Signature
Treatments

Nano Lift

Το ελάχιστα επεμβατικό facelift είναι εδώ.

Useful Info

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ : 2 ΩΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ : 1 ΕΩΣ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ : ΤΟΠΙΚΗ

ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΝΟΥ : ΧΑΜΗΛΟ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΚΛΙΝΙΚΗ : ΡΕΑ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ


  Τι είναι η μέθοδος Nano Lift;

  Η πρωτοποριακή μέθοδος Nano Lift αποτελεί την πιο σύγχρονη αλλά και «light» τεχνική facelift σήμερα, καθώς μιλάμε για μία ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που στοχεύει στην ανόρθωση και την αντιμετώπιση των σημαδιών του χρόνου στο πρόσωπο, αλλά με πιο ήπια χειρουργική προσέγγιση. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα Minimal Invasive Lift που χαρίζει ξανά στο πρόσωπο νεανική όψη και σφρίγος, αλλά με τρόπο τόσο φυσικό που κανείς δεν θα μπορεί να υποθέσει πως το αποτέλεσμα αυτό είναι προϊόν χειρουργείου.

  Το Nano Lift ήρθε να συνδυάσει τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που χαρίζει το νυστέρι με την ασφάλεια και τη φυσικότητα των ελαχίστως επεμβατικών τεχνικών, που άλλωστε αποτελούν και την ισχυρότερη τάση στην παγκόσμια σκηνή της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής.

  Η τεχνική έρχεται ως απάντηση στην απαίτηση για νεανική όψη των ανθρώπων εκείνων που πλέον δεν μπορούν να στηριχτούν στις μη επεμβατικές θεραπείες αποκλειστικά, καθώς από μία ηλικία και μετά δεν δίνουν το ίδιο πια αποτέλεσμα, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι ακόμη κατάλληλοι υποψήφιοι για ένα παραδοσιακό full facelift. Το Nano Lift μπορεί να «κόψει» έως και 10 χρόνια από την εικόνα του προσώπου, χωρίς την ταλαιπωρία και τη μακρά αποθεραπεία ενός πλήρους και εκτενούς χειρουργείου.

  Επεμβατική Τεχνική Nano Lift

  Είναι γεγονός πως παραδοσιακά, όταν μιλάμε για αντιστροφή των συνεπειών του χρόνου στο πρόσωπο, μιλάμε για facelift, καθώς είναι γνωστό πως, ειδικά από ένα σημείο και μετά, το νυστέρι είναι το μόνο που μπορεί όντως να δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

  Όμως το facelift δεν προκρίνεται για όλες τις περιπτώσεις, καθώς υπάρχει ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων μετά τα 40, που, ενώ επιθυμούν μία δραστική ανανέωση στην εικόνα του προσώπου τους, δεν παρουσιάζουν το βαθμό πτώσης και τις υπόλοιπες ενδείξεις που θα τους καταστήσουν κατάλληλους υποψηφίους για την επέμβαση αυτή.

  Αυτό ακριβώς το κενό έρχεται να καλύψει το επαναστατικό Nano Lift, που πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα, χωρίς το βαθμό παρεμβατικότητας και τη μακρά ανάγκη για αποθεραπεία ενός full facelift.

  Ποια η χειρουργική διαδικασία του Nano Lift;

  Η χειρουργική διαδικασία είναι σαφώς πιο ήπια και ο χειρουργός στοχεύει στην αντιμετώπιση των σημαδιών του χρόνου στο μέσο και κάτω τριτημόριο του προσώπου, δηλαδή την πτώση και τη χαλάρωση στις παρειές, τα ζυγωματικά, το περίγραμμα (οβάλ) του προσώπου και το λαιμό. Οι τομές περιορίζονται μπροστά και πίσω από το αυτί και η συρραφή τους γίνεται μέσα στο τριχωτό της κεφαλής, όπου και παραμένουν καλά κρυμμένες για πάντα.

  Χρησιμοποιείται μία επαναστατική τεχνική ελάχιστης προσπέλασης που αντιστρέφει την εγκατεστημένη πλέον χαλάρωση του δέρματος, βελτιώνει τις ρυτίδες, ανορθώνει το οβάλ του προσώπου και την εικόνα του λαιμού, ενώ σε περίπτωση που απαιτείται ο χειρουργός μπορεί να αφαιρέσει και την όποια περίσσεια δέρματος.

