fbpx

Buccal Fat Removal

Η αισθητική επέμβαση που λατρεύουν τα super models.

Home » SERVICES » FACE » BUCCAL FAT REMOVAL

Useful Info

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ : 2 ΩΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ : 1 ΕΩΣ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ : ΤΟΠΙΚΗ

ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΝΟΥ : ΓΕΝΙΚΗ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ


  Τι είναι το Buccal Fat Removal;

  Το Buccal Fat Removal είναι μία εξαιρετικά σύγχρονη επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής προσώπου, που αφορά ουσιαστικά στη σμίλευση του προσώπου με μία νέα καινοτόμο τεχνική και έχει λατρευτεί από τα top models στις ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως.

  Το Buccal Fat Removal είναι η μέθοδος με την οποία ο πλαστικός χειρουργός έρχεται να αφαιρέσει το «μαξιλαράκι» λίπους που όλοι έχουμε στα μαγουλά μας και με αυτόν τον τρόπο να λεπτύνει τις παρειές, να σχηματίσει έντονες γωνίες και να τονίσει τα ζυγωματικά.

  Η αλήθεια είναι πως η επέμβαση αυτή, που κερδίζει διαρκώς έδαφος και γνωρίζει τεράστια ζήτηση και στη χώρα μας, θίγει ένα ελαφρώς οξύμωρο σχήμα, καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε ένα στρογγυλό και αφράτο πρόσωπο είναι σημάδι νεότητας. Τα μωρά επί παραδείγματι δεν έχουν καθόλου γωνίες και όσο πιο νέοι είμαστε (θα το διαπιστώσεις κοιτώντας παλιές φωτογραφίες) τόσο πιο γεμάτο είναι το πρόσωπό μας, ενώ ένα από τα σημάδια της γήρανσης είναι η μείωση του λίπους στο πρόσωπο σε συνδυασμό με την πτώση των ιστών.

  Όμως είναι πάρα πολλοί εκείνοι οι άνθρωποι, ιδίως νέες γυναίκες, που θεωρούν πως το πρόσωπό τους είναι «παχουλό» και θα ήθελαν ένα πιο λεπτό και σμιλευμένο πρόσωπο με έντονες γωνίες και ζυγωματικά. Σε αυτήν ακριβώς την απαίτηση έρχεται να δώσει λύση αυτή η νέα υπερσύγχρονη τεχνική, που είναι ήπια επεμβατική, εξαιρετικά ασφαλής και χαρίζει ένα πρόσωπο ιδιαίτερα λεπτό και γοητευτικό, με τον γνωστό αντίκτυπο που έχουν οι γωνίες στην όψη και την επιβλητικότητα της εικόνας μας.

  Το εντυπωσιακό είναι πως μέχρι πρόσφατα οι επεμβάσεις που αφορούσαν στη διαμόρφωση του σχήματος του προσώπου (face contouring) και αποσκοπούσαν στο να τονιστούν τα ζυγωματικά και οι φυσικές γωνίες είχαν να κάνουν με την προσθήκη υλικών στο πρόσωπό, συνήθως είτε τη χρήση fillers, είτε με τη χρήση λίπους, είτε με τη χρήση ετερόλογων ενθεμάτων, ενώ η επέμβαση Buccal Fat Removal φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα καθώς λειτουργεί, όχι με την προσθήκη, αλλά με την αφαίρεση του λίπους από το πρόσωπό μας.

  Επεμβατική Τεχνική Buccal Fat Removal

  Το Buccal Fat Removal, όπως είπαμε, είναι μία επεμβατική διαδικασία που επιτυγχάνει πιο έντονα ζυγωματικά, όχι όμως με την προσθήκη υλικού, όπως γίνεται με την τοποθέτηση ενθέματος ή την έγχυση υαλουρονικού οξέος ή αυτόλογου λίπους, αλλά με την αφαίρεση λίπους εσωτερικά από τα μάγουλα.

  Δηλαδή σχηματίζει πιο έντονη γωνία στην περιοχή των ζυγωματικών, όχι τονίζοντας τα ίδια τα ζυγωματικά, αλλά κάνοντας τα μάγουλα να μοιάζουν μόνιμα «ρουφηγμένα», κάτι σαν το αποτέλεσμα που προσπαθούμε να επιτύχουμε με τη σωστή εφαρμογή του ρουζ (makeup face contouring).

