμως γενικά οι τομές μπορούν να πραγματοποιηθούν γύρω από τη θηλή, κάθετα από τη θηλή και προς τα κάτω και σε κάποιες περιπτώσεις και στην υπομάστια πτυχή, σχηματίζοντας ένα μικρό ανάποδο «Τ», ενώ συχνά είναι εφικτό να περιοριστούν μόνο στην τομή γύρω από τη θηλή και στην κάθετη κάτω από αυτήν. Οι τομές γενικά με τον καιρό σβήνουν και μένουν ως αδιόρατες λευκές γραμμές. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως εάν η ίδια η θηλή έχει χαλαρώσει, κρεμάσει και ανοίξει σε μέγεθος, μπορεί να διορθωθεί και αυτή πριν επανατοποθετηθεί στη νέα της θέση.

  Μετεγχειρητική Πορεία

  Η έξοδος από την κλινική πραγματοποιείται συνήθως την ίδια ημέρα, ενώ η επιστροφή στην εργασία μπορεί να γίνει ακόμη και 5-7 ημέρες μετά το χειρουργείο. Το πρώτο μετεγχειρητικό διάστημα μπορεί να παρουσιαστεί μία υπαισθησία στην περιοχή των θηλών, το οποίο μπορεί να διαρκέσει έως και κάποιους μήνες. Ο συνδυασμός με αυξητική στήθους δίνει ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, χωρίς όμως να είναι υποχρεωτικό ή απαραίτητο για ένα όμορφο, νεανικό και στητό στήθος, που αντιστέκεται σθεναρά στις επιπτώσεις της βαρύτητας.

  Υπάρχουν πιθανές επιπλοκές από την Ανόρθωση Στήθους;

  Κάθε χειρουργείο πάντα, έστω και βιβλιογραφικά, συνοδεύεται από κάποιους πιθανούς κινδύνους και επιπλοκές. Η επιλογή ενός έμπειρου και εξειδικευμένου στη συγκεκριμένη τεχνική πλαστικού χειρουργού ελαχιστοποιεί την πιθανότητα εμφάνισής τους, ενώ ο προσεκτικός σχεδιασμός και η άρτια εκτέλεση της επέμβασης μεγιστοποιεί τα επίπεδα ασφαλείας.

  Μεταξύ των πιθανών επιπλοκών αναφέρονται η αιμορραγία, η φλεβική θρόμβωση, οι καρδιακές και πνευμονολογικές επιπλοκές, η κάκωση των νεύρων, το οίδημα, ο πόνος και σπάνια η συλλογή υγρού (seroma). Στην περίπτωση που η ανόρθωση στήθους συνδυάζεται και με αυξητική στήθους ισχύουν και οι πιθανές επιπλοκές της επέμβασης αυτής.

  Οι τομές στην περίπτωση της ανόρθωσης μαστού είναι πιο εκτενείς από ότι σε μία απλή αυξητική μαστού, όμως οι σύγχρονες τεχνικές καθώς και οι νέες μέθοδοι βελτίωσης ουλών έχουν προσφέρει τη δυνατότητα για σχεδόν αόρατες τομές ακόμη και σε αυτήν την επέμβαση.

  Ποιοι είναι ιδανικοί υποψήφιοι Ανόρθωσης Στήθους;

  Η ανόρθωση στήθους, όπως και οι περισσότερες επεμβάσεις της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής, απευθύνεται σε ενήλικες και υγιείς γυναίκες με ρεαλιστικές προσδοκίες από την επέμβαση και τα αποτελέσματα που θα έχει αυτή στη ζωή τους.

  Η επέμβαση αφορά σε γυναίκες με πτωτικούς μαστούς, είτε λόγω κατασκευής είτε λόγω χρόνου και αλλαγών στο σώμα τους, επίσης σε γυναίκες με δυσπλασίες στην περιοχή, όπως μία σημαντική ασυμμετρία μαστών ή η ύπαρξη σωληνοειδών μαστών, σε γυναίκες που μετά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό, ή μετά από σημαντικές αυξομειώσεις βάρους, είδαν τον άνω πόλο του στήθους τους να αδειάζει και έχασαν την επιθυμητή αναλογία άνω και κάτω πόλου (40-45% και 55-60% αντίστοιχα), επίσης πραγματοποιείται ως μέρος μίας αυξητικής μαστού ή μίας μειωτικής μαστού.  

