Αυξητικη

Αυξητική Στήθους

Το τέλειο σε μέγεθος για εσένα στήθος, το στήθος που σου αναλογεί, δεν είναι θείο δώρο, αλλά αναφαίρετο δικαίωμα.

 

Μάθε πως μπορείς να αποκτήσεις το ιδανικό στήθος με απόλυτη ασφάλεια.

 

Η επέμβαση Αυξητικής μαστού αποτελεί μία από τις πλέον δημοφιλείς, αλλά και τις παλαιότερες, επεμβάσεις της Πλαστικής Χειρουργικής. Σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στις πέντε επεμβάσεις Πλαστικής Χειρουργικής με τη μεγαλύτερη ζήτηση, ενώ εφαρμόζεται εδώ και περισσότερες από πέντε δεκαετίες.

 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί πολυάριθμες τεχνικές όλα αυτά τα χρόνια, κάθε μία από τις οποίες έρχεται ως εξέλιξη της προηγούμενης και στοχεύει στο όσο το δυνατόν πιο φυσικό αποτέλεσμα και στην όσο είναι εφικτό μικρότερη ταλαιπωρία της υποψήφιας.

 

Είναι απολύτως εύλογο και κατανοητό πως όσο περνούν τα χρόνια και όσο η επιστήμη εξελίσσεται, η επέμβαση της Αυξητικής μαστού, που κάποτε ήταν ένα δύσκολο χειρουργείο με μεγάλη αποθεραπεία, σήμερα θεωρείται μία από τις πιο απλές σε διαδικασία και εύκολες σε αποθεραπεία επεμβάσεις.

Ιδανική Υποψήφια

 

Κάθε γυναίκα που δεν είναι ευχαριστημένη με το μέγεθος του στήθους της είναι υποψήφια για Αυξητική μαστού. Η αλήθεια είναι πως, ακριβώς όπως η απώλεια των μαλλιών στους άνδρες, το μικρό στήθος είναι η αχίλλειος πτέρνα των γυναικών.

 

Το στήθος αποτελεί διαχρονικά ένα ισχυρό σύμβολο θηλυκότητας και, ενώ κάθε στήθος έχει φυσικά τη δική του ομορφιά, ένα ανύπαρκτο, απλαστικό ή υπερβολικά μικρό στήθος αποτελεί αιτία μεγάλης ανασφάλειας, χαμηλής αυτοπεποίθησης και αισθημάτων κατωτερότητας για έναν σημαντικό αριθμό γυναικών.

 

Επίσης, υπάρχουν και γυναίκες που έχουν εμφανή προβλήματα ασυμμετρίας μαστών, με το ένα στήθος να είναι μεγαλύτερο και εντελώς διαφορετικό από το άλλο. Με βάση τις σύγχρονες μετρήσεις υπάρχει ένα ιδανικό στήθος για το κάθε διαφορετικό σώμα, που είναι αντικειμενικά υπολογισμένο με τη χρήση των κανόνων της Χρυσής Τομής.

 

Με απόλυτο πρότυπο το στήθος της Αφροδίτης της Μήλου, που είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του τέλειου στήθους ανά τον κόσμο, ο Πλαστικός Χειρουργός μπορεί να βρει, να σου δείξει και να σου δημιουργήσει το τέλειο στήθος για το δικό σου σώμα.

Άρα η επέμβαση Αυξητικής στήθους απευθύνεται:

 • σε γυναίκες κάθε ηλικίας
 • σε γυναίκες που δεν είναι ευχαριστημένες με το μέγεθος ή το σχήμα των μαστών τους
 • σε γυναίκες που μετά τις γέννες και το θηλασμό διαπιστώνουν πως το στήθος τους είναι πλέον άδειο και πεσμένο (σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί η επέμβαση να πραγματοποιηθεί συνδυαστικά με Ανόρθωση μαστού, εάν κρίνεται απαραίτητο)
 • σε γυναίκες που μετά από μεγάλες αυξομειώσεις βάρους αντικρίζουν «αδειασμένο» το στήθος τους (σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί η επέμβαση να πραγματοποιηθεί συνδυαστικά με Ανόρθωση μαστού, εάν κρίνεται απαραίτητο)
 • σε γυναίκες με έντονη ασυμμετρία μεταξύ των μαστών τους
 • σε γυναίκες που έχουν κάνει στο παρελθόν Αυξητική στήθους και δεν είναι ευχαριστημένες από το αποτέλεσμα
 • σε γυναίκες που επιθυμούν ένα στήθος τέλειο για το δικό τους σώμα

Φυσικό Αποτέλεσμα

 

Η σύγχρονη Πλαστική Χειρουργική θέτει ως βασικό δίπολο κάθε επέμβασης και φυσικά της Αυξητικής μαστού, την απόλυτη ασφάλεια και το φυσικό αποτέλεσμα. Στις μέρες μας τα στρογγυλά, υπερμεγέθη και ακίνητα στήθη της δεκαετίας του ’90 (βλ. Pamela Anderson) θεωρούνται παράδειγμα προς αποφυγή.

 

Το φυσικό αποτέλεσμα, το στήθος εκείνο που είναι τέλειο για το σώμα που το φέρει μεν, αλλά που δεν μπορεί καν να σου περάσει από το μυαλό πως είναι αποτέλεσμα χειρουργείου δε, είναι το απόλυτο ζητούμενο.

 

Σήμερα είναι κοινώς αποδεκτό πως υπάρχει ένα ιδανικό μέγεθος και σχήμα στήθους για το κάθε ένα ξεχωριστό γυναικείο σώμα. Μεταξύ των πολλών άλλων μετρήσεων που κάνει ο Γιατρός, σημαντικό είναι ο άνω πόλος (μέρος τους στήθους πάνω από τη θηλή) να καλύπτει το 40-45% του συνολικού μεγέθους του μαστού, ενώ ο κάτω πόλος (μέρος του στήθους κάτω από τη θηλή) το 55-60% του συνολικού μεγέθους του μαστού.

Τέλειο είναι το στήθος εκείνο που ταιριάζει απόλυτα στο σώμα που το φέρει και που δεν θα υπέθετε ποτέ κανείς πως είναι χειρουργημένο. Αυτό είναι το στήθος που σου αξίζει.

Τεχνική

 

Κάποτε η Αυξητική στήθους ήταν μία δύσκολη επέμβαση με μεγάλη αποθεραπεία. Σήμερα, χάρη στις πιο σύγχρονες τεχνικές, τα πράγματα έχουν γίνει πολύ πιο απλά.

 

Η πιο διαδεδομένη αυτή τη στιγμή τεχνική, τόσο για την ασφάλεια που παρέχει όσο και για τη φυσικότητα αποτελέσματος που προσφέρει, είναι η τεχνική της ελάχιστης τομής Dual Plane. Η τομή πραγματοποιείται στην υπομάστια πτυχή, δηλαδή στη φυσική πτυχή που σχηματίζεται κάτω από τον κάθε μαστό, και δεν ξεπερνά τα 4 εκατοστά.

 

Με την τεχνική Dual Plane, ή Διπλού Επιπέδου, όπως λέγεται στα ελληνικά, η θήκη για την τοποθέτηση του ενθέματος δεν σχηματίζεται ούτε μόνο κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ ούτε μόνο κάτω από τον μαζικό αδένα, αλλά το ένθεμα τοποθετείται σε δύο επίπεδα, εν μέρει κάτω από το μαζικό αδένα και εν μέρει κάτω από το μυ. Η εισαγωγή του ενθέματος γίνεται από τη μικρή αυτή τομή και η αποθεραπεία είναι ελάχιστη σε σχέση με το παρελθόν.

 

Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 60 λεπτά και για 1 μήνα μετά το χειρουργείο θα πρέπει να χρησιμοποιείται ειδικός ελαστικός στηθόδεσμος. 15-20 ημέρες μετά το χειρουργείο θα είσαι έτοιμη ακόμη και για την παραλία.

Πλεονεκτήματα Dual Plane

 

Η συγκεκριμένη τεχνική είναι εξαιρετικά δημοφιλής σήμερα, καθώς συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό πλεονεκτημάτων, έναντι άλλων τεχνικών.

 • Το ένθεμα δεν είναι ορατό στο περίγραμμά του ούτε να μπορεί να ψηλαφηθεί, αλλά δεν υπάρχει και κίνδυνος μετακίνησής του προς τα πλάγια.
 • Ταυτόχρονα με την αυξητική προσφέρεται και ελαφρά ανόρθωση, άρα η εν λόγω τεχνική είναι ιδανική για γυναίκες με μικρό και ελαφρώς πτωτικό στήθος.
 • Προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια και ελαχιστοποίηση του κινδύνου εμφάνισης ρικνωτικής κάψας (μία σπάνια σχετικά επιπλοκή που σχετίζεται με την αντίδραση του οργανισμού στο ένθεμα), καθώς το μεγαλύτερο μέρος του ενθέματος βρίσκεται κάτω από τον μυ.
 • Εντυπωσιακά φυσικό αποτέλεσμα και εξαιρετική προβολή τόσο στον άνω όσο και στον κάτω πόλο του στήθους.
 • Ελάχιστη αποθεραπεία (10 ημέρες μάξιμουμ).
 • Επιστροφή στο σπίτι την ίδια ημέρα και επιστροφή στην εργασία ήδη από την 3η ημέρα.
 • Δεν απαιτείται τομή γύρω από τη θηλή, κάτι που ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο απώλειας αισθητικότητας της θηλής.
 • Ακόμη πιο μακροχρόνιο αποτέλεσμα.

Ενθέματα

 

Σήμερα τα ενθέματα σιλικόνης που χρησιμοποιούνται για την Αυξητική στήθους προσφέρουν στον Πλαστικό Χειρουργό τεράστια γκάμα επιλογών σε σχήμα, μέγεθος, πυκνότητα και συνεκτικότητα, ώστε να μπορεί να παρέχει ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα χωρίς κανέναν κίνδυνο στην κάθε υποψήφια.

 

Η επιλογή του ενθέματος είναι εξαιρετικής σημασίας για το τελικό αποτέλεσμα και γι’ αυτό δεν επιτρέπεται καμία έκπτωση σε θέματα ποιότητας.

Η καλύτερη πρόταση είναι τα ενθέματα που συνοδεύονται από εγγύηση εγγύηση εφ’ όρου ζωής και ειδικότερα για την περίπτωση σχηματισμού ρικνωτικής κάψας.

Πρόβλεψη Αποτελέσματος

 

Κατά την επίσκεψη στον Πλαστικό Χειρουργό, η υποψήφια θα δει και θα δοκιμάσει το στήθος που επιθυμεί να αποκτήσει.

 

Έτσι πέρα από την εικόνα που θα αντικρίσει στην οθόνη του υπολογιστή και τις μετρήσεις που θα κάνει ο Γιατρός, ώστε να της προτείνει το καλύτερο γι’ αυτήν και το σώμα της, μπορεί να δει live την εικόνα που θα έχει μετά, δοκιμάζοντας το ένθεμα πάνω της και βλέποντας με τα μάτια της πιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις, ενώ είναι πολύ πιο εύκολο να καταλάβει η κάθε γυναίκα ποιο είναι το στήθος που της ταιριάζει, ώστε να αποφύγει την όποια υπερβολή και το όποιο δυσανάλογο και δυσαρμονικό αποτέλεσμα.