Μινι Κοιλιοπλαστικη

Πρόκειται για μία πολύ πιο light εκδοχή της κλασσικής κοιλιοπλαστικής και απευθύνεται σε άτομα που το αισθητικό πρόβλημα με την κοιλιά τους εντοπίζεται κυρίως από τον ομφαλό και κάτω.

 

Έχει την ίδια λογική με την κλασσική επέμβαση, όμως η όλη διαδικασία είναι αρκετά πιο απλή, αφού το χειρουργείο είναι πολύ μικρότερης έκτασης, η αποκόλληση του δέρματος είναι πολύ πιο περιορισμένη και ο ομφαλός δεν χρειάζεται να αλλάξει θέση. Στην ουσία αφαιρείται το τοπικά συσσωρευμένο λίπος από το κάτω μέρος της κοιλιάς με λιποαναρρόφηση μέσα από τομή ανάλογη της κλασσικής κοιλιοπλαστικής, το δέρμα τεντώνει και πάλι και αφαιρείται η περίσσειά του και έτσι απομακρύνεται η χαλάρωση και οι ραγάδες, εφόσον αυτές εντοπίζονται στο κομμάτι που αφαιρείται.

 

Το συγκεκριμένο χειρουργείο απευθύνεται σε ανθρώπους με μικρή, μετρίου ή και μεγάλου βαθμού χαλάρωση, η οποία όμως εντοπίζεται υπό-ομφαλικά, όπως άλλωστε και το περιττό λίπος. Η διάρκεια της επέμβασης συνήθως δεν ξεπερνά τις 2 ώρες και πραγματοποιείται πάντοτε σε οργανωμένη κλινική με γενική αναισθησία, ενώ συνίσταται η παραμονή στην κλινική σίγουρα για 1 βράδυ.

 

Η ανάρρωση είναι ανάλογη με της κλασσικής κοιλιοπλαστικής, αλλά αρκετά πιο ήπια τόσο σε ταλαιπωρία όσο και σε χρόνους.