Ανορθωση

Ανόρθωση Στήθους

Γιατί αξίζεις και εσύ ένα στήθος που να στέκεται πάντα στο ύψος των περιστάσεων.

 

Μάθε πως μπορείς να αποκτήσεις το ιδανικό σου στήθος με απόλυτη ασφάλεια.

 

Η επέμβαση Ανόρθωσης μαστού είναι ένα χειρουργείο που συνήθως πραγματοποιείται συνδυαστικά είτε με Αυξητική είτε με Μειωτική μαστού.

 

Αυτό δεν είναι απόλυτο και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των γυναικών που επιλέγουν να προχωρήσουν μεμονωμένα σε αυτήν την επέμβαση, όμως ως επί το πλείστον οι γυναίκες, όταν μπουν σε αυτή τη διαδικασία, επιθυμούν να το κάνουν ολοκληρωμένα, καθώς θέλουν να πάρουν το συνολικό καλύτερο αποτέλεσμα με ένα χειρουργείο, μία αποθεραπεία και ένα κόστος.

Η Ανόρθωση μαστού είναι η επέμβαση εκείνη που χαρίζει ένα στητό και σφριγηλό στήθος, ένα στήθος που αψηφά το χρόνο και τη βαρύτητα, ένα στήθος που στέκεται πάντα στο ύψος των περιστάσεων.

Η αλήθεια είναι πως παλαιότερα η Ανόρθωση μαστών ήταν μία επέμβαση που άφηνε πολύ έντονα σημάδια, όμως σήμερα, χάρη στις νέες τεχνικές, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σημαντικά, οπότε και η επέμβαση αυτή γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη ζήτηση και ως μέρος μίας Αυξητικής ή Μειωτικής μαστών και ως μεμονωμένη επέμβαση για τις γυναίκες εκείνες που δεν θέλουν κάποια αλλαγή στο μέγεθος του στήθους τους, αλλά θα το επιθυμούσαν πιο στητό και πιο σφριγηλό.

Ιδανική Υποψήφια

 

Η αλήθεια είναι πως ελάχιστες γυναίκες γεννιούνται με το απόλυτα τέλειο στήθος, που βρίσκεται στην απόλυτα τέλεια θέση και έχει το απόλυτα τέλειο σχήμα.

Σύμφωνα με τους κανόνες της Χρυσής Τομής η ιδανική θέση του στήθους είναι συγκεκριμένη για κάθε διαφορετικό σώμα και καθορίζεται από συγκεκριμένες μετρήσεις.

 

Όμως ακόμη και το μικρό αυτό ποσοστό γυναικών που έχει ένα στητό και σφριγηλό στήθος στην τέλεια θέση στην ηλικία των 20 ετών σύντομα θα το δει να αρχίσει να παίρνει και αυτό την πτωτική του πορεία.

Έτσι μπορούμε με ασφάλεια να πούμε πως η επέμβαση ανόρθωσης μαστών απευθύνεται σε ένα μεγάλο αριθμό γυναικών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εξαρχής είχαν πτωτικούς μαστούς και εκείνων που τους απέκτησαν στην πορεία της ζωής τους.

 

Η κληρονομικότητα, ο χρόνος που περνά, ο νόμος της βαρύτητας, οι αυξομειώσεις βάρους, οι ορμονικές αλλαγές κατά και μετά τον τοκετό, η αλλαγή βάρους κατά την εγκυμοσύνη, ο θηλασμός είναι μερικοί από τους παράγοντες που συμβάλουν στην πτώση του στήθους, ενώ η επέμβαση απευθύνεται και σε γυναίκες με δυσπλασίες στην περιοχή, όπως μία σημαντική ασυμμετρία μαστών ή η ύπαρξη σωληνοειδών μαστών.

Άρα η επέμβαση Aνόρθωσης στήθους απευθύνεται:

  • σε κάθε γυναίκα με πτωτικούς μαστούς κάθε ηλικίας
  • σε γυναίκες που μετά από μεγάλη αυξομείωση βάρους είδαν το στήθος τους να αδειάζει και να πέφτει
  • σε γυναίκες που μετά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό είδαν τον άνω πόλο του στήθους τους να αδειάζει και έχασαν την επιθυμητή αναλογία 40-45% άνω πόλος (μέρος του στήθους πάνω από τη θηλή) και 55-60% κάτω πόλος (μέρος του στήθους κάτω από τη θηλή)
  • σε όλες τις γυναίκες που εξαρχής δεν είχαν την παραπάνω αναλογία
  • σε γυναίκες που μεγαλώνοντας είδαν το στήθος τους να παίρνει μία πτωτική πορεία
  • σε γυναίκες με δυσπλασίες και ασυμμετρίες στην περιοχή των μαστών
  • ως μέρος μίας Αυξητικής μαστού
  • ως μέρος μίας Μειωτικής μαστού

Φυσικό Αποτέλεσμα

 

Συνηθέστερα, όπως σημειώθηκε και παραπάνω, η επέμβαση Ανόρθωσης μαστών πραγματοποιείται συνδυαστικά είτε με Μειωτική είτε με Αυξητική μαστών.

 

Στην περίπτωση του μικρού στήθους, η πρόσθεση όγκου με ένθεμα συνήθως χρειάζεται και μία ανόρθωση, ενώ στην περίπτωση ενός μεγάλου στήθους που χρειάζεται μείωση του όγκου του, η πτώση είναι σχεδόν δεδομένη και άρα η ανόρθωση απαραίτητη.

Όμως υπάρχουν και περιπτώσεις κατά τις οποίες μία γυναίκα δεν επιθυμεί αλλαγή στο μέγεθος του στήθους της και θέλει απλώς να το ανορθώσει, χαρίζοντάς του τη θέση που του αρμόζει.

