Μειωτικη

Μειωτική Στήθους

Το μεγάλο στήθος δεν είναι πάντα ευλογία, καθώς μπορεί να δημιουργήσει ποικίλα προβλήματα στην καθημερινότητα της γυναίκας.

 

Μάθε πως μπορείς να αποκτήσεις το ιδανικό σου στήθος με απόλυτη ασφάλεια.

 

Ένα τεράστιο ποσοστό των γυναικών ονειρεύεται ένα μεγαλύτερο στήθος, όμως υπάρχει ένα επίσης πολύ μεγάλο ποσοστό που το έχει και ονειρεύεται να απαλλαγεί από αυτό.

 

Ένα πολύ μεγάλο στήθος δεν είναι πάντα ευλογία, καθώς συχνά συνοδεύεται από πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα της γυναίκας, τα οποία αυξάνονται όσο περνούν τα χρόνια. Πέρα από τις περιπτώσεις της γιγαντομαστίας, όπου τα προβλήματα είναι λίγο ή πολύ δεδομένα, και το απλώς πολύ μεγάλο στήθος συνεπάγεται κάποια συγκεκριμένα προβλήματα.

 

Ξεκινώντας από τα πολύ απλά, οι γυναίκες με πολύ μεγάλο στήθος ήδη από μικρή ηλικία αντιμετωπίζουν το βασικό πρόβλημα του περιορισμού στην επιλογή ρούχων. Ακόμη και ένα ελαφρύ ντεκολτέ μπορεί να τις κάνει να αισθάνονται πως έχουν ντυθεί προκλητικά, υπάρχει μία μεγάλη γκάμα ρούχων που δεν μπορούν να φορέσουν, όπως εξώπλατα ρούχα καθώς στην περίπτωσή τους επιβάλλεται η χρήση στηθόδεσμου, υπάρχουν μαγιό, όπως τα απλά τρίγωνα, που δεν μπορούν καν να διανοηθούν να προβάρουν, καθώς είναι αδύνατον να στηρίξουν το μαστό τους. Επίσης, ένα πολύ μεγάλο στήθος μπορεί να περιορίσει μία γυναίκα από αθλητικές δραστηριότητες και απλές καθημερινές πράξεις, όπως ακόμη και το να κάνει ποδήλατο.

 

Πέρα από αυτά τα προβλήματα, που μπορεί να ακούγονται απλά για μία γυναίκα που δεν έχει ένα τεράστιο στήθος, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο απλά, υπάρχει και το σοβαρό θέμα του πόνου. Οι γυναίκες με πολύ μεγάλους μαστούς υποφέρουν ήδη από νεαρή ηλικία από προβλήματα στον αυχένα, στην πλάτη και τη μέση, καθώς το σώμα τους «κακοποιείται» από το βάρος του στήθους. Είναι συχνό φαινόμενο να βλέπουμε γυναίκες με μεγάλο στήθος να καμπουριάζουν ελαφρώς προς τα μπροστά.

 

Τέλος, και εξίσου σημαντικό είναι το πρόβλημα της σωστής υγιεινής και των δερματικών ερεθισμών που εμφανίζονται στην υπομάστια πτυχή, λόγω του ιδρώτα και της τριβής που δημιουργείται στην περιοχή. Και φυσικά ας μην ξεχνάμε πως ο νόμος της βαρύτητας δρα πιο γρήγορα σε ένα μεγάλο στήθος, που εμφανίζει πτωτικές τάσεις από πολύ νεότερες ηλικίες σε σχέση με τις γυναίκες με ένα πιο μικρό στήθος.

 

Από όλα τα παραπάνω είναι εύκολα εμφανές πως υπάρχει ένας αριθμός γυναικών που θα ήθελε πάρα πολύ να ξενοιάσει από το άγχος και την ταλαιπωρία που συνεπάγεται το τεράστιο στήθος τους. Η απάντηση σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις είναι η επέμβαση Μειωτικής μαστού η οποία μπορεί να προσαρμόσει οποιοδήποτε μέγεθος στήθους στο επιθυμητό για το συγκεκριμένο γυναικείο σώμα μέγεθος.

