fbpx

Βλεφαροπλαστική

Η επέμβαση που γυρνά πίσω τους δείκτες του ρολογιού σε ολόκληρο το πρόσωπο.

Home » SERVICES » FACE » ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Useful Info

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ : 1 ΩΡΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ : 6 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ : ΤΟΠΙΚΗ

ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΝΟΥ : ΧΑΜΗΛΟ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ


  Σχετικά Άρθρα

  Νεανική Ματιά

  Τι είναι η βλεφαροπλαστική;

  Η βλεφαροπλαστική κρατά σταθερά τα σκήπτρα μεταξύ των επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής του προσώπου, ενώ είναι από τις ελάχιστες τεχνικές που γνωρίζει την ίδια σχεδόν προτίμηση μεταξύ ανδρών και γυναικών. Κανένα από τα παραπάνω γεγονότα, που επιβεβαιώνουν διαρκώς οι παγκόσμιες στατιστικές μελέτες, δεν είναι τυχαία.

  Χαλάρωση Βλεφάρων ( Σακούλες )

  Καταρχάς η επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και πολύ λεπτή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι σχεδόν πάντα η πρώτη που εμφανίζει τα σημάδια του χρόνου που περνά.

  Έτσι οι πρώτες περιοφθαλμικές ρυτίδες, η χαλάρωση των βλεφάρων, οι λεγόμενες «σακούλες» και η κουρασμένη και βαριά όψη των ματιών κάνουν αρκετά νωρίς την εμφάνισή τους στο πρόσωπο.

  Αυτό σε ορισμένους ανθρώπους μπορεί να συμβεί και σε πολύ νεαρή ηλικία και να έχει ως αποτέλεσμα η εικόνα τους να βαραίνει και να φαίνονται ακόμη και μεγαλύτεροι από τη βιολογική τους ηλικία.

  Βλεφαροπλαστική: Έχει φυσικά αποτελέσματα;

  Παράλληλα, η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής είναι κατά κοινή παραδοχή μία αρκετά «απλή» επέμβαση με πολύ φυσικά αποτελέσματα και αόρατες τομές, πάντα υπό την προϋπόθεση πως διενεργείται από τον εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, η οποία και αναστρέφει εύκολα τη βαριά και κουρασμένη εικόνα των ματιών, και κατά συνέπεια ανανεώνει συνολικά το πρόσωπο, ενώ χρειάζεται πολύ σύντομη αποθεραπεία.

  Τα δύο αυτά γεγονότα την κάνουν και μεταξύ των πρώτων αισθητικών επεμβάσεων που επιλέγει να κάνει κάποιος στο πρόσωπό του και εξαιρετικά δημοφιλή στους άνδρες, που δεν επιθυμούν ποτέ να φανεί πως υποβλήθηκαν σε αισθητική επέμβαση και δεν χρειάζεται να απουσιάσουν πολλές μέρες από την εργασία τους.

  Οι Σύγχρονες Τεχνικές

  Laser Cut Βλεφαροπλαστική

  Η πιο σύγχρονη εξέλιξη της βλεφαροπλαστικής σήμερα είναι η Laser Cut Βλεφαροπλαστική. Πρόκειται για μία τεχνική που εκμεταλλεύεται στο έπακρο την εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας και χρησιμοποιεί το ειδικό laser νυστέρι για να πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες τομές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μικρότερη αιμορραγία, καθώς το laser «κόβει» αλλά και «καίει» ταυτόχρονα, πράγμα που προκαλεί μία ελαφρά αιμόσταση αλλά και ελαφρά σύσφιξη των ιστών στην περιοχή εφαρμογής.

  Πέρα από το είδος του νυστεριού, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το laser, οι νέες τεχνικές πρεσβεύουν το απόλυτα προσωποποιημένο και φυσικό αποτέλεσμα. Υπάρχει η Άνω Βλεφαροπλαστική και η Κάτω Βλεφαροπλαστική, αν και συνήθως γίνεται συνδυασμός και των δύο για ένα πιο ολοκληρωμένο και φυσικό αποτέλεσμα.

  Άνω Βλεφαροπλαστική & Κάτω Βλεφαροπλαστική

  Η Άνω Βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται με τομή στη φυσική πτυχή του βλεφάρου, από όπου αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και λίπους, εφόσον συνυπάρχει, που ευθύνεται για τη βαριά και κουρασμένη εικόνα των ματιών.

