fbpx

When the Why is clear,
The How is easy /

Dr. CHRISTOS MEGAPANOS
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Home » Dr. CHRISTOS MEGAPANOS

Εκ μέρους ολόκληρης της ομάδας μου,
Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στον κόσμο του Dr. Megapanos, έναν κόσμο όπου η εξελιγμένη ιατρική επιστήμη πηγαίνει χέρι-χέρι με την αισθητική αρτιότητα, την ειλικρίνεια, τη διαφάνεια και το βαθύ αίσθημα υπευθυνότητας. Δεν συνηθίζεται ο ίδιος ο γιατρός να γράφει τις λέξεις που απαρτίζουν την εισαγωγή του site του, όμως στη δική μας περίπτωση, θεώρησα πως δεν υπάρχει κανένας πιο κατάλληλος να εξηγήσει ποια είναι η πραγματική φιλοσοφία και οι αδιαπραγμάτευτες αξίες που διέπουν το έργο μας.

Η αισθητική ιατρική έχει εξελιχθεί πολύ μέσα στις τελευταίες δεκαετίες και έχει κάνει πραγματικά άλματα μέσα στα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα η σύγχρονη αισθητική ιατρική και πλαστική χειρουργική του σήμερα να μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες και αποτελέσματα που κάποτε δεν ήταν εφικτά ούτε στη σφαίρα της φαντασίας. Τα μέσα που μας παρέχονται από τη ραγδαία εξέλιξη της επιστήμης δίνουν σε όλους εμάς τους πλαστικούς χειρουργούς απεριόριστες δυνατότητες σε προχειρουργικό και χειρουργικό επίπεδο, ενώ μας επιτρέπει πλέον να μπορούμε να εξατομικεύουμε απόλυτα κάθε χειρουργική πράξη για κάθε ξεχωριστό άνθρωπο. Είναι αλήθεια πως -ευτυχώς- η εποχή που μία λύση ερχόταν ως απάντηση σε διαφορετικά προβλήματα έχει περάσει ανεπιστρεπτί, καθώς σήμερα έχουμε φτάσει επιτέλους στην εποχή της απόλυτης εξειδίκευσης και της μελετημένης εξατομίκευσης.

Κάθε άνθρωπος και κάθε περίπτωση είναι απόλυτα μοναδικά. Δεν υπάρχουν δύο πανομοιότυποι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, κατά συνέπεια δεν μπορούν και δεν πρέπει να υπάρχουν δύο πανομοιότυπα χειρουργεία. Η σύγχρονη πλαστική χειρουργική βρίσκεται πλέον στο σημείο που αντιλαμβάνεται πλήρως αυτό το γεγονός, και είναι μεγάλη μου χαρά που υπήρξα από τους πρωτοπόρους των νέων χειρουργικών εξελίξεων και της επεμβατικής εξατομίκευσης στη χώρα μας. Για εμένα και την ομάδα μου κάθε περίπτωση είναι απολύτως μοναδική, και αυτή υπήρξε η βάση της φιλοσοφίας μας από την πρώτη στιγμή.

Φυσικά η προηγμένη ιατρική τεχνολογία έρχεται ως βασικός αρωγός σε αυτήν μας την προσπάθεια. Με τα νέα ψηφιακά συστήματα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από πριν το ακριβές αποτέλεσμα κάθε χειρουργικής μας πράξης σε κάθε συγκεκριμένο άνθρωπο. Τα μαθηματικά και ο κανόνας της Χρυσής Τομής, η αντικειμενική αισθητική αρτιότητα για να το εξηγήσουμε με πιο απλά λόγια, σήμερα γίνεται πράξη και σε αυτό σίγουρα βοηθά και η τεχνολογία, πάντα σε συνδυασμό με τη μακρά εμπειρία και την απόλυτη εξειδίκευση που διαθέτουμε στην εφαρμογή των νέων άκρως εξελιγμένων χειρουργικών τεχνικών.

Σήμερα δεν υπάρχει μία λιποαναρρόφηση για όλους, μία λιπομεταφορά, μία βλεφαροπλαστική, μία αυξητική στήθους. Σήμερα υπάρχει η συγκεκριμένη διαδικασία λιποαναρρόφησης για το συγκεκριμένο σώμα που τη χρειάζεται και την επιθυμεί.
Ο σωστός σχεδιασμός ενός χειρουργείου πλαστικής χειρουργικής παίζει τεράστιο ρόλο στην τελική του έκβαση και στην επιτυχία του. Το πρώτο βήμα είναι πάντα η ενδελεχής συζήτηση με τον άνδρα ή τη γυναίκα που επιθυμούν την αλλαγή στο σώμα ή το πρόσωπό τους, η κατανόηση των προβλημάτων και των στόχων τους, η συνειδητοποίηση των επιθυμιών και των απαιτήσεών τους. Εν συνεχεία ακολουθεί η μελέτη των συγκεκριμένων αναλογιών, συνθηκών και δεδομένων του συγκεκριμένου προσώπου ή σώματος. Το “one size fits all” δεν έχει θέση στην πλαστική χειρουργική του σήμερα. Ακριβείς μετρήσεις θα καθορίσουν ποιος είναι ο καλύτερος χειρουργικός δρόμος και ποιο είναι το ιδανικό και πιο φυσικό αποτέλεσμα, το οποίο και βλέπουμε πλέον μπροστά μας, χάρη στην ψηφιακή τεχνολογία, πριν καν ακουμπήσουμε το νυστέρι. Εφόσον ολοκληρωθεί ο σωστός σχεδιασμός και έχουμε καταλήξει στο εξατομικευμένο και προσωποποιημένο χειρουργικό πλάνο, μετά όλα πια είναι εύκολα, γιατί, όπως είπαμε και παραπάνω: “When the WHY is clear, the HOW is easy”!

Με εκτίμηση,

MEET THE TEAM

 • KONSTADIA ZIRDELI

  KONSTADIA ZIRDELI 6

 • KONSTADIA ZIRDELI

  KONSTADIA ZIRDELI 5

 • KONSTADIA ZIRDELI

  KONSTADIA ZIRDELI 4

 • KONSTADIA ZIRDELI

  KONSTADIA ZIRDELI 3

 • KONSTADIA ZIRDELI

  KONSTADIA ZIRDELI 2

 • KONSTADIA ZIRDELI

  KONSTADIA ZIRDELI

  Managing Director