 

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, τα πράγματα δεν γίνονται τυχαία και ο Πλαστικός Χειρουργός δεν αποφασίζει αυθαίρετα με βάση την υποκειμενική του γνώμη και το προσωπικό του γούστο το σε ποια θέση και σε ποιο ύψος πρέπει να βρίσκεται το στήθος, αντίθετα υπάρχουν συγκεκριμένες μετρήσεις και κανόνες, που υποδεικνύουν το ιδανικό μέγεθος και την ιδανική θέση των μαστών ανάλογα με τις αναλογίες του κάθε σώματος ξεχωριστά. Το ίδιο ισχύει και για τις θηλές.

Το σημαντικότερο σε κάθε περίπτωση είναι το αποτέλεσμα της επέμβασης να είναι πλήρως εναρμονισμένο με το σώμα της γυναίκας που το φέρει και να μην μοιάζει ξένο προς αυτό ή αποτέλεσμα επέμβασης.

Με βάση τις μετρήσεις που πραγματοποιεί ο Πλαστικός Χειρουργός, το νέο στήθος και η νέα του θέση είναι τα ιδανικά για την εν λόγω κάθε φορά γυναίκα, αυτό που θα έπρεπε να της έχει χαρίσει η φύση, άρα και το απόλυτα φυσικό γι’ αυτήν. Διαχρονικό πρότυπο του τέλειου στήθους παραμένει το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου και αυτήν την αναλογία ζητά να δημιουργήσει και η σύγχρονη Πλαστική Χειρουργική.

Τεχνική

 

Στην περίπτωση της επέμβασης για Ανόρθωση του στήθους (γνωστή και ως μαστοπηξία) υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, κυρίως σε σχέση με τις τομές που θα χρησιμοποιηθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Η επέμβαση στοχεύει στην αλλαγή του σχήματος του στήθους και στην τοποθέτηση του ίδιου του μαστού και της θηλής σε υψηλότερη πιο εμφανή θέση με ένα πιο στητό και σφριγηλό αποτέλεσμα. Για να γίνει αυτό πρέπει ο μαστός να αναμορφωθεί, να αφαιρεθεί η περίσσεια δέρματος από το πλάι και το κάτω μέρος του μαστού, να ανασηκωθεί η θηλή και το στήθος να επανατοποθετηθεί και να σταθεροποιηθεί στη νέα του θέση.

 

Ανάλογα με την περίπτωση και τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου κάθε φορά μαστού, οι τομές μπορεί να γίνουν γύρω από τη θηλή, κάθετα από τη θηλή και προς τα κάτω και σε κάποιες περιπτώσεις και στην υπομάστια πτυχή, σχηματίζοντας ένα μικρό ανάποδο «Τ» με την τομή να ξεκινά γύρω από τη θηλή, να συνεχίζεται κάθετα κάτω από αυτήν και να ολοκληρώνεται με τη μικρή στην υπομάστια πτυχή. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως είναι εφικτό να περιοριστεί ο Πλαστικός Χειρουργός μόνο στην τομή γύρω από τη θηλή και στην κάθετη κάτω από αυτήν.

 

Η αλήθεια είναι πως στην Ανόρθωση μαστού οι τομές είναι περισσότερες και πιο εμφανείς από ότι στην Αυξητική μαστού, όμως με τα χρόνια τα πράγματα έχουν εξελιχθεί σημαντικά και δεν έχουν καμία σχέση με τις πολύ έντονες ουλές που άφηνε τις περασμένες δεκαετίες το εν λόγω χειρουργείο.

 

Η περιθήλαια τομή (γύρω από τη θηλή) μπορεί να σβηστεί εντελώς με τατουάζ περίπου 6 μήνες μετά το χειρουργείο, ενώ η κάθετη μένει στην ουσία ως μία πολύ αδιόρατη λεπτή λευκή γραμμή. Η ίδια η θηλή, εάν επίσης έχει κρεμάσει και «ξεχειλώσει» μειώνεται σε μέγεθος, πριν τοποθετηθεί στη νέα υψηλότερη θέση της.

 

Παράλληλα με την Ανόρθωση πολύ συχνά πραγματοποιείται και η τοποθέτηση ενθέματος στο μαστό, γιατί η αύξηση όγκου βοηθά στην επίτευξη ενός σφριγηλού και στητού στήθους. Ο συνδυασμός Ανόρθωσης με Αυξητική γίνεται εφόσον κρίνεται σκόπιμο, για ένα απόλυτα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, αλλά δεν είναι υποχρεωτική.

Πρόβλεψη Αποτελέσματος

 

Το αποτέλεσμα της Ανόρθωσης μαστού είναι προβλέψιμα, καθώς χρησιμοποιούνται συγκεκριμένοι μαθηματικοί τύποι και μετρήσεις, ώστε η νέα θέση του στήθους να είναι απολύτως αρμονική με τον σωματότυπο της συγκεκριμένης κάθε φορά γυναίκας.

 

Το αποτέλεσμα διατηρείται περισσότερο στο χρόνο, εφόσον γίνεται συστηματική χρήση στηθόδεσμου. Εάν το στήθος είναι μικρό έχει μεγαλύτερες πιθανότητες το αποτέλεσμα να διατηρηθεί για πάντα. Καλό είναι η επέμβαση της Ανόρθωσης να πραγματοποιείται εφόσον έχει ολοκληρωθεί ο οικογενειακός προγραμματισμός, καθώς μία μελλοντική εγκυμοσύνη και ο θηλασμός μπορούν να προκαλέσουν εκ νέου πτώση του στήθους. Η συστηματική άσκηση, ιδίως η κολύμβηση, βοηθούν ιδιαιτέρως στην διατήρηση του αποτελέσματος στο χρόνο.