  Ποια τα αποτελέσματα του Nano Lift;

  Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά φυσικό με το πρόσωπο να παρουσιάζει ξανά το νεανικό του σφρίγος, αλλά χωρίς να απαιτείται η μακρά αποθεραπεία του παραδοσιακού χειρουργείου.

  Τοπική αναισθησία

  Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας επέμβασης μπορεί να γίνει και brow lift, οπότε ουσιαστικά να επέλθει ανανέωση σε ολόκληρο το πρόσωπο.

  Επιστροφή στην καθημερινότητα

  Η επιστροφή στο σπίτι είναι άμεση και η επιστροφή στην εργασία απαιτεί περίπου μία εβδομάδα. Πρέπει απαραιτήτως να κρατήσουμε κατά νου πως το Nano Lift αποτελεί μία ελάχιστα επεμβατική διαδικασία με αυξημένα ποσοστά ασφαλείας, παραμένει όμως πάντα μία χειρουργική πράξη με τομές και νυστέρι, το οποίο σημαίνει πως δεν πρέπει να συγχέεται με τις τεχνικές «lifting χωρίς νυστέρι».

  Υπάρχουν πιθανές επιπλοκές με την μέθοδο Nano Lift;

  Κάθε χειρουργείο πάντα, έστω και βιβλιογραφικά, συνοδεύεται από κάποιους πιθανούς κινδύνους και επιπλοκές. Η επιλογή ενός έμπειρου και εξειδικευμένου στη συγκεκριμένη τεχνική πλαστικού χειρουργού ελαχιστοποιεί την πιθανότητα εμφάνισής τους, ενώ ο προσεκτικός σχεδιασμός και η άρτια εκτέλεση της επέμβασης μεγιστοποιεί τα επίπεδα ασφαλείας.

  Είναι σημαντικό να πούμε πως, καθώς το Nano Lift πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, δεν περιλαμβάνει την πιθανότητα επιπλοκών που σχετίζονται με τη νάρκωση. Οι πιθανές επιπλοκές ενός Nano Lift είναι η αιμορραγία, η φλεβική θρόμβωση, η κάκωση των νεύρων, το οίδημα και ο πόνος.

  Η τεράστια προσοχή τόσο πριν όσο και μετά το χειρουργείο και η συμμόρφωση με τις μετεγχειρητικές οδηγίες του γιατρού, η προληπτική αγωγή και το close monitoring μετά την επέμβαση μειώνουν σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης κάποιας επιπλοκής, ενώ την αντιμετωπίζουν άμεσα εάν εμφανιστεί.

  Ποιοι είναι ιδανικοί υποψήφιοι Nano Lift;

  Το Nano Lift, όπως και οι περισσότερες επεμβάσεις της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής, απευθύνεται σε ενήλικες και υγιείς γυναίκες, αλλά και άνδρες, που επιθυμούν άμεσα μία πιο φρέσκια και νεανική εικόνα στο πρόσωπό τους, αλλά δεν είναι πλέον ικανοποιημένοι από τις μη επεμβατικές θεραπείες και δεν είναι ακόμη υποψήφιοι για ένα κλασσικό facelift.

  Οι άνθρωποι αυτοί είναι συνήθως μετά τα 40 και είναι οι ίδιοι που είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για βλεφαροπλαστική. Το Nano Lift μπορεί να γίνει συνδυαστικά και με άλλες επεμβάσεις προσώπου, ή να ενισχυθεί με τη βοήθεια ενέσιμων θεραπειών και fillers για ένα πλήρες αποτέλεσμα σε όλο το πρόσωπο, που φαίνεται άμεσα πολύ νεότερο και συνεχίζει να είναι έτσι για πολλά χρόνια μετά.

  Στο Ιατρείο του Πλαστικού Χειρουργού

  Σε κάθε αισθητική χειρουργική επέμβαση, το χέρι, η προσέγγιση, η τέχνη, η γνώση και η αξιοπιστία του πλαστικού χειρουργού παίζουν τεράστιο ρόλο τόσο στην τελική έκβαση όσο και στην ασφάλεια του χειρουργείου.