  Στο Ιατρείο του Πλαστικού Χειρουργού

  Σε κάθε αισθητική χειρουργική επέμβαση, το χέρι, η προσέγγιση, η τέχνη, η γνώση και η αξιοπιστία του πλαστικού χειρουργού παίζουν τεράστιο ρόλο τόσο στην τελική έκβαση όσο και στην ασφάλεια του χειρουργείου.

  Η επιλογή πλαστικού χειρουργού πρέπει να γίνεται με γνώμονα τόσο τα αντικειμενικά κριτήρια του επιστήμονος, όπως οι σπουδές του, οι πιστοποιήσεις και οι επιτυχίες του, όσο και την αίσθηση που αποκομίζει κανείς από την επαφή μαζί του. Η σχέση που θα αναπτύξουμε με το γιατρό μας πρέπει να είναι μία σχέση εμπιστοσύνης, ειλικρίνειας και σεβασμού.

  Στο Πρώτο Ραντεβού με τον Πλαστικό Χειρουργό

  Στην πρώτη επίσκεψη στο ιατρείου του πλαστικού χειρουργού θα πρέπει να συζητήσουμε τους λόγους που μας φέρνουν εκεί, να εκθέσουμε τα προβλήματα για τα οποία ζητούμε τη βοήθειά του και να τον αφήσουμε να μας εξηγήσει αναλυτικά τι ενδείκνυται για τη δική μας συγκεκριμένη περίπτωση.

  Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται και από τον πλαστικό χειρουργό του. Στο ραντεβού αυτό ο γιατρός θα λάβει το πλήρες ιστορικό μας και θα μας εξηγήσει αναλυτικά τη διαδικασία, τις λεπτομέρειες, τις πιθανές επιπλοκές, την μετεγχειρητική πορεία και το αποτέλεσμα που μπορούμε να περιμένουμε από την επέμβαση πλαστικής χειρουργικής που επιθυμούμε.

  Επίσης, θα μας δείξει περιστατικά ανάλογα με τα δικά μας, και το αποτέλεσμά τους τόσο άμεσα μετεγχειρητικά όσο και μακροπρόθεσμα.

  Ερωτήσεις που Πρέπει να Κάνω στον Εαυτό μου

  Είναι η επέμβαση πλαστικής χειρουργικής αυτό που πραγματικά θέλω;
  Οι παρακάτω ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις αν είσαι πραγματικά έτοιμος/η για μία επέμβαση πλαστικής χειρουργικής.

  -Είμαι σωματικά υγιής, τρώω σωστά και δεν καπνίζω;
  -Είμαι έτοιμος/η να κάνω τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής μου, όπως η διακοπή του καπνίσματος, για να προβώ στη χειρουργική μου επέμβαση;
  -Έχω ρεαλιστικές προσδοκίες για τα αποτελέσματα της επέμβασης;
  -Θέλω να κάνω την επέμβαση για τον εαυτό μου ή για ευχαριστήσω κάποιον άλλον;
  -Έχω δαπανήσει τον απαραίτητο χρόνο για να μάθω λεπτομέρειες για την πλαστική χειρουργική και για να εξετάσω τα προσόντα και τις δεξιότητες των πλαστικών χειρουργών;
  -Έχω ενημερώσει τον πλαστικό χειρουργό μου για την πλήρη ιατρική μου κατάσταση, τις πιθανές μου αλλεργίες σε φάρμακα και τις ιατρικές θεραπείες που έχω κάνει (συμπεριλαμβανομένων των fillers, των θεραπειών αναδιαμόρφωσης προσώπου και του Botox);
  -Είμαι έτοιμος/η να κάνω ό,τι χρειάζεται, ώστε να διασφαλίσω την επιτυχία της επέμβασής μου;
  -Γνωρίζω τα επακόλουθα της επέμβασης και το χρόνο αποθεραπείας;

  • Έχω έναν υπεύθυνο ενήλικα να με φροντίσει για τουλάχιστον 24 ώρες (ή όσο συνιστάται) μετά από την επέμβαση;
  • Έχουν απαντηθεί όλες οι ερωτήσεις μου και λυθεί όλες οι απορίες μου σε σχέση με την επέμβαση από τον πλαστικό χειρουργό μου;
  • Έχω διαβάσει, κατανοήσει και υπογράψει τα έγγραφα συγκατάθεσης για την επέμβασή μου;