  Η Κάτω Βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται με τομή είτε μέσα από το βλέφαρο, εάν χρειάζεται μόνο αφαίρεση ή ανακατανομή του τοπικά συσσωρευμένου λίπους που ευθύνεται για τις «σακούλες», είτε εξωτερικά ακριβώς στη γραμμή των βλεφαρίδων, εάν πρέπει συγχρόνως να αφαιρεθεί και περίσσεια δέρματος.

  Οι τομές στην ουσία είναι αόρατες, αφού κρύβονται από την ίδια τη φυσιολογία του ματιού, και εξαφανίζονται προοδευτικά, καθώς η περιοχή των ματιών χαρακτηρίζεται από καλή αιμάτωση και υψηλή δυνατότητα επούλωσης. Σε περιπτώσεις ανδρών με πολύ μεγάλη χαλάρωση και «σακούλες» που φτάνουν χαμηλά κάτω στις παρειές, η επέμβαση μπορεί να γίνει με ενδοστοματική τομή, δηλαδή μέσα από το στόμα, οπότε και μένει εκεί κρυμμένη για πάντα.

  Βλεφαροπλαστική & Προβλήματα Όρασης

  Η Βλεφαροπλαστική επίσης μπορεί να προσφέρει λύσεις σε προβλήματα όρασης, για τα οποία ευθύνεται η μεγάλη χαλάρωση του άνω βλεφάρου, κάτι που για κατασκευαστικούς λόγους μπορεί να ισχύει και σε εξαιρετικά νεαρά άτομα. Η επέμβαση πραγματοποιείται συνήθως με τοπική αναισθησία και η επιστροφή στο σπίτι είναι άμεση, ενώ η επάνοδος στην εργασία δεν απαιτεί πάνω από 3 περίπου ημέρες, ανάλογα βέβαια πάντα με τη φύση της εργασίας.

  Ερωτήσεις που Πρέπει να Κάνω στον Εαυτό μου

  Είναι η επέμβαση πλαστικής χειρουργικής αυτό που πραγματικά θέλω;
  Οι παρακάτω ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις αν είσαι πραγματικά έτοιμος/η για μία επέμβαση πλαστικής χειρουργικής.

  -Είμαι σωματικά υγιής, τρώω σωστά και δεν καπνίζω;
  -Είμαι έτοιμος/η να κάνω τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής μου, όπως η διακοπή του καπνίσματος, για να προβώ στη χειρουργική μου επέμβαση;
  -Έχω ρεαλιστικές προσδοκίες για τα αποτελέσματα της επέμβασης;
  -Θέλω να κάνω την επέμβαση για τον εαυτό μου ή για ευχαριστήσω κάποιον άλλον;
  -Έχω δαπανήσει τον απαραίτητο χρόνο για να μάθω λεπτομέρειες για την πλαστική χειρουργική και για να εξετάσω τα προσόντα και τις δεξιότητες των πλαστικών χειρουργών;
  -Έχω ενημερώσει τον πλαστικό χειρουργό μου για την πλήρη ιατρική μου κατάσταση, τις πιθανές μου αλλεργίες σε φάρμακα και τις ιατρικές θεραπείες που έχω κάνει (συμπεριλαμβανομένων των fillers, των θεραπειών αναδιαμόρφωσης προσώπου και του Botox);
  -Είμαι έτοιμος/η να κάνω ό,τι χρειάζεται, ώστε να διασφαλίσω την επιτυχία της επέμβασής μου;
  -Γνωρίζω τα επακόλουθα της επέμβασης και το χρόνο αποθεραπείας;

  • Έχω έναν υπεύθυνο ενήλικα να με φροντίσει για τουλάχιστον 24 ώρες (ή όσο συνιστάται) μετά από την επέμβαση;
  • Έχουν απαντηθεί όλες οι ερωτήσεις μου και λυθεί όλες οι απορίες μου σε σχέση με την επέμβαση από τον πλαστικό χειρουργό μου;
  • Έχω διαβάσει, κατανοήσει και υπογράψει τα έγγραφα συγκατάθεσης για την επέμβασή μου;