  Γενικά ο όγκος στα μάγουλα αποτελεί σημάδι νεότητας, όμως η εικόνα των πιο τραβηγμένων προς τα έσω παρειών και των πιο έντονων ζυγωματικών δίνει ένα πιο μοιραίο και γοητευτικό πρόσωπο στο σύνολό του, ενώ επιτυγχάνει να μην φαίνονται φουσκωμένα τα μάγουλα και άρα πιο παχύ το πρόσωπο. Ουσιαστικά η τεχνική Buccal Fat Removal προσφέρει πιο λεπτά μάγουλα.

  Ποια η διαδικασία της τεχνικής Buccal Fat Removal;

  Ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί μία τομή στο εσωτερικό του στόματος και από εκεί αφαιρεί το μαξιλαράκι (pad) λίπους που φυσικά έχει κάθε άνθρωπος στα μάγουλα, το οποίο διαφέρει από άτομο σε άτομο. Η «δυσκολία» στην εν λόγω τεχνική και ο λόγος που επιτάσσει την επιλογή ενός εξειδικευμένου στην εφαρμογή της πλαστικού χειρουργού είναι το γεγονός πως επειδή το λίπος εκεί δεν έχει σαφή όρια, πρέπει ο χειρουργός να αφαιρέσει ακριβώς τη σωστή ποσότητα για να επιτύχει ένα τέλειο αποτέλεσμα, καθώς η όποια υπερδιόρθωση θα έχει άσχημη έκβαση για την εικόνα του προσώπου. Η επέμβαση γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία και μέθη και δεν απαιτεί παραμονή στην κλινική.

  Αποθεραπεία

  Κατά κανόνα δεν περιλαμβάνει μακρά και δύσκολη αποθεραπεία, ενώ δεν συνοδεύεται από πόνο αλλά μόνο ίσως από μία ήπια ενόχληση. Για τις πρώτες ημέρες θα πρέπει να καταναλώνει κανείς μόνο υγρά και ιδιαίτερα μαλακές τροφές, να αποφεύγεται κάθε πίεση και τραυματισμός στην περιοχή, να μην πειράζει με τη γλώσσα του τα ράμματα που βρίσκονται μέσα στο στόμα και να μην κάνει πολύ έντονες και δυνατές κινήσεις.

  Υπάρχουν πιθανές επιπλοκές από το Buccal Fat Removal;

  Οι πιθανές επιπλοκές είναι αυτές που ισχύουν σε κάθε χειρουργείο της αισθητικής ιατρικής, όπως η φλεγμονή, οι ασσυμετρίες, η συλλογή υγρού (seroma), η υπαισθησία, η νέκρωση, η θρόμβωση, το οίδημα, ο πόνος, όμως η επιλογή του εξειδικευμένου και έμπειρου στην εφαρμογή της τεχνικής πλαστικού χειρουργού μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες επιπλοκών, όπως επίσης και ο σωστός σχεδιασμός και η προληπτική αγωγή.

  Ποιοι οι ιδανικοί υποψήφιοι Buccal Fat Removal;

  Κάθε υγιής ενήλικας είναι υποψήφιος για την εν λόγω τεχνική, εφόσον θεωρεί πως το πρόσωπό του είναι πολύ στρογγυλό και φαίνεται παχύ και θα επιθυμούσε πιο αδρές γραμμές, πιο τονισμένα ζυγωματικά και βασικά πιο λεπτά μάγουλα. Γενικά η επέμβαση έχει μεγαλύτερη ζήτηση στις γυναίκες, παρόλα αυτά δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και σε άνδρες που θα ήθελαν πιο λεπτές παρειές.

  Οι άνθρωποι με πολύ λεπτό πρόσωπο και έλλειψη όγκου στα μάγουλα δεν συστήνεται να προχωρήσουν στην επέμβαση, καθώς το αποτέλεσμα θα είναι ένα πρόσωπο αποστεωμένο και γερασμένο πριν της ώρας του.

