fbpx

Γενειοπλαστική/Πωγωνοπλαστική

Η επέμβαση που βελτιώνει σημαντικά το προφίλ ανδρών και γυναικών.

Home » SERVICES » FACE » ΓΕΝΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ / ΠΩΓΩΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Useful Info

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ : 2 ΩΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ : 1 ΕΩΣ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ : ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΝΟΥ : ΧΑΜΗΛΟ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ


  Τι είναι η Γενειοπλαστική – Πωγωνοπλαστική;

  Η Γενειοπλαστική, γνωστή και ως Πωγωνοπλαστικη, είναι η επέμβαση εκείνη που στοχεύει στη δημιουργία ενός προσώπου με αρμονικές αναλογίες. Μαζί με την επέμβαση της Ρινοπλαστικής, όταν απαιτείται, αποτελούν τη λεγόμενη Προφιλοπλαστική.

  Γενικά η Γενειοπλαστική, που στις περισσότερες των περιπτώσεων πραγματοποιείται σήμερα με την τοποθέτηση ενθεμάτων, αλλά και με άλλες τεχνικές που θα δούμε αναλυτικά πιο κάτω, είναι μία από τις σημαντικότερες επεμβάσεις της διαμόρφωσης των σωστών αναλογιών του προσώπου, καθώς ένα υπερτροφικό ή υποπλαστικό πηγούνι μπορεί να ευθύνεται για μία ασύμμετρη και όχι θελκτική εικόνα συνολικά, χωρίς το άτομο να μπορεί να κάνει πρακτικά κάτι για αυτό, ούτε με μη επεμβατικές μεθόδους ούτε με τη βοήθεια του μακιγιάζ.

  Οι επιπτώσεις ενός μη αναλογικού πηγουνιού φαίνονται κυρίως στο προφίλ, χωρίς να σημαίνει αυτό πως δεν είναι επίσης εμφανείς στο ανφάς. Ένα υποπλαστικό πηγούνι κάνει τη μύτη να μοιάζει μεγαλύτερη και το πρόσωπο να μοιάζει σε πτώση, ενώ αντίθετα ένα μεγάλο πηγούνι κάνει το πρόσωπο να μοιάζει με μισοφέγγαρο και αγριεύει την όψη. Σήμερα οι πιο σύγχρονες τεχνικές της πλαστικής χειρουργικής, καθώς και τα ενθέματα τελευταίας γενιάς, κάνουν την όλη διαδικασία μίας Γενειοπλαστικής εξαιρετικά ασφαλή, χωρίς πολύ δύσκολη αποθεραπεία και με απόλυτα προβλέψιμα αποτελέσματα.

  Δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε πόσο σημαντική είναι η επιλογή ενός εξειδικευμένου στις απαιτητικές αυτές τεχνικές πλαστικού χειρουργού, που διαθέτει βαθιά γνώση των αναλογιών του προσώπου, καθώς και την κατάλληλη ψηφιακή τεχνολογία που θα βοηθήσει τον άνδρα ή τη γυναίκα να δουν το αποτέλεσμα στην οθόνη του υπολογιστή, πριν καν δουν το νυστέρι στο χειρουργείο, ώστε να πάρουν τη σωστή απόφαση και να καταλήξουν σε αυτό που ταιριάζει στο δικό τους πρόσωπο.

  Ποιες οι σύγχρονες τεχνικές Γενειοπλαστικής;

  Η σύγχρονη Γενειπλαστική μπορεί να αφορά στην αυξητική Γενειοπλαστική και στη μειωτική Γενειοπλαστική. Η πρώτη, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, αυξάνει το μέγεθος του πηγουνιού και περιλαμβάνει δύο βασικές τεχνικές, και η δεύτερη μειώνει το μέγεθος του πηγουνιού.

  Πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στις συγκεκριμένες επεμβάσεις παίζει η σύγκλειση των δοντιών, η οποία θα πρέπει να συνυπολογιστεί και σε μερικές περιπτώσεις να διορθωθεί με τη συνδρομή της γναθοχειρουργικής για ένα συνολικά άρτιο και αρμονικό αποτέλεσμα για όλο τελικά το πρόσωπο, αφού το σχήμα και η προβολή του πηγουνιού παίζουν τεράστιο ρόλο στη συνολική εικόνα μας.

  Τι είναι η αυξητική γενειοπλαστική;

  Όπως είπαμε και παραπάνω, υπάρχουν δύο κύριες χειρουργικές τεχνικές όταν το ζητούμενο είναι η αύξηση και η καλύτερη προβολή ενός υποπλαστικού πηγουνιού. Η μία τεχνική είναι γνωστή και ως «συρταρωτή» και αφορά σε οστεοτομή και οστεομετάθεση της κάτω γνάθου με τη μορφή πραγματικά ενός συρταριού.

