fbpx

Vaser lipo 4D – HD

Η πιο εξελιγμένη, ελαχίστως επεμβατική, τεχνική λιποαναρρόφησης και λιπογλυπτικής.

Home » SIGNATURE TREATMENTS » VASER LIPO 4D – HD

Useful Info

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ : 3 ΩΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ : 1 ΕΩΣ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ–ΈΝΑ ΜΗΝΑ ΦΟΡΙΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΟΡΣΕΣ

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ : ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΝΟΥ : ΜΕΤΡΙΟ ΠΡΟΣ ΧΑΜΗΛΟ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ


  Σχετικά Άθρα

  Q+A

  Bikini Body

  Τι είναι η λιποαναρρόφηση;

  Η λιποαναρρόφηση αποτελεί μία από τις παλαιότερες και πλέον δημοφιλείς τεχνικές της πλαστικής χειρουργικής, καθώς η απαλλαγή από το τοπικά συσσωρευμένο λίπος που ανθίσταται σθεναρά σε κάθε μορφής δίαιτα και άσκηση αποτελούσε πάντα μία βασική απαίτηση που καλούνταν να ικανοποιήσουν οι πλαστικοί χειρουργοί. Μέσα στα χρόνια έχουν αναπτυχθεί πολλές διαφορετικές τεχνικές λιποαναρρόφησης, καθώς πάντα το ζητούμενο ήταν το όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα με την όσο το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία για τον άνδρα ή τη γυναίκα που επιθυμούσε την επέμβαση.

  Με γνώμονα πρωτίστως την ασφάλεια των ανθρώπων, η χειρουργική επιστήμη πέρασε από την κλασσική λιποαναρρόφηση σε πολύ λιγότερο επεμβατικές διαδικασίες με πιο ήπιες αποθεραπείες, μέσα από νέες κάνουλες και υποβοηθούμενες τεχνικές, ενώ σιγά σιγά έκανε την εμφάνισή της και η λεγόμενη «λιπογλυπτική», η οποία, όχι απλώς απομακρύνει το ανεπιθύμητο λίπος, αλλά ταυτόχρονα σμιλεύει το σώμα και το κάνει συνολικά πιο αρμονικό, συχνά μαζί με τη βοήθεια της λιπομεταφοράς.

  Ποια τα πλεονεκτήματα του vaser lipo hd;

  Σήμερα η πλέον εξελιγμένη μέθοδος λιποαναρρόφησης και λιπογλυπτικής ακούει στο όνομα Vaser HD, μία πρωτοποριακή τεχνική που ουσιαστικά φέρνει το «αύριο» της επέμβασης αυτής στο «σήμερα». Βασικό χαρακτηριστικό και πλεονέκτημα του Vaser HD αποτελεί ο ελάχιστα επεμβατικός του χαρακτήρας, που πάντα στα χέρια του απολύτως εξειδικευμένου στη χρήση του πλαστικού χειρουργού κάνει τη διαδικασία πιο εύκολη, πιο άμεση, πιο ασφαλή, πιο αποτελεσματική και με μικρότερη ανάγκη για αποθεραπεία.

  Το Vaser HD είναι ο τρόπος να αποκτήσει κανείς το σώμα που ονειρεύεται, χωρίς κόπο και ταλαιπωρία. Ο Δρ. Χρήστος Μεγαπάνος αποτελεί έναν από τους πρώτους πλαστικούς χειρουργούς στη χώρα μας που εισήγαγε αυτήν την πρωτοποριακή τεχνική στη ζωή των ασθενών του και σήμερα είναι ο χειρουργός με ίσως τις περισσότερες επιτυχημένες περιπτώσεις και ευχαριστημένους ανθρώπους που είδαν το σώμα τους να αλλάζει και ενίσχυσαν την αυτοπεποίθησή τους χάρη στο Vaser HD.

  Ποια η καινοτόμος τεχνική Vaser HD;

  Το εξελιγμένο σύστημα Vaser HD ουσιαστικά προσφέρει τα αποτελέσματα της πιο σύγχρονης μορφής λιποαναρρόφησης και λιπογλυπτικής, αλλά με τον πιο ελάχιστα επεμβατικό τρόπο. Το «μυστικό» της επιτυχίας του βασίζεται σε δύο παράγοντες: τη χρήση των υπερήχων και τις εξαιρετικά λεπτές και εύκαμπτες μικρο-κάνουλες που διαθέτει.

  Φυσικά όλα αυτά προϋποθέτουν το χειρισμό του συστήματος από έναν απόλυτα εξειδικευμένο στη λεπτή και ευαίσθητη φύση του πλαστικό χειρουργό, που θα έχει σχεδιάσει λεπτομερώς την επέμβαση και θα έχει μελετήσει τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε σώματος που έχει μπροστά του. Ο πλαστικός χειρουργός λοιπόν εισάγει τις εξαιρετικά λεπτές μικρο-κάνουλες του συστήματος μέσα από 2 ελάχιστες τομές (των 2mm) στην υπό θεραπεία περιοχή και με την ενέργεια των υπερήχων ρευστοποιεί το τοπικά συσσωρευμένο λίπος.

