Ανορθωση Μαστου

Βασικότατο κομμάτι της τεχνικής Mommy Makeover, αλλά και συχνότατα συνδυαστική επέμβαση με την αυξητική, η ανόρθωση μαστού είναι το χειρουργείο επιλογής για ένα στητό, νεανικό και σφριγηλό στήθος.

 

Παλαιότερα η εν λόγω επέμβαση άφηνε πολύ έντονα σημάδια, κάτι που σήμερα, χάρη στις νέες τεχνικές, δεν ισχύει στον ίδιο βαθμό με αποτέλεσμα την διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση του χειρουργείου.

 

Γονίδια, χρόνος, βαρύτητα, αυξομειώσεις βάρους, ορμονικές μεταβολές, τοκετοί, γέννες και θηλασμοί κάνουν το στήθος να αδειάζει, να χαλαρώνει και να κρεμά και η επέμβαση ανόρθωσης είναι η απάντηση, καθώς στοχεύει στην αλλαγή του σχήματος του μαστού και στην τοποθέτηση του ίδιου και της θηλής σε υψηλότερη πιο εμφανή θέση.

 

Μέσα από τομές που γίνονται γύρω από τη θηλή, κάθετα από τη θηλή προς τα κάτω και, σε κάποιες περιπτώσεις, και στην υπομάστια πτυχή, σχηματίζοντας ένα μικρό ανάποδο «Τ» με την τομή να ξεκινά γύρω από τη θηλή, να συνεχίζεται κάθετα κάτω από αυτήν, το στήθος ανασχηματίζεται, ο γιατρός αφαιρεί την περίσσεια δέρματος, ανασηκώνει το μαστό και τη θηλή και τα τοποθετεί και στερεώνει εκ νέου στη νέα τους θέση.

 

Παράλληλα με την ανόρθωση, εάν κριθεί σκόπιμο, μπορεί να γίνει και τοποθέτηση ενθέματος στο μαστό, γιατί η αύξηση όγκου βοηθά στην επίτευξη ενός πιο νεανικού, σφριγηλού και στητού στήθους. Η επέμβαση γίνεται σε νοσοκομείο με γενική αναισθησία και συστήνεται μία διανυκτέρευση στην κλινική. Συνήθως χρησιμοποιούνται παροχετεύσεις για 24 ώρες και η ανάρρωση διαρκεί περίπου 15 ημέρες.

 

Η επιστροφή στην εργασία μπορεί να γίνει και 3-6 ημέρες μετά την επέμβαση και για ένα μήνα θα πρέπει να χρησιμοποιείται διαρκώς ειδικός στηθόδεσμος. Οι σύγχρονες τεχνικές και η εξέλιξη της τεχνολογίας επιτρέπουν στο γιατρό να μπορεί να μας δείξει εκ των προτέρων ποιο ακριβώς θα είναι το αποτέλεσμα του χειρουργείου.