  Δηλαδή ο πλαστικός χειρουργός κόβει ένα σφηνοειδές τμήμα από το οστό της κάτω γνάθου, το οποίο θα αντιστοιχεί στην έξω γωνία του νέου πηγουνιού, και το καθηλώνει κάποια εκατοστά, ανάλογα με τις ανάγκες του συγκεκριμένου προσώπου, πιο μπροστά, ώστε το σαγόνι να βγει πλέον συρταρωτά προς τα έξω.

  Φυσικά δεν εννοούμε πως το σαγόνι «ανοίγει και κλείνει» σαν συρτάρι, αλλά πως η λογική είναι αυτή ενός ανοικτού πλέον «συρταριού» που διορθώνει οριστικά το πρόβλημα ενός υποπλαστικού πηγουνιού και χαρίζει καλύτερη αναλογία στο προφίλ.

  Πως γίνεται η Αυξητική Γενειοπλαστική Με Τοποθέτηση Ενθέματος;

  Η δεύτερη τεχνική αφορά στην τοποθέτηση ενθέματος, κυρίως ενθέματος συμπαγούς σιλικόνης κορυφαίας ποιότητας, αν και κάποιες φορές μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αυτόλογο μόσχευμα.

  Γενικά πάντως η λύση του ενθέματος είναι η καλύτερη και αυτή με το πιο προβλέψιμο αποτέλεσμα, καθώς σήμερα οι παγκοσμίως πιστοποιημένες εταιρείες ενθεμάτων έχουν στη διάθεσή τους μία τεράστια ποικιλία σε σχήματά και μεγέθη και είναι σε θέση να καλύψουν κάθε πιθανή ανάγκη και απαίτηση.

  Η επιλογή του κατάλληλου ενθέματος γίνεται με προσεκτικό σχεδιασμό και με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας και των ειδικών δειγμάτων πριν την επέμβαση, ώστε το άτομο να μπορεί να γνωρίζει από πριν το αποτέλεσμα και -πάντα μαζί με το γιατρό- να καταλήξει στο κατάλληλο μέγεθος και σχήμα για την καλύτερη και πιο αρμονική εικόνα του δικού του προσώπου.

  Τι είναι η Μειωτική γενειοπλαστική;

  Στην περίπτωση τώρα που το πηγούνι είναι πιο μεγάλο και με πιο έντονη προβολή από ότι θα χρειαζόταν να είναι για ένα αρμονικό προφίλ και ένα ισορροπημένο πρόσωπο, τότε μιλάμε για την επέμβαση της μειωτικής. Εδώ πλέον απαιτείται οστεκτομή, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί και οστεοσύνθεση, ώστε το πηγούνι να πάρει το μέγεθος και το σχήμα εκείνο που είναι επιθυμητό.

  Υπάρχει η δυνατότητα της εσωτερικής και ενδοστοματικής τομής σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά συχνά απαιτείται προσπέλαση από έξω με μία εξωτερική τομή στο κάτω μέρος του πηγουνιού, η οποία πραγματοποιείται με πλαστική ενδοδερμική ραφή με απορροφήσιμα ράμματα.

  Η ουλή είναι αμελητέα και σβήνει εντελώς με τον καιρό. Καμία από τις επεμβάσεις Γενειοπλαστικής δεν απαιτούν διανυκτέρευση στην κλινική, εάν δεν συντρέχουν ειδικοί λόγοι, ενώ η ανάρρωση δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη και η μετεγχειρητική πορεία δεν χαρακτηρίζεται ως επίπονη.

  Υπάρχουν πιθανές επιπλοκές από την Γενειοπλαστική;

  Βιβλιογραφικά στις πιθανές επιπλοκές της Γενειοπλαστικής περιλαμβάνονται η αιμορραγία, η φλεβική θρόμβωση, οι καρδιακές και πνευμονολογικές επιπλοκές, η κάκωση των νεύρων, το οίδημα και ο πόνος, καθώς και η απόρριψη του ενθέματος από τον οργανισμό.

  Σε όλες τις περιπτώσεις η επιλογή ενός έμπειρου και εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού, που θα πάρει όλες τις κατάλληλες προφυλάξεις και θα σχεδιάσει και θα εκτελέσει την επέμβαση στην κάθε της λεπτομέρεια με τη δέουσα προσοχή και προσήλωση μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες επιπλοκών.

  Η επιλογή ενθεμάτων τελευταίας τεχνολογίας και κορυφαίας ποιότητας, καθώς και η σωστή τοποθέτησή τους αυξάνουν σε τεράστιο βαθμό τα ποσοστά ασφαλείας της επέμβασης και βελτιστοποιούν το τελικό αποτέλεσμα.

  Ποιοι είναι ιδανικοί υποψήφιοι Γενειοπλαστικής;

  Όπως ισχύει και για τις περισσότερες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής, η Γενειοπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κάθε υγιή και ενήλικα άνδρα ή γυναίκα, που θα ήθελε μία δραστική αλλαγή στην εικόνα του προφίλ του. Αφορά σε ανθρώπους που έχουν πολύ μεγάλο πηγούνι με έντονη προβολή ή σε ανθρώπους με υποπλαστικό και ουσιαστικά ανύπαρκτο πηγούνι, που επιθυμούν μία πιο αρμονική εικόνα στο πρόσωπό τους και πιο σωστές αναλογίες στην εικόνα τους, τόσο στο προφίλ όσο και στον ανφάς τους. Η επέμβαση επίσης συχνά αφορά σε άνδρες με αδύναμο πηγούνι που επιθυμούν ένα πιο στιβαρό και θεληματικό πηγούνι και πιο αδρές γραμμές για λόγους γοητείας και επιβλητικότητας.

  Στο Ιατρείο του Πλαστικού Χειρουργού

  Σε κάθε αισθητική χειρουργική επέμβαση, το χέρι, η προσέγγιση, η τέχνη, η γνώση και η αξιοπιστία του πλαστικού χειρουργού παίζουν τεράστιο ρόλο τόσο στην τελική έκβαση όσο και στην ασφάλεια του χειρουργείου. Η επιλογή πλαστικού χειρουργού πρέπει να γίνεται με γνώμονα τόσο τα αντικειμενικά κριτήρια του επιστήμονος, όπως οι σπουδές του, οι πιστοποιήσεις και οι επιτυχίες του, όσο και την αίσθηση που αποκομίζει κανείς από την επαφή μαζί του. Η σχέση που θα αναπτύξουμε με το γιατρό μας πρέπει να είναι μία σχέση εμπιστοσύνης, ειλικρίνειας και σεβασμού.

  Στο Πρώτο Ραντεβού με τον Πλαστικό Χειρουργό

  Στην πρώτη επίσκεψη στο ιατρείου του πλαστικού χειρουργού θα πρέπει να συζητήσουμε τους λόγους που μας φέρνουν εκεί, να εκθέσουμε τα προβλήματα για τα οποία ζητούμε τη βοήθειά του και να τον αφήσουμε να μας εξηγήσει αναλυτικά τι ενδείκνυται για τη δική μας συγκεκριμένη περίπτωση. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται και από τον πλαστικό χειρουργό του.

  Στο ραντεβού αυτό ο γιατρός θα λάβει το πλήρες ιστορικό μας και θα μας εξηγήσει αναλυτικά τη διαδικασία, τις λεπτομέρειες, τις πιθανές επιπλοκές, την μετεγχειρητική πορεία και το αποτέλεσμα που μπορούμε να περιμένουμε από την επέμβαση πλαστικής χειρουργικής που επιθυμούμε. Επίσης, θα μας δείξει περιστατικά ανάλογα με τα δικά μας, και το αποτέλεσμά τους τόσο άμεσα μετεγχειρητικά όσο και μακροπρόθεσμα.

  Ερωτήσεις που Πρέπει να Κάνω στον Εαυτό μου

  Είναι η επέμβαση πλαστικής χειρουργικής αυτό που πραγματικά θέλω;
  Οι παρακάτω ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις αν είσαι πραγματικά έτοιμος/η για μία επέμβαση πλαστικής χειρουργικής.

  -Είμαι σωματικά υγιής, τρώω σωστά και δεν καπνίζω;
  -Είμαι έτοιμος/η να κάνω τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής μου, όπως η διακοπή του καπνίσματος, για να προβώ στη χειρουργική μου επέμβαση;
  -Έχω ρεαλιστικές προσδοκίες για τα αποτελέσματα της επέμβασης;
  -Θέλω να κάνω την επέμβαση για τον εαυτό μου ή για ευχαριστήσω κάποιον άλλον;
  -Έχω δαπανήσει τον απαραίτητο χρόνο για να μάθω λεπτομέρειες για την πλαστική χειρουργική και για να εξετάσω τα προσόντα και τις δεξιότητες των πλαστικών χειρουργών;
  -Έχω ενημερώσει τον πλαστικό χειρουργό μου για την πλήρη ιατρική μου κατάσταση, τις πιθανές μου αλλεργίες σε φάρμακα και τις ιατρικές θεραπείες που έχω κάνει (συμπεριλαμβανομένων των fillers, των θεραπειών αναδιαμόρφωσης προσώπου και του Botox);
  -Είμαι έτοιμος/η να κάνω ό,τι χρειάζεται, ώστε να διασφαλίσω την επιτυχία της επέμβασής μου;
  -Γνωρίζω τα επακόλουθα της επέμβασης και το χρόνο αποθεραπείας;

  • Έχω έναν υπεύθυνο ενήλικα να με φροντίσει για τουλάχιστον 24 ώρες (ή όσο συνιστάται) μετά από την επέμβαση;
  • Έχουν απαντηθεί όλες οι ερωτήσεις μου και λυθεί όλες οι απορίες μου σε σχέση με την επέμβαση από τον πλαστικό χειρουργό μου;
  • Έχω διαβάσει, κατανοήσει και υπογράψει τα έγγραφα συγκατάθεσης για την επέμβασή μου;