  Έτσι το ρευστοποιημένο πλέον ανεπιθύμητο λίπος απομακρύνεται από το σώμα μέσα από τις λεπτές αυτές κάνουλες με τρόπο πολύ πιο ατραυματικό, κάτι που αυξάνει αυτόματα την ασφάλεια και μειώνει το χρόνο αποθεραπείας.

  Ποια τα αποτελέσματα λιποαναρρόφησης με vaser lipo hd;

  Παράλληλα, το Vaser HD προσφέρεται ιδανικά και για λιπογλυπτική, αφού οι λεπτές και εύκαμπτες μικρο-κάνουλες λειτουργούν ως εργαλεία γλυπτικής που δίνουν τη δυνατότητα στον πλαστικό χειρουργό να σμιλεύσει το σώμα και τους μύες στην περιοχή εφαρμογής, δημιουργώντας γραμμώσεις εκεί που πριν δεν υπήρχαν. Επίσης, λόγω της ενέργειας που εκλύεται κάτω από δέρμα κατά την εφαρμογή των υπερήχων, η οποία μετατρέπεται σε θερμότητα, παρατηρείται κινητοποίηση των ινοβλαστών για παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης, κάτι που συνεπάγεται ελαφρά σύσφιξη της επιδερμίδας. Αυτό δεν σημαίνει πως η τεχνική συστήνεται για σύσφιξη, όμως σημαίνει πως δεν έχουμε τη δυσάρεστη χαλάρωση του δέρματος, που συχνά παρατηρείται μετά την κλασσική λιποαναρρόφηση.

  Τέλος, το ανεπιθύμητο λίπος μπορεί να χρησιμοποιηθεί, με τη διαδικασία της λιπομεταφοράς, για να προσδώσει ο πλαστικός χειρουργός όγκο σε περιοχές που παρουσιάζουν έλλειψη, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ένα σώμα χωρίς τοπικό πάχος αλλά και με τις σωστές αναλογίες στα σωστά σημεία. Από όλα τα παραπάνω είναι σαφές πως το Vaser HD έχει μοναδικά πλεονεκτήματα, όμως απαιτεί απόλυτα εξατομικευμένο σχεδιασμό από τον έμπειρο στη χρήση του πλαστικό χειρουργό για μέγιστα αποτελέσματα με μίνιμουμ ταλαιπωρία και αποθεραπεία, αλλά και για μάξιμουμ ασφάλεια, που άλλωστε είναι το πιο σημαντικό σε κάθε περίπτωση.

  Υπάρχουν πιθανές επιπλοκές στο Vaser Lipo;

  Κάθε χειρουργείο πάντα, έστω και βιβλιογραφικά, συνοδεύεται από κάποιους πιθανούς κινδύνους και επιπλοκές. Η επιλογή ενός έμπειρου και εξειδικευμένου στη συγκεκριμένη τεχνική πλαστικού χειρουργού ελαχιστοποιεί την πιθανότητα εμφάνισής τους, ενώ ο προσεκτικός σχεδιασμός και η άρτια εκτέλεση της επέμβασης μεγιστοποιεί τα επίπεδα ασφαλείας.

  Το Vaser HD αποτελεί φυσικά μία ελάχιστα επεμβατική διαδικασία, όμως παραμένει ένα χειρουργείο, το οποίο ως πιθανές επιπλοκές μπορεί να παρουσιάσει αιμορραγία, φλεβική θρόμβωση, καρδιακές και πνευμονολογικές επιπλοκές, κάκωση των νεύρων, οίδημα και πόνο, λιπώδη εμβολή, τρώση του σπλάχνου, συλλογή υγρού (seroma), φλεγμονή, ασυμμετρία, εγκαύματα στο δέρμα.

  O Δρ. Μεγαπάνος είναι μεταξύ των πρώτων που εφάρμοσαν το Vaser HD στη χώρα μας και γνωρίζει καλά πως να προλαμβάνει και, σε περίπτωση που προκύψουν, να αντιμετωπίζει άμεσα τις όποιες πιθανές επιπλοκές, η πιθανότητα εμφάνισης των οποίων δεν είναι συχνή.

  Ποιοι είναι Ιδανικοί Υποψήφιοι Vaser HD;

  Το Vaser HD, όπως και οι περισσότερες επεμβάσεις της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής, απευθύνεται σε ενήλικες και υγιείς άνδρες και γυναίκες που επιθυμούν να απαλλαγούν από το τοπικά συσσωρευμένο λίπος που εντοπίζεται στο σώμα τους και ανθίσταται σε κάθε μορφής δίαιτα και άσκηση. Συχνά οι υποψήφιοι είναι καλλίγραμμα άτομα με ιδανικό βάρος, που όμως αναζητούν να παρουσιάζουν πιο σμιλευμένη σιλουέτα, ή άτομα που θα ήθελαν να μεταφέρουν λίπος από τη μία περιοχή στην άλλη, ώστε να έχουν πιο αρμονικές αναλογίες.

