Λιπομεταφορα – Λιπογλυπτικη

Πρόκειται για το αύριο της πλαστικής χειρουργικής σήμερα και είναι, κατά κάποιο τρόπο, η συνέχεια της λιποαναρρόφησης.

 

Η λιπομεταφορά ή λιπογλυπτική είναι η μέθοδος εκείνη που επιτρέπει στον πλαστικό χειρουργό να γίνει ο «γλύπτης» του σώματος μας με πηλό του το ίδιο μας το λίπος. Στην ουσία το λίπος που κάποτε αφαιρούσαν οι χειρουργοί με την λιποαναρρόφηση και πετούσαν στα σκουπίδια, σήμερα αποτελεί την καλύτερη πρώτη ύλη για να μας χαρίσουν το σώμα των ονείρων μας.

 

Το προϊόν λοιπόν της λιποαναρρόφησης, το αυτόλογο λίπος, γίνεται το μέσο για την προσθήκη όγκου εκεί που μας λείπει και θα το επιθυμούσαμε. Μία από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές της λιπογλυπτικής είναι η γνωστή BBL (Brazilian Butt Lift ή κοινώς αυξητική γλουτών), η οποία γνωρίζει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

 

Πέρα όμως από τους γλουτούς, που είναι το προφανές, το λίπος αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αυξητική στήθους, για το σχηματισμό ιδανικής γραμμής στις γάμπες, για τον τονισμό των ζυγωματικών, για την αύξηση του όγκου του άνω κορμού στους άνδρες, για την αντιμετώπιση του tear-through και των κενών κάτω από τα μάτια, ακόμη και για το γέμισμα ρυτίδων.

 

Το αυτόλογο λίπος και τα βλαστοκύτταρα θεωρούνται το μέλλον στα fillers προσώπου και σώματος, καθώς το γεγονός πως προέρχονται από το ίδιο μας το σώμα, τα κάνει να έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των «ξένων» (ετερόλογων) υλικών, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως σήμερα είναι σε θέση να τα αντικαταστήσουν, όμως η εξέλιξη της επιστήμης σίγουρα θα φέρει πολλά νέα πράγματα στα προσεχή χρόνια.