Βραχιονοπλαστικη

Πρόκειται για την επέμβαση εκείνη που αντιμετωπίζει το φαινόμενο «bat arms», που ταλαιπωρεί αρκετές γυναίκες και άνδρες μετά από μεγάλη αυξομείωση βάρους.

 

Αφορά στη χαλάρωση και το κρέμασμα που παρατηρείται στην περιοχή από τον αγκώνα μέχρι τη μασχάλη, όταν αυτό πλέον δεν μπορεί να διορθωθεί με άσκηση και προκαλεί σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα του ασθενούς, που ντρέπεται να σηκώσει τα χέρια του ή να φορέσει κοντομάνικά ή αμάνικα ρούχα.

 

Η επέμβαση αυτή μπορεί να δώσει στα μπράτσα την επιθυμητή καλλίγραμμη και λεπτή εικόνα, αφαιρώντας το περιττό λίπος και την περίσσεια δέρματος, όμως αφήνει μία εκτεταμένη ουλή σε όλο το μήκος του εσωτερικού του μπράτσου.

 

Εκεί πλέον είναι απόφαση του ίδιου του ασθενούς κατά πόσον επιθυμεί την εικόνα των κρεμασμένων μπράτσων ή την ουλή. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να γίνει μία μικρή τομή στην βάση του μπράτσου (κοντά στη μασχάλη) και από εκεί να αφαιρεθεί μέρος του λίπους και να γίνει ελαφρά σύσφιξη.

 

Το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι το ίδιο εντυπωσιακό με την κλασσική βραχιονοπλαστική, όμως σημειώνεται σημαντική βελτίωση και δεν υπάρχει η εκτεταμένη λευκή γραμμή σε όλο το μήκος του χεριού.