  Το Vaser HD, όπως και κάθε άλλη τεχνική λιποαναρρόφησης, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μέθοδο αδυνατίσματος ή απώλειας βάρους και δεν απευθύνεται σε άτομα υπέρβαρα ή παχύσαρκα, που θα πρέπει πρώτα να πλησιάσουν στο ιδανικό τους βάρος και μετά να αντιμετωπίσουν το τοπικά συσσωρευμένο λίπος.

  Στο Ιατρείο του Πλαστικού Χειρουργού

  Σε κάθε αισθητική χειρουργική επέμβαση, το χέρι, η προσέγγιση, η τέχνη, η γνώση και η αξιοπιστία του πλαστικού χειρουργού παίζουν τεράστιο ρόλο τόσο στην τελική έκβαση όσο και στην ασφάλεια του χειρουργείου. Η επιλογή πλαστικού χειρουργού πρέπει να γίνεται με γνώμονα τόσο τα αντικειμενικά κριτήρια του επιστήμονος, όπως οι σπουδές του, οι πιστοποιήσεις και οι επιτυχίες του, όσο και την αίσθηση που αποκομίζει κανείς από την επαφή μαζί του. Η σχέση που θα αναπτύξουμε με το γιατρό μας πρέπει να είναι μία σχέση εμπιστοσύνης, ειλικρίνειας και σεβασμού.

  Στο Πρώτο Ραντεβού με τον Πλαστικό Χειρουργό

  Στην πρώτη επίσκεψη στο ιατρείου του πλαστικού χειρουργού θα πρέπει να συζητήσουμε τους λόγους που μας φέρνουν εκεί, να εκθέσουμε τα προβλήματα για τα οποία ζητούμε τη βοήθειά του και να τον αφήσουμε να μας εξηγήσει αναλυτικά τι ενδείκνυται για τη δική μας συγκεκριμένη περίπτωση. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται και από τον πλαστικό χειρουργό του.

  Στο ραντεβού αυτό ο γιατρός θα λάβει το πλήρες ιστορικό μας και θα μας εξηγήσει αναλυτικά τη διαδικασία, τις λεπτομέρειες, τις πιθανές επιπλοκές, την μετεγχειρητική πορεία και το αποτέλεσμα που μπορούμε να περιμένουμε από την επέμβαση πλαστικής χειρουργικής που επιθυμούμε. Επίσης, θα μας δείξει περιστατικά ανάλογα με τα δικά μας, και το αποτέλεσμά τους τόσο άμεσα μετεγχειρητικά όσο και μακροπρόθεσμα.

  Ερωτήσεις που Πρέπει να Κάνω στον Εαυτό μου

  Είναι η επέμβαση πλαστικής χειρουργικής αυτό που πραγματικά θέλω;
  Οι παρακάτω ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις αν είσαι πραγματικά έτοιμος/η για μία επέμβαση πλαστικής χειρουργικής.

  -Είμαι σωματικά υγιής, τρώω σωστά και δεν καπνίζω;
  -Είμαι έτοιμος/η να κάνω τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής μου, όπως η διακοπή του καπνίσματος, για να προβώ στη χειρουργική μου επέμβαση;
  -Έχω ρεαλιστικές προσδοκίες για τα αποτελέσματα της επέμβασης;
  -Θέλω να κάνω την επέμβαση για τον εαυτό μου ή για ευχαριστήσω κάποιον άλλον;
  -Έχω δαπανήσει τον απαραίτητο χρόνο για να μάθω λεπτομέρειες για την πλαστική χειρουργική και για να εξετάσω τα προσόντα και τις δεξιότητες των πλαστικών χειρουργών;
  -Έχω ενημερώσει τον πλαστικό χειρουργό μου για την πλήρη ιατρική μου κατάσταση, τις πιθανές μου αλλεργίες σε φάρμακα και τις ιατρικές θεραπείες που έχω κάνει (συμπεριλαμβανομένων των fillers, των θεραπειών αναδιαμόρφωσης προσώπου και του Botox);
  -Είμαι έτοιμος/η να κάνω ό,τι χρειάζεται, ώστε να διασφαλίσω την επιτυχία της επέμβασής μου;
  -Γνωρίζω τα επακόλουθα της επέμβασης και το χρόνο αποθεραπείας;

  • Έχω έναν υπεύθυνο ενήλικα να με φροντίσει για τουλάχιστον 24 ώρες (ή όσο συνιστάται) μετά από την επέμβαση;
  • Έχουν απαντηθεί όλες οι ερωτήσεις μου και λυθεί όλες οι απορίες μου σε σχέση με την επέμβαση από τον πλαστικό χειρουργό μου;
  • Έχω διαβάσει, κατανοήσει και υπογράψει τα έγγραφα συγκατάθεσης για την επέμβασή μου;