Ιδανική Υποψήφια

 

Είναι σαφές πως μία επέμβαση για τη σμίκρυνση του στήθους απευθύνεται σε γυναίκες με μεγάλο, πολύ μεγάλο ή και υπερμέγεθες στήθος.

 

Κάθε γυναίκα στην οποία έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του στήθους της είναι κατάλληλη υποψήφια για την Mειωτική μαστού.

 

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων βέβαια η Mειωτική στήθους πραγματοποιείται ταυτόχρονα με Aνόρθωση μαστών, καθώς συνήθως η χαλάρωση είναι δεδομένη στις γυναίκες με πολύ βαρύ στήθος.

Άρα η επέμβαση μειωτικής στήθους απευθύνεται:

  • σε γυναίκες που έχουν πολύ μεγάλο στήθος και θεωρούν πως αυτό τους δημιουργεί προβλήματα.
  • σε γυναίκες που ντρέπονται για το μέγεθος του στήθους τους και θα ήθελαν ένα μικρότερο στήθος.
  • σε γυναίκες που το στήθος τους είναι δυσανάλογα μεγάλο συγκριτικά με το υπόλοιπο σώμα και τις αναλογίες τους και θα ήθελαν ένα στήθος που να ταιριάζει με το σωματότυπό τους.
  • σε γυναίκες που μετά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό απέκτησαν έναν ακόμη μεγαλύτερο και ακόμη πιο πτωτικό μαστό και θα ήθελαν αναστροφή αυτής της εικόνας.
  • σε γυναίκες που υποφέρουν από πόνους στην πλάτη, τον αυχένα και τη μέση, λόγω του βάρους του στήθους τους.
  • σε γυναίκες που υποφέρουν από δερματικά προβλήματα, ερεθισμούς, μυκητιάσεις και φλεγμονές στην υπομάστια πτυχή, λόγω του ιδρώτα, της τριβής και της δυσκολίας για σωστή υγιεινή στην εν λόγω περιοχή.
  • σε γυναίκες με ασσυμετρία μαστών, που το ένα στήθος είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το άλλο.
  • σε γυναίκες που το μεγάλο στήθος τους τους δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα, στην άθληση, στην ενδυμασία και επιθυμούν ένα μικρότερο στήθος.

Φυσικό Αποτέλεσμα

 

Το αποτέλεσμα κάθε επέμβασης Πλαστικής Χειρουργικής στο στήθος πρέπει πρώτα και πάνω από όλα να είναι σε πλήρη αρμονία και συμμετρία με το σώμα που το φέρει.

 

Δεν υπάρχει ένα τέλειο στήθος για όλες τις γυναίκες, ακόμη και το στήθος της Αφροδίτης της Μήλου, που αποτελεί διαχρονικά το απόλυτο πρότυπο ενσάρκωσης των κανόνων της Χρυσής Αναλογίας, είναι το τέλειο στήθος για τις αναλογίες του συγκεκριμένου σώματος-αγάλματος και θα ήταν παράταιρο και ξένο σε ένα σώμα με διαφορετικές αναλογίες.

 

Το ιδανικό στήθος πρέπει να έχει συγκεκριμένες αποστάσεις από τα πλευρά, το στέρνο, την κοιλιά, πρέπει τα στήθη να έχουν συγκεκριμένες αποστάσεις μεταξύ τους και οι θηλές να βρίσκονται σε συγκεκριμένη θέση (20-22εκ. από τη λαβή του στέρνου), ενώ ο άνω πόλος του στήθους (μέρος πάνω από τη θηλή) πρέπει να καταλαμβάνει το 40-45% του συνολικού μεγέθους τους στήθους, ενώ ο κάτω πόλος (μέρος κάτω από τη θηλή) το 55-60%.