  Στο Ιατρείο του Πλαστικού Χειρουργού

  Σε κάθε αισθητική χειρουργική επέμβαση, το χέρι, η προσέγγιση, η τέχνη, η γνώση και η αξιοπιστία του πλαστικού χειρουργού παίζουν τεράστιο ρόλο τόσο στην τελική έκβαση όσο και στην ασφάλεια του χειρουργείου.

  Η επιλογή πλαστικού χειρουργού πρέπει να γίνεται με γνώμονα τόσο τα αντικειμενικά κριτήρια του επιστήμονος, όπως οι σπουδές του, οι πιστοποιήσεις και οι επιτυχίες του, όσο και την αίσθηση που αποκομίζει κανείς από την επαφή μαζί του. Η σχέση που θα αναπτύξουμε με το γιατρό μας πρέπει να είναι μία σχέση εμπιστοσύνης, ειλικρίνειας και σεβασμού.

  Στο Πρώτο Ραντεβού με τον Πλαστικό Χειρουργό

  Στην πρώτη επίσκεψη στο ιατρείου του πλαστικού χειρουργού θα πρέπει να συζητήσουμε τους λόγους που μας φέρνουν εκεί, να εκθέσουμε τα προβλήματα για τα οποία ζητούμε τη βοήθειά του και να τον αφήσουμε να μας εξηγήσει αναλυτικά τι ενδείκνυται για τη δική μας συγκεκριμένη περίπτωση. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται και από τον πλαστικό χειρουργό του.

  Στο ραντεβού αυτό ο γιατρός θα λάβει το πλήρες ιστορικό μας και θα μας εξηγήσει αναλυτικά τη διαδικασία, τις λεπτομέρειες, τις πιθανές επιπλοκές, την μετεγχειρητική πορεία και το αποτέλεσμα που μπορούμε να περιμένουμε από την επέμβαση πλαστικής χειρουργικής που επιθυμούμε. Επίσης, θα μας δείξει περιστατικά ανάλογα με τα δικά μας, και το αποτέλεσμά τους τόσο άμεσα μετεγχειρητικά όσο και μακροπρόθεσμα.

  Ερωτήσεις που Πρέπει να Κάνω στον Εαυτό μου

  Είναι η επέμβαση πλαστικής χειρουργικής αυτό που πραγματικά θέλω;
  Οι παρακάτω ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις αν είσαι πραγματικά έτοιμος/η για μία επέμβαση πλαστικής χειρουργικής.

  -Είμαι σωματικά υγιής, τρώω σωστά και δεν καπνίζω;
  -Είμαι έτοιμος/η να κάνω τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής μου, όπως η διακοπή του καπνίσματος, για να προβώ στη χειρουργική μου επέμβαση;
  -Έχω ρεαλιστικές προσδοκίες για τα αποτελέσματα της επέμβασης;
  -Θέλω να κάνω την επέμβαση για τον εαυτό μου ή για ευχαριστήσω κάποιον άλλον;
  -Έχω δαπανήσει τον απαραίτητο χρόνο για να μάθω λεπτομέρειες για την πλαστική χειρουργική και για να εξετάσω τα προσόντα και τις δεξιότητες των πλαστικών χειρουργών;
  -Έχω ενημερώσει τον πλαστικό χειρουργό μου για την πλήρη ιατρική μου κατάσταση, τις πιθανές μου αλλεργίες σε φάρμακα και τις ιατρικές θεραπείες που έχω κάνει (συμπεριλαμβανομένων των fillers, των θεραπειών αναδιαμόρφωσης προσώπου και του Botox);
  -Είμαι έτοιμος/η να κάνω ό,τι χρειάζεται, ώστε να διασφαλίσω την επιτυχία της επέμβασής μου;
  -Γνωρίζω τα επακόλουθα της επέμβασης και το χρόνο αποθεραπείας;

  • Έχω έναν υπεύθυνο ενήλικα να με φροντίσει για τουλάχιστον 24 ώρες (ή όσο συνιστάται) μετά από την επέμβαση;
  • Έχουν απαντηθεί όλες οι ερωτήσεις μου και λυθεί όλες οι απορίες μου σε σχέση με την επέμβαση από τον πλαστικό χειρουργό μου;
  • Έχω διαβάσει, κατανοήσει και υπογράψει τα έγγραφα συγκατάθεσης για την επέμβασή μου;