Κρυολιπολυση

Πρόκειται για μία από τις τεχνικές εκείνες που αφορούν στη λιποαναρρόφηση χωρίς νυστέρι και σε κάποιες περιπτώσεις είναι εξαιρετικά αποτελεσματική.

 

Βασίζεται στην αρχή της θερμο-ευαισθησίας των λιποκυττάρων, καθώς ανακαλύφθηκε πως τα λιποκύτταρα δεν επιβιώνουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

 

Η κρυολιπόλυση είναι στην ουσία «μη επεμβατική λιποαναρρόφηση» και είναι ιδανική για ανθρώπους με μικρού βαθμού συσσώρευση τοπικού λίπους και περιορισμένη χαλάρωση, ανθρώπους δηλαδή που δεν έχουν τόσο έντονο πρόβλημα, ώστε να προχωρήσουν σε χειρουργείο, αλλά από την άλλη θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα του σώματός τους δραστικά.

 

Η τεχνολογία της μεθόδου στηρίζεται στην αρχή της βιολογικής καταστροφής των λυποκυττάρων, όταν αυτά εκτεθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε υψηλή ψύξη. Οι μεμβράνες των λιποκυττάρων καταστρέφονται και το περιεχόμενό τους αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσω του λεμφικού συστήματος. Έτσι μειώνεται σημαντικά το πάχος του υποδόριου λίπους, βελτιώνοντας το περίγραμμα του σώματος και χωρίς να προκαλείται καμία βλάβη στο δέρμα και τους παρακείμενους ιστούς.

 

Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί στην κοιλιά, στη μέση, τους γλουτούς και τους μηρούς, ενώ η διάρκειά της συνεδρίας είναι μόλις 40-60 λεπτά. Η θερμοκρασία σταδιακά κατεβαίνει στους -11°C, είναι εντελώς ανώδυνη διαδικασία και το αίσθημα του ψύχους εξαφανίζεται μετά από λίγα λεπτά.

 

Η μείωση αυτή είναι ορατή και μετρήσιμη άμεσα μετά την εφαρμογή, καθώς στην πρώτη θεραπεία εξαλείφεται το 20% του τοπικού λίπους. Σε κάποιες περιπτώσεις μία συνεδρία αρκεί, ενώ σε κάποιες άλλες μπορεί να χρειαστεί και μία δεύτερη.

 

Η μέθοδος φέρει την έγκριση του FDA.