fbpx
Τέλεια Μύτη, με χειρουργείο ή χωρίς ;

Τέλεια Μύτη, με χειρουργείο ή χωρίς ;

Σήμερα μπορείς να διορθώσεις τις ατέλειες της μύτης σου και να αποκτήσεις τη μύτη που επιθυμείς, με ή χωρίς χειρουργείο.

Η αλήθεια είναι πως το θέμα «μύτη» είναι ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο στη γυναικεία περισσότερο αλλά, ορισμένες φορές, και στην ανδρική συνείδηση. Αυτό συμβαίνει, αφενός γιατί η μύτη είναι από τα πρώτα πράγματα που φαίνονται πάνω μας (ειδικά αν είναι μεγάλη ή στραβή) και αφετέρου γιατί γενικά πολύ συχνά η μύτη ενός ανθρώπου (είτε εκ γενετής είτε λόγω ατυχήματος) δεν είναι αρμονική με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Έτσι μία μεγάλη, γαμψή ή στραβή μύτη μπορεί να «χαλάει» το σύνολο ενός, κατά τα άλλα, πολύ ωραίου προσώπου. Βέβαια παλαιότερα ζήσαμε εποχές που οι επεμβάσεις ρινοπλαστικής είχαν όλες ως αποτέλεσμα την ίδια «γαλλική μύτη» σε όλους τους ασθενείς, μη λαμβάνοντας υπόψιν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου, με αποτέλεσμα μύτες «ξένες» προς τα πρόσωπα που τις φιλοξενούσαν. Ευτυχώς οι εποχές αυτές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί εδώ και καιρό και πλέον η σύγχρονη πλαστική χειρουργική απαιτεί μία μύτη φυσική και απόλυτα εναρμονισμένη με το σύνολο του προσώπου της ή τους ασθενούς. Όμως σήμερα πλέον είναι εφικτή και η διόρθωση -μικρών βέβαια- ατελειών της μύτης και βελτίωση του σχήματος αυτής με τη βοήθεια όχι του νυστεριού, αλλά της ένεσης με υαλουρονικό οξύ.

 

Ρινοπλαστική

Η επέμβαση της ρινοπλαστικής είναι μία από τις παλαιότερες και τις πλέον δημοφιλείς επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής, όμως παραμένει διαχρονικά και μία από τις πιο απαιτητικές. Οι λόγοι που κάνουν κάποιον να καταφύγει στην εν λόγω επέμβαση μπορεί να είναι τόσο αισθητικοί όσο και λειτουργικοί, καθώς το συγκεκριμένο χειρουργείο επεμβαίνει και στην εμφάνιση, δηλαδή την όψη και το σχήμα, αλλά, εφόσον απαιτείται, και στο λειτουργικό τμήμα της μύτης, αποκαθιστώντας τη σωστή λειτουργεία του αναπνευστικού συστήματος. Μία ρινοπλαστική, για να είναι επιτυχημένη, βασίζεται στην ταυτόχρονη εγχείρηση και της ρινικής πυραμίδας και του ρινικού διαφράγματος, αφού το διάφραγμα είναι ο βασικός σύνδεσμος μεταξύ των δομικών στοιχείων της μύτης και άρα παίζει σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά. Οι τεχνικές της ρινοπλαστικής έχουν φυσικά εξελιχθεί πολύ μέσα στα χρόνια, κάνοντας την επέμβαση πολύ πιο εύκολη στην αποθεραπεία. Σε γενικές γραμμές πάντως υπάρχει η ανοικτή και η κλειστή ρινοπλαστική, ανάλογα με το που πραγματοποιείται η τομή και το πως ο χειρουργός φτάνει στο εσωτερικό της μύτης. Πρακτικά η ανοικτή ρινοπλαστική έχει πιο δύσκολη ανάρρωση, αλλά δίνει πολύ καλύτερο οπτικό πεδίο στον πλαστικό χειρουργό και ως εκ τούτου εφαρμόζεται σε πιο πολύπλοκες και δύσκολες περιπτώσεις. Η κλειστή ρινοπλαστική γίνεται μέσα από μικροσκοπικές τομές στο εσωτερικό της μύτης και έχει πολύ πιο γρήγορη και εύκολη ανάρρωση, όμως μειώνει σχετικά την ορατότητα του πλαστικού χειρουργού.

 

Διόρθωση Χωρίς Νυστέρι

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί διορθώσεις στην περιοχή της μύτης του, όπως το να είναι ελαφρώς στραβή ή να παρουσιάζει εξογκώματα ή να είναι κάπως πεσμένη, όμως δεν θέλει να μπει στη διαδικασία ενός χειρουργείου για πολλούς λόγους, υπάρχει και η λύση των fillers. Συγκεκριμένα η έγχυση υαλουρονικού οξέος μπορεί να βελτιώσει σημαντικά κάποιες ατέλειες της μύτης, όπως το να εξομαλύνει το σχήμα της, να διορθώσει κάποια βαθουλώματα ή εξογκώματα, να ανασηκώσει την κορυφή της και να την κάνει πιο αρμονική, χωρίς να χρειαστεί χειρουργείο, αναισθησία, ανάρρωση και τα λοιπά θέματα που συνοδεύουν μία επεμβατική διαδικασία. Εκτός από το θέμα της ταλαιπωρίας και φυσικά το πολύ μικρότερο κόστος, ένα ακόμη θετικό της διόρθωσης με υαλουρονικό οξύ είναι πως τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα και άρα μπορεί κάποιος να επαναλάβει τη διαδικασία για περαιτέρω διόρθωση ή να αφήσει το αποτέλεσμα να εξαφανιστεί με το πέρασμα του χρόνου. Βέβαια είναι εύκολα κατανοητό πως με την εν λόγω τεχνική δεν είναι δυνατόν να αλλάξει το μέγεθος της μύτης ή να γίνουν ριζικές αλλαγές στο σχήμα της.