  Η επιλογή πλαστικού χειρουργού πρέπει να γίνεται με γνώμονα τόσο τα αντικειμενικά κριτήρια του επιστήμονος, όπως οι σπουδές του, οι πιστοποιήσεις και οι επιτυχίες του, όσο και την αίσθηση που αποκομίζει κανείς από την επαφή μαζί του. Η σχέση που θα αναπτύξουμε με το γιατρό μας πρέπει να είναι μία σχέση εμπιστοσύνης, ειλικρίνειας και σεβασμού.

  Στο Πρώτο Ραντεβού με τον Πλαστικό Χειρουργό

  Στην πρώτη επίσκεψη στο ιατρείου του πλαστικού χειρουργού θα πρέπει να συζητήσουμε τους λόγους που μας φέρνουν εκεί, να εκθέσουμε τα προβλήματα για τα οποία ζητούμε τη βοήθειά του και να τον αφήσουμε να μας εξηγήσει αναλυτικά τι ενδείκνυται για τη δική μας συγκεκριμένη περίπτωση. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται και από τον πλαστικό χειρουργό του.

  Στο ραντεβού αυτό ο γιατρός θα λάβει το πλήρες ιστορικό μας και θα μας εξηγήσει αναλυτικά τη διαδικασία, τις λεπτομέρειες, τις πιθανές επιπλοκές, την μετεγχειρητική πορεία και το αποτέλεσμα που μπορούμε να περιμένουμε από την επέμβαση πλαστικής χειρουργικής που επιθυμούμε. Επίσης, θα μας δείξει περιστατικά ανάλογα με τα δικά μας, και το αποτέλεσμά τους τόσο άμεσα μετεγχειρητικά όσο και μακροπρόθεσμα.

  Ερωτήσεις που Πρέπει να Κάνω στον Εαυτό μου

  Είναι η επέμβαση πλαστικής χειρουργικής αυτό που πραγματικά θέλω;
  Οι παρακάτω ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις αν είσαι πραγματικά έτοιμος/η για μία επέμβαση πλαστικής χειρουργικής.

  -Είμαι σωματικά υγιής, τρώω σωστά και δεν καπνίζω;
  -Είμαι έτοιμος/η να κάνω τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής μου, όπως η διακοπή του καπνίσματος, για να προβώ στη χειρουργική μου επέμβαση;
  -Έχω ρεαλιστικές προσδοκίες για τα αποτελέσματα της επέμβασης;
  -Θέλω να κάνω την επέμβαση για τον εαυτό μου ή για ευχαριστήσω κάποιον άλλον;
  -Έχω δαπανήσει τον απαραίτητο χρόνο για να μάθω λεπτομέρειες για την πλαστική χειρουργική και για να εξετάσω τα προσόντα και τις δεξιότητες των πλαστικών χειρουργών;
  -Έχω ενημερώσει τον πλαστικό χειρουργό μου για την πλήρη ιατρική μου κατάσταση, τις πιθανές μου αλλεργίες σε φάρμακα και τις ιατρικές θεραπείες που έχω κάνει (συμπεριλαμβανομένων των fillers, των θεραπειών αναδιαμόρφωσης προσώπου και του Botox);
  -Είμαι έτοιμος/η να κάνω ό,τι χρειάζεται, ώστε να διασφαλίσω την επιτυχία της επέμβασής μου;
  -Γνωρίζω τα επακόλουθα της επέμβασης και το χρόνο αποθεραπείας;

  • Έχω έναν υπεύθυνο ενήλικα να με φροντίσει για τουλάχιστον 24 ώρες (ή όσο συνιστάται) μετά από την επέμβαση;
  • Έχουν απαντηθεί όλες οι ερωτήσεις μου και λυθεί όλες οι απορίες μου σε σχέση με την επέμβαση από τον πλαστικό χειρουργό μου;
  • Έχω διαβάσει, κατανοήσει και υπογράψει τα έγγραφα συγκατάθεσης για την επέμβασή μου;