Όλα τα παραπάνω νούμερα και μετρήσεις στοχεύουν σε ένα άρτιο, σφριγηλό, όμορφο και κυρίως ιδανικό για το συγκεκριμένο γυναικείο σωματότυπο στήθος, ένα στήθος που θα είναι μεν προϊόν επεμβατικής διαδικασίας, αλλά αυτό δεν θα είναι διακριτό.

Τεχνική

 

Η Mειωτική μαστού είναι η επέμβαση που στοχεύει στη μείωση του μεγέθους του στήθους και αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τομές που συνήθως βρίσκονται γύρω από τη θηλή, κάθετα κάτω από αυτήν και συχνά και οριζόντια στην υπομάστια πτυχή (σχήμα μικρού ανάποδου «Τ»). Οι τομές επιλέγονται ανάλογα με το μέγεθος του στήθους, την ελαστικότητα του δέρματος και την τεχνική που θα επιλεγεί.

 

Μέσα από τις τομές αυτές ο Πλαστικός Χειρουργός καλείται να αφαιρέσει την περίσσεια μαζικού αδένα, λίπους, αλλά και δέρματος, ώστε να αναδιαμορφωθεί ο μαστός στο νέο του μέγεθος και στη νέα του θέση. Πολύ συχνά η θηλαία άλως (σκουρόχρωμα τμήμα γύρω από τη θηλή) χρειάζεται επίσης να μικρύνει για να ακολουθεί το νέο μέγεθος του στήθους και εν συνεχεία να επανατοποθετηθεί στη νέα της θέση.

 

Συνολικά το στήθος μικραίνει και ανορθώνεται (στην πλειονότητα των περιπτώσεων η Μειωτική στήθους συνδυάζεται με Ανόρθωση), η θηλή επανατοποθετείται σε νέα υψηλότερη θέση και το στήθος στερεώνεται στο θώρακα υψηλότερα και με καλύτερη προβολή.

 

Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία πάντα σε περιβάλλον κλινικής, ενώ η διανυκτέρευση στην κλινική συστήνεται σε αυτήν την περίπτωση. Μπορεί η διαδικασία να γίνει με τοπική αναισθησία μόνο στην περίπτωση που η μείωση πραγματοποιηθεί με απλή λιποαναρρόφηση και το ποσοστό της μείωσης είναι μικρό.

Η επέμβαση Μειωτικής μαστού δεν γίνεται με βάση την υποκειμενική γνώμη του Πλαστικού Χειρουργού ή τη δική του άποψη για το ωραίο.

Πρόβλεψη Αποτελέσματος

 

Το αποτέλεσμα της επέμβασης πρέπει να προσφέρει στην ασθενή το ιδανικό για το δικό της σώμα και μέγεθος στήθος, που να ταιριάζει τέλεια με το σωματότυπό της.

 

Ο Πλαστικός Χειρουργός προχωρά σε συγκεκριμένες μετρήσεις και δείχνει το αποτέλεσμα της επέμβασης στην οθόνη του υπολογιστή, ώστε να γνωρίζει η κάθε ασθενής πως ακριβώς πρόκειται να είναι μετά την επέμβαση.

 

Μη διστάσετε να ρωτήσετε και να συμβουλευτείτε τον Γιατρό σας για το κάθε τι που σας απασχολεί, πριν προχωρήσετε σε μία επέμβαση στο στήθος σας.

 

Η Μειωτική στήθους έχει μόνιμα αποτελέσματα, ενώ η ανόρθωση μπορεί ίσως διαρκέσει για πάντα, ανάλογα με τη συντήρηση του αποτελέσματος με τη χρήση στηθόδεσμου και τη σωστή γυμναστική. Εάν μετά την επέμβαση η γυναίκα ξαναμείνει έγκυος και θηλάσει ξανά, θα υπάρξουν σίγουρα αλλαγές στο